reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Hej dziewczyny:-)

Ja tak na szybko, wieczorem jak syn pójdzie spać nadrobię Was:tak::tak:
a teraz idę się pakować bo jutro lecimy do Polski:-)

Byłam dzisiaj u położnej, wszystko ok.
Mój Kubuś dzisiaj wstał rano i pytam się Go: "Ile masz latek" a On "dwa mamo":-D wczoraj przed spaniem mu wspomniałam, że bedzie dzisiaj miał urodziny i skończy dwa latka i zapamiętał:tak: hehe

reklama
Witam nowe panie :-)

Ja już się smaurję, choć nie codziennie. A kupiłam sobie olejek do masażu dla ciężarnych firmy FREI. Na opakowaniu jest napisane, żeby stosować od 3 mc. Ale od kiedy właściwie zaczyna się 3mc?:confused:

Dziewczyny współczuję Wam tych wymiotów! :baffled: Mnie to na szczęście omija. Nawet mdłości ostatnio ustąpiły.:tak:

Pola a Tobie gin nic nie mowil o lataniu w ciazy? Mi zarowno ta pierwsza i ta ostatnia o ktorej bylam zabronily leciec do 12 tyg,a ja mam bilety na koniec list,w sumie to juz bedzie 11 tydz i teraz nie wiem co mam robic..powiedziala mi ze na wzglad roznicy cisnien,tylko noe wiem czy chodzilo o to ze cisnienie moze wywolac poronienie czy uszkodzic jakos dzidzie? Bo jak to drugie to strach leciec!
A co do porodu i k..py ,to wstydz sie przyznac,ale ja tez przy parciu zamiast dzidzi to wyplulam wielki krowi placek! I pamietam tylko jak krzyczalam '' o boshe zesr...m sie!'' ale polozna kazala sie nie przejmowac i przec dalej.
Takze dziewczyny pamietajcie,zanim pojdziecie rodzic dobrze sie wyproznijcie.
No,a takim optymistycznym akcentem konczac,to mdlosci powoli ustepuja,wiec wracam do zycia,hurra...

hej
ja na razie tylko balsam nawilzajacy hypoalergiczny na brzuch i okolice po kapieli. ale tez mysle nad kremem. choc podobno rozstepy ma sie po mamie, a moja mama po 3 ciazach nie ma nic:)

nanulika piekne mieszkanie! my tez w trakcie remontu, mieszkamy poki co w kawalerce ale remontujemy wieksze dla dzidziusia:)

mam faze na jajka z majonezem. i na fasolke z bulka tarta. slodkie w ogole mi nie wchodzi - upieklam muffiny i jakos bez zachwytu jem mimo ze sa pyszne...

jak tam badania kochane?

Asik ale sie usmialam:) mysle ze wszystkie nowe mamy beda wam doswiadczonym bardzo wdzeczne za praktyczne rady! super jest to forum :)
co do latania - mi gin powiedziala ze ok, lece w 12 tygodniu. z tym cisnieniem to ono jet w kabinie wyrownane i nie ma skokow, nie mozna za to wysoko w gorach przebywac bo tam skok cisnienia moze wywolac poronienie. dlatego nie jade z mezem do livigno :///

Ostatnia edycja:
witajcie

alijenka - uśmiałam się z tej mongolii - to jest MAGNOLIA!!!! ulubiony sklep mojej córeczki, bo tam jest karuzela, a swoja drogą, gdybym mieszkała nadal we Wrocku, to byłabyś moją sąsiadką - mieszkałam na Kozanowskiej - w tym bloku obok Dokerskiej, teraz tam mieszka moja córcia.:tak:

Kamila - wg lekarza GP termin mam na 1 czerwca, ale jeszcze nie miałam USG, więc zobaczymy za jakiś czas czy się terminy pokryją

Witam wszystki nowe ciezaroweczki:-)
Ja niestety nie moge sie smarowac zadnymi kremami na rozstepy bo mam alergie:-(. Przy pierwszej ciazy rozstepy mialam na piersiach i o dziwo pod kolanami, na brzuch zero mimo ze w dziewiatym miesiacu moja waga wskazywala ponad 110kg:szok:.

Hallo:-) To ja jako pierwsza powróciłam od gina. Szczerze mówiąc to padam na pyszczek. Zamieszania co nie miara i jak miałam na 13.45 to weszłam o 14.55! Ale wieści dobre, wszystko Ok. Gin mówił, że dzisiaj na wizycie ma zamiar sprawdzić tylko serduszko czy bije i już brzuszne USG wyłapało maleństwo, serce jak dzwon, zasuwało niesamowicie. Następna wizyta dopiero 12go grudnia i już mam mieć jakieś dokladniejsze USG. A zdjątka nie wkleję bo mój gin nie może drukować:-(

reklama
hallo:-) to ja jako pierwsza powróciłam od gina. Szczerze mówiąc to padam na pyszczek. Zamieszania co nie miara i jak miałam na 13.45 to weszłam o 14.55! Ale wieści dobre, wszystko ok. Gin mówił, że dzisiaj na wizycie ma zamiar sprawdzić tylko serduszko czy bije i już brzuszne usg wyłapało maleństwo, serce jak dzwon, zasuwało niesamowicie. Następna wizyta dopiero 12go grudnia i już mam mieć jakieś dokladniejsze usg. A zdjątka nie wkleję bo mój gin nie może drukować:-(

super wiesci :-)bardzo sie ciesze ze wszystko dobrze:-):-):-)

A ja wlasnie zrobilam salatke z papryki, jajeczka i kukurdzy. Podzielilamnto na trzy czesci i do jednej dodalam krewetki - opcja dla mezusia ktory to swinstwo uwielbia i sam se je lapie - jest rybakiem, do drugiej dodalam kurczaka dla synusia, no do trzeciej dla mnie dodalam tunczyka, pomidorka i czosnek- mniam mniam. I tak kolejny dzien obrzarstwa:-D

Ostatnia edycja:
Do góry