reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

asik ja lecialam (4 Loty pojedyncze ) w zeszłym tygodniu i w przyszłym bedzie to samo. W szóstym tez lecialam i tez 4 loty i nic mi nie jest. Lekarz mówił, ze nie widzi przeciwwskazań.
Co do smarowania, ja juZ sie smaruje. Wydaje mi sie, ze wcześniej napewno nie zaszkodzi. Czy cos pomoże na rozstepy to inna sprawa. Zobaczymy za kilka miesięcy;)

yousta gratulacje !!

Oj czasami autokorekta w telefonie mi żarty robi;-)!

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dziś niestety nie dotarłam do gin. Musiałam odwołać wizytę bo nie miałam z kim Wiktora zostawić... Ale w sumie to dobrze bo pójdę w poniedziałek :) Na poniedziałek jest mój Wiktor do dermatologa zapisany w tej samej przychodni co przyjmuje gin. więc nie będę musiała dwa razy latać - załatwię wszystko za jednym zamachem :) Ostatnio czuję jakby mój brzuch był cały czas wzdęty, napompowany... nie mogę go wciągnąć.. po prostu urósł :D Dzisiaj stoje sobie na środku pokoju cośtam oglądałam i zastygłam bez ruchu... a tu nagle wchodzi mąż i ni z tego ni z owego mówi:" kochanie ale masz duży brzuch" po czym wyszedł z pokoju :D wredna małpa:D

A u mnie niestety smutne troszke wiesci.
Tak sie cieszylam 1 dniem w pracy po powrocie i co po pol godzinie zemdlalam.... jak sie ocknęłam .. a wlasciwie pomogla mi kolezanka to jak wstalam zrobilo mi sie mokro w majtkach z duszą na ramieniu pobieglam do toalety i mialam cala wkladke w zoltych uplawach...nie moglam sie dodzwonic do gina, ale zadzwonilam do tesciowej i powiedziala ze mam przyspieszyc wizyte u lekarza...ale ze te uplawy to raczej nic strasznego ...ale do pracy nie moge wrocic...bo niestety mam bite 6-8h stania..a dzisiaj mamy jakas inwentaryzacje ( w listopadzie?!?!) i musialam ponosic kartonów po tym wszystkim... bo zostalam do konca do 17 .... teraz leze i modle sie zeby wszystko bylo ok :(( A na dodatek nie mdli mnie poraz pierwszy i podsyca to moją flustracje ;///

xdorotaa mam nadzieję,że to tylko Twój organizm się zbuntował i nie chciał wrócić do pracy :-) A upławy mogą przybierać różnych kolorów, ważne by nie były brązowe ani krwawe. Mi gin powiedział,że łatwo o infekcje i tak one się mogą ujawniać. Przy dłuższych obecnościach konsultacja jednak wskazana. Mi zawsze po sondzie dopochwowej infekcje wyłażą. Ostatnio dostałam globulki robione z chyba 9 składników i lekarz kazał brać w razie powtórek z rozrywki

Tak sie cieszylam 1 dniem w pracy po powrocie i co po pol godzinie zemdlalam.... jak sie ocknęłam .. a wlasciwie pomogla mi kolezanka to jak wstalam zrobilo mi sie mokro w majtkach z duszą na ramieniu pobieglam do toalety i mialam cala wkladke w zoltych uplawach...nie moglam sie dodzwonic do gina, ale zadzwonilam do tesciowej i powiedziala ze mam przyspieszyc wizyte u lekarza...ale ze te uplawy to raczej nic strasznego ...ale do pracy nie moge wrocic...bo niestety mam bite 6-8h stania..a dzisiaj mamy jakas inwentaryzacje ( w listopadzie?!?!) i musialam ponosic kartonów po tym wszystkim... bo zostalam do konca do 17 .... teraz leze i modle sie zeby wszystko bylo ok :(( A na dodatek nie mdli mnie poraz pierwszy i podsyca to moją flustracje ;///

Nie denerwuj sie ja po dluzszym pobycie w domu i co za tym idzie siedzacym trybem zycia, jak poszlam do pracy a tez jest stojaca to tez mialam silniejsze oplawy i tak jest do dzis. Bedzie dobrze:tak: musi byc:-)

Dzieki dziewczyny...zawsze jak sie wygadam tu to jakos lzej obyscie mialy racje!
Co do infekcji niby ją wykryla przy badaniu gin, ale mnie ani nie piecze ani nie swedzi ani nie mialam typowych twarozkowych uplawow czy takich o nieprzyjemnym zapachu... no ale kupilam tantum rosa i przemywalam 3 dni.. po czym przestalam bo nie widzialam roznicy.... dalej nie czulam zadnej infekcji... teraz 3 razy dziennie podmywam sie takim plynem z AA do intymnej no i po siusiu albo czyms grubszym oprocz tego ze sie podmywam to czyszcze sie chusteczkami do intymnej wszedzie... ale takie kuku na tym punkcie mam od dziecka....;/ i zawsze mam teraz tendencje do infekcji bo przez czeste i nadmierne mycie tam wyplukalam sobie naturalna flore bakteryjna;/ a myslalam ze na dobre mi to wyjdzie;)_

Nie przejmuj się u mnie żółte upławy to normalka. A omdlenie to na pewno z gwałtownej zmiany trybu dnia.. powinnaś się oszczędzać a jak wiadomo w ciązy długie stanie na nogach jest niewskazane... poza tym nogi w ciąży też puchną co jest bardzo uciążliwe.

Dzieki dziewczyny...zawsze jak sie wygadam tu to jakos lzej obyscie mialy racje!
Co do infekcji niby ją wykryla przy badaniu gin, ale mnie ani nie piecze ani nie swedzi ani nie mialam typowych twarozkowych uplawow czy takich o nieprzyjemnym zapachu... no ale kupilam tantum rosa i przemywalam 3 dni.. po czym przestalam bo nie widzialam roznicy.... dalej nie czulam zadnej infekcji... teraz 3 razy dziennie podmywam sie takim plynem z AA do intymnej no i po siusiu albo czyms grubszym oprocz tego ze sie podmywam to czyszcze sie chusteczkami do intymnej wszedzie... ale takie kuku na tym punkcie mam od dziecka....;/ i zawsze mam teraz tendencje do infekcji bo przez czeste i nadmierne mycie tam wyplukalam sobie naturalna flore bakteryjna;/ a myslalam ze na dobre mi to wyjdzie;)_
W ciąży też jest duzo latwiej o infekcje dróg rodnych i moczowych... ja mam caly czas zapalenie dróg moczowych w pierwszej ciąży też miałam ... podmywam się tez kilka razy dziennie bo daje mi to ulgę ale płynów do higieny intymnej nie zaleca się używać często.. mi gin mówiła ze góra 2 razy w tygodniu.... lepiej podmyć się mydłem lub jakimś żelem pod prysznic.. bo plyny do higieny intymnej niszczą właśnie tą naturalną florę bakteryjną

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie wiem jak z drogami rodnymi ale na zapalenie dróg moczowych zalecana jest żurawina:-) Ja całkiem niedawno z tym walczyłam i zjadalam suszoną żurawinę, szybciutka poprawa była. Tak mi powiedział lekarz jak byłam na urlopie w Łodzi i tu, mój prowadzący:)

reklama
Nie wiem jak z drogami rodnymi ale na zapalenie dróg moczowych zalecana jest żurawina:-) Ja całkiem niedawno z tym walczyłam i zjadalam suszoną żurawinę, szybciutka poprawa była. Tak mi powiedział lekarz jak byłam na urlopie w Łodzi i tu, mój prowadzący:)
Ja za żurawiną nie przepadam dlatego łykam żurawit lub urinal :p

Do góry