reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

czytam co u WAs, ale sama nie piszę, bo tonę w otchłani mojej psychiki:( - mam andzieję przynajmniej,ze to psychika.
Nogi mrowieją, do tego od paru dni głowa ćmi i po zamknięciu oczu, powieki mi leciutko drgają( to ostatnie może normalne jest- nie wiem.....

reklama
alijenka tez miałam do niedawna takie myśli, że po co mi było dziecko... strasznie tęskniłam za swoją niezależnością, ale od niedawna juz tak nie myślę, coraz bardziej zako****ę się w tym moim szkrabie, nie wiem tylko czy nie kosztem małżeństwa, bo zaczynam za wszystko obwiniać D :-( chyba nie zostaje nam nic innego jak przetrwać ten najgorszy czas szukając wsparcia na BB:tak:

buziak ja używam Rimmel Stay Matte, jest niedrogi ale jak dla mnie się sprawdza, no i właśnie ma szeroką gamę kolorów np 103 i 200 są minimalnie różne od siebie

Cześć dziewczyny, mam pytanie ile razy dziennie wasze dzieci robią kupkę? Chodzi mi o maluchy karmione piersią...
około 4 do 6 takich "prawdziwych" kup, ale prawie co pieluszkę znajduję też jakiegoś kleksa

AVO wydaje mi się, że ty potrzebujesz rozmowy z psychologiem... ostatnio wyniki miałaś w porządku a dalej się bidulo zamartwiasz...

Moja jeszcze 2 tyg temu robila 4 na dobe + w kazdej pieluszcze kleks. Niestety teraz walczymy z zatwardzeniami i kupol jest raz na 3 dni :(

Ehh...moja zawsze z rana ma problem z kupką, więc lekarka zaleciła picie rumianku, 20-30 ml... dziennie... za to później jest eksplozja kupek... Od początku robiła dużo... ze smółką było podobnie, ale nie wiem czyto normalne...

alijenka tez miałam do niedawna takie myśli, że po co mi było dziecko... strasznie tęskniłam za swoją niezależnością, ale od niedawna juz tak nie myślę, coraz bardziej zako****ę się w tym moim szkrabie, nie wiem tylko czy nie kosztem małżeństwa, bo zaczynam za wszystko obwiniać D :-( chyba nie zostaje nam nic innego jak przetrwać ten najgorszy czas szukając wsparcia na BB:tak:

buziak ja używam Rimmel Stay Matte, jest niedrogi ale jak dla mnie się sprawdza, no i właśnie ma szeroką gamę kolorów np 103 i 200 są minimalnie różne od siebie

około 4 do 6 takich "prawdziwych" kup, ale prawie co pieluszkę znajduję też jakiegoś kleksa

AVO wydaje mi się, że ty potrzebujesz rozmowy z psychologiem... ostatnio wyniki miałaś w porządku a dalej się bidulo zamartwiasz...

O to mnie pocieszyłaś, dzięki:):*

Cieszę sie bardzo, ze az tak Was to poruszyło i przede wszystim pomogło zrozumiec Wasze szkraby i ich płacz. Mi tez ta swiadomosc baaardzo pomogła zrozmiec ze Nikulek tak bardzo na mnie liczy;-) i ze jestesmy jak baton twix - niby juz oddzielnie ale ciagle jako jeden:-D

młodak - nie łam sie tak w syt gdy cos Ci nie wychodzi, przeciez kazdej z nas zdarza sie zadrapac dziecko, chlapnac woda w oczko w trakcie kapieli, czy nawet upuscic koma na główke ;))
Przeciez to zejestesmy mamami tak malutkich dzieciakow nie czyni nas niezawodymi. Jestesmy niewyspane, zmeczone, głodne, rozkojarzone, złe - mamy prawo o czyms zpomniec. A życie byłoby nudne i nie bylo by sie z czego posmiac gdyby nie takie wpadki ;))

addiena
- a ten podkład dostane normalnie w drogerii??? i co faktycznie nie wyciera sie i nie zostawia sladów na ubraniach???

u nas tez kleksy w kazde pielusc wiec ciezko zliczyc co sie kwalifikuje jeszcze do kleksa a co juz do kupy;-)

Ostatnia edycja:
Nie mam ;-)

Moj syn dzis sobie leci w kólki...
w nocy jadł raz o 1 co juz pisałam. Rano podydał chwile i podziekował.
Cycki mi rozsadza a on spi :baffled: Wtykam mu zeby ssał to pociagnie pociagnie i spi ;////
Zaraz mi z cyckow mleko tyskac po scianach bedzie:dry:

Cześć dziewczyny, mam pytanie ile razy dziennie wasze dzieci robią kupkę? Chodzi mi o maluchy karmione piersią...

Moja jeszcze 2 tyg temu robila 4 na dobe + w kazdej pieluszcze kleks. Niestety teraz walczymy z zatwardzeniami i kupol jest raz na 3 dni :(

Maja robi czasami 2 dziennie a czasami robi jedną na dwa dni - nie ma reguły. Dzieci karmione wyłącznie piersią mogą nawet tydzień nie robić kupy i nie ma w tym nic złego :-)

reklama

addiena
- a ten podkład dostane normalnie w drogerii??? i co faktycznie nie wyciera sie i nie zostawia sladów na ubraniach??? ;-)

Nie, można tylko kupic przez net, albo bezposrednio w szkole makijazu. Jakby co, to służe pomoca :)
Jesli potrzesz mocno ubraniem to na pewno zostawi ;d, musialabys miec gips na twarzy hahaha. Jest jednak naprawde trwały, w ciagu dnia nie musze stosowac absorbentek, nie utlenia sie i nie zmienia koloru. Pieknie i naturalnie kryje. Fajna gama kolorystyczna. Kilka lat szukalam podkladu idealnego i calkiem przypadkowo znalazlam :))

Do góry