reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

sunshine - dziecko powinno zjadać 100 ml + dodatkowo tyle ile ma msc x 10. Czyli twoja około 110-120 ml. Tyle teorii. Ja ściągam aby mamie zostawić jak na wesel pójdziemy w sierpniu. I też nas calą dobę nie bedzie.
Z jednego cycka sciągam okolo 60 ml. I moja niunia zjada tylko z jednego zawsze i spi róznie - od 1,5 do 4 h. Zakladam wiec ze sama zjada około 80 ml. I mamie zamierzam zamrozić na wszelki wypadek 12 porcji po 120 ml.

Dziewczyny mam gule taka twarda w piersi - pewnie zastój jednego z kanalików. Poradzcie co z tym mozna zrobić oprócz okladów z kapuchy ktore wlasnie uskuteczniam???

reklama
Buziak i kasia.natka Doc mówi, że ubytek mały i 1 - 2 plastry wystarczą. Ma nosić 7-10 dni potem relaks i 23 kontrola. Będzie dobrze:-)

Ależ byłam zestresowana ;-)
A bałagan tam... ale stanelam na wysokości zadania, ustawilam rejestratora i wizyta się znalazła. Będzie ze mnie mamuska :p

Mamina "moja dupa moje spasienie" - dobre:-):-):-)

aylin weź termofor i wlej b. ciepła wodę i przykładaj do zgrubienia i jednocześnie masuj. Mnie ta metoda pomogła :tak:

monika strasznie mi przykro co do maleństwa. Jak można tak postępować :-(

pamka twoja bratowa to nawiedzona, głupia baba! Nie gniewaj się ale twój brat to też niezły tatuś :baffled:

buziak bardzo Ci dziękuję za wypowiedź odnośnie płaczu dziecka :tak: Dała mi dużo do myślenia...

gkvip dziewczyny wiele mądrości tu napisały. Pamiętaj nie daj się głupiej babie! Nie warto poświęcać jej tyle czasu (nerwów) i łez.

paulina trzymam kciuki za Ethana! I daj znać jak Wam poszło w urzędzie - w każdym bądź razie trzymam kciuki :tak:

aga nie przejmuj się komentarzami lekarki i pielęgniarki. Im chodzi tylko o kasę a Tobie o dobro dziecka. Ja jutro idę z młodą na szczepienie i też wybieram te podstawowe :tak:. Zbyt wiele nasłuchałam się o powikłaniach...

przypomniałam sobie że miałam was zapytać o jeszcze jedną rzecz - moja Misia dziś obudziła się do góry nogami :szok: tak tak dosłownie nogi tam gdzie głowa a głowa tam gdzie nogi!!! o co chodzi? czy powinnam się martwić???

poki nie wychodzi z łóżeczka to nie:-D
a na powaznie to musisz uwazac by sie w nic nie "zaplatała", i zeby nie weszła pod kołderke

Dziewczyny mam gule taka twarda w piersi - pewnie zastój jednego z kanalików. Poradzcie co z tym mozna zrobić oprócz okladów z kapuchy ktore wlasnie uskuteczniam???

ręcznik w gorącą wode i na cycek - ciepłe okłady;-)

Buziak i kasia.natka Doc mówi, że ubytek mały i 1 - 2 plastry wystarczą. Ma nosić 7-10 dni potem relaks i 23 kontrola. Będzie dobrze:-)

a co w ogol było z tym Waszym pępkiem???

O jeju widzę, że większość z nas ma wisielcze nastroje:-(
Powtórzę się: Minie ten czas:tak: będzie dobrze, o rozwodach proszę nie myśleć;-)

buziak od dzisiaj już na pewno nie bedę się na Małego denerwowała w nocy, dałas do myślenia:tak::zawstydzona/y:

Sunshine mój je 150 ml co 4, 5 godzin:tak: 3mam kciuki za operację:tak:

Pamka nie złam sie a nie bedziesz żałowała, ja z Kuba pamietam, że pierwszy wieczór przebeczałam, płakał godzinę ale na 3 wieczór zasnął już w kilka minut a Wojtek od razu, zalezy od dziecka

Nic idę chyba spac, Mały pewnie koło 3 obudzi się na mleczko

Czesc laski:) nie mam czasu do Was zagladac,bo jest u mnie kuzynka i tak jakos nam szybko czas mija na pogaduchach i opiece nad malutka.
Tematy poruszacie widze dosc powazne.

Ja karmie piersia i na poczatku bylo naprawde ciezko,ale dalam rade. Teraz tez czasem suty bola,ale juz nie tak jak wczesniej. Mam tyle pokarmu,ze moglabym jeszcze jednego bobasa wykarmic i nawet w weekend probowalam nakarmic mojego siostrzenca,bo siorka ma z nim problem-on totalnie nie toleruje butli,na sam widok zaczyna plakac,a ona pokarmu ma juz malutko. Niestety nie byl moim cycem zainteresowany:)...Byli u nas w weekend i w ten upal nie mogli przez ta jego butlowa niechec dopoic. Skonczylo sie na podwawniu wody z lyzeczki.
Nie mam nic do kobiet ktore karmia butla,choc tez mysle,ze jest roznica w odczuciach dziecka jak jest przy cycu mamy,a przy butli. Lubie karmic piersia,ale czuje przez to uwiazanie,bo nie naleze do tych ktore nie maja problemu karmic publicznie,wiec raczej poki co nie wypuszczam sie z mloda na dluzej. Jak skonczy 3 miesiace,to wprowadze butle na noc,zeby nie bylo tak jak u mojej siorki i mloda przyzwyczajala sie do smaku innego mleka i picia nie tylko z cycka. Chce karmic do 6 miesiaca,ale raczej troche cycem a troche butla.

Ja o rozwodzie nie mysle,bo jest miedzy nami super,ale to tez zasluga mojego meza,ze jest czepialski,pomaga mi jak tylko moze. Wspolczuje tym,ktore maja problemy,bo teraz potrzebujemy duzego wsparcia.

AVO- tak myslalam,ze lekarz nie bedzie widzial potrzeby robienia MR,oni raczej nie kieruja od razu tylko szukaja przyczyny i jak wiedza co sie dzialo ostatnio w naszym zyciu to w tym upatruj wine. Mysle ze powinnas ustabilizowac i poprawic wyniki i jak to nie pomoze to wtedy powalczyc o skierowanie,po prostu wymusic je i tyle.

Buziak mała przepuklina pepkowa. Pepek wystawal na wierzch. Teraz jest plastrem zaklejony i schowany jak w kieszonke do środka.

Dziś noc u nas ok Gosia od 10 do 3.30 spała, następna pobudka o 6.30 no i o 7.30 ale to przez kupę. Nie wiem czemu Gosia ma czasem problem z zalatwianiem. Raz normalnie bez bólu a raz znów z płaczem:-( trzymam dietę przecież. Może to te cholerne banany:-(
Teraz znów śpi.

Dziś chciałam zrobić jej zdjęcie przy cycu bo tak się usmiechala całą buzia i... wypadł mi tel z ręki prosto na jej buzię. Na szczęście jest stosunkowo lekki i był tylko parę cm nad buzia ale ryk od razu. Czułam się jak najglupsza matka na świecie. Nic się ogólnie nie stało płacz był przez pół minuty ukojony cycem ale i tak:-(

Też czytałam w tej książce o więzi chyba, że dzieci mają podstawowe reakcje z czasów plemion zbieracko-łowieckich. Rodzina była w ruchu więc dziecko gdy nie mogło wyczuć opiekuna krzyczalo wnieboglosy bo to był sposób na przetrwanie. Jeśli mnie zostawią to zginę. Stąd potrzeba bliskości jest tak samo ważna jak potrzeba jedzenia np. bo jego życie od tego zależy.
Dlatego gdy ją odkladam do lozeczka do spania to czasem przejdę obok, dotkne rączki itd. czasem nawet radio cicho gra żeby odgłosy rozmów były slyszalne.

Ostatnia edycja:
cześć kobietki:)
Poczytałam sobie co tu wczoraj naskrobałyście i tak jakoś smutno mi się zrobiło...w czasie kiedy potrzebujemy dużo więcej wsparcia,zrozumienia i pomocy od najbliższych to tego nie ma...ale jak już któraś napisała wstrzymajcie się jeszcze z decyzjami o rozwodzie,bo teraz to nie wy ale hormony podjęłyby decyzję.Ja wiem,że czasem rozwód jest jedynym dobrym wyjściem(żywy przykład pisze te słowa)ale na spokojnie trzeba to przemyśleć.I zgadzam się ze słowami jednej z Was,że nasi mężczyźni też są zagubieni i czasem zupełnie bezradni w całej tej nowej sytuacji.A że są wychowani w przeświadczenie,że prawdziwy facet jest twardy i nie okazuje uczuć i słabości to czasem wychodzi jak wychodzi.U nas też były cięższe okresy,ale my zawsze staramy się o wszystkim rozmawiać i jakoś pójść na kompromis.Może też to robi dużo,że mamy tu tylko siebie i nie bardzo możemy liczyć na jakieś wsparcie.
Dajcie czas sobie i swoim partnerom a z pewnościom będzie coraz lepiej:tak:

Miłego i spokojnego dnia Wam życzę;-)

Dzień Dobry
Kasia.natka- Mój tez tak sie zaczyna obracać. Chyba trzeba będzie mu łóżeczko na kojec zamienić bo zaczyna się obijać o szczebelki.

Sunshine- Jak ściągałam pokarm to mój tak zjadał 100-120 ml.

Aylin, mi się często robią takie zastoje. Przed karmieniem przyłóż w to miejsce ciepły kompres( ja przykładam takie żelowe, wkładam do mikrofali). Chodzę z nim tak 20-30 minut. Późnej karmię i mały ładnie wyciąga. Po karmieniu- kapucha. Tylko żeby była zimna, ale nie zamrożona. Super pomaga.

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Samej mi serce pęka.
Najgorsze jest to, że on słucha się swojej mamusi. Ona powiedziała, że " po co nam teraz drugie dziecko" i on też w kółko mi to gadał. Normalnie szkoda słów. Dobrze, że mam wsparcie w mojej rodzinie. Mój tato jest wprost zakochany w chłopakach:)

reklama
dzien dobry - dzieki dziewczyny za rady. Pomogło troche - tj w nocy podlozylam sobie pod cycek cipłe i za przeproszeniem jak spałam póściło - poznałam po wielkiej plamie na prześcieradle :) Nic z tego - wypierze się :)

McMickey - ale banany sa wlaśnie kupopędne. Kolezanka mi podpowiedizała jak moja 4 dni nie robiła. Jak zjadłam 2 to za przeproszeniem pampers premium nie dał rady :) Wyszło nogawkami i kołniezykiem.

Ide sie kompac bo mała spi a potem na dłuuugi spacer z koleżanką idziemy do zaprzyjaźnionej cieżarówki :)

Do góry