reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam was serdecznie - w sumie podczytuje was od końca października. Ale tyle piszecie ze dopiero dziś dotarłam do ostatniej strony.
Termin - koniec czerwca. Z OM początek wychodzi. Ale ginekolog i ja zgodnie twierdzimy że to nie możliwe :)
USG - planowane dopiero na 6 grudnia - więc prezent mikołajkowy mam już zaplanowany.
Poza tym - mdłości raczej mnie nie dopadają - pod warunkiem że jem co 2 godziny. Mały obywatel będzie wegetarianinem. Odrzuca mnie od mięska we wszelkiej postaci.
Pozdrawiam wszystkie czerwcówki :)

Witamy :-)

reklama
hej!
witam nowe mamusie i życzę wszystkiego naj naj :)

dawajcie więcej takich fajnych historii porodowych, od razu robi mi się raźniej! Jak słyszę, że komuś się wydawało, że chce kupę a urodził dziecko to jednocześnie zazdroszczę i cieszę się, że coś takiego jest możliwe, też tak chcę!

smarować się trzeba już teraz, też słyszałam, że nie jest najistotniejsze czym, ważne żeby skórę nawilżać i natłuszczać, ja używam oliwki dla niemowląt

Ja sikam bezustannie. Przed ciążą, od zawsze sikałam częściej niż normalny człowiek ale teraz to już jest przegięcie. Wypiłam przed snem herbatę ziołową i wstawałam 6 razy w nocy!
w poprzedniej ciąży w ostatnich tygodniach wstawałam do kibelka równo co 45 minut całą dobę. Byłam wielka jak słoń, wszystko mnie bolało a kibelek miałam piętro niżej niż sypialnia, płakać mi się chciało bo co zasnęłam to musiałam wstać i stoczyć się po schodach aby honorowo oddać mocz. Na serio myślałam o nocniku pod łóżkiem ale mi głupio było przed chłopem.

nanulika
to z pewnością okres, może on być obfitszy niż normalnie, myślę, że nie ma powodów do niepokoju, no chyba że byłby to krwotok ale wtedy byś wiedziała że coś jest nie tak

Ostatnio edytowane przez moderatora:
dzięki pocieszyłyście mnie z tym siusianiem :-). Ja już używam kremu na rozstępy, w aptece polecili mi Gerber - ta sama firma co robi jedzonko i inne rzeczy dla maluszków. Kupiłam po pierwszym USG, i od tego czasu wcieram (nie jest napisane, od którego miesiąca można stosować, więc zaczęłam jak najwcześniej) Osobiście jestem zadowolona super szybko się wchłania, ale tubka trochę mała, nie pamiętam dokładnie ile kosztował, ale nie jakaś masakra.

Ja oczywiście musiałam sobie znaleźć jakąś schizkę bo przecież bez nie umiałabym żyć. Mianowicie wymyśliłam, że moja fasolka jest za mała do mojego tygodnia ciąży i wszyscy mają w tym tygodniu większe, no i oczywiście już się martwię. tydzień temu, w równe 7 tyg miała tylko 6.8 mm. Niby mówili mi jeszcze w szpitalu, że ciąża jest młodsza o tydzień niż wg om i że tak się zdarza ale kurczę, dlaczego ciągle coś??

Dziewczyny, jeszcze raz wielkie dzieki za serdeczne przywitanie! :)

nanulika- ja tez tak miałam, krwawienie bezpośrednio po poronieniu, które potem ustało, potem jak dostałam następne (po 2tygodniach jakoś tak), to trwalo chyba z dobre 2tygodnie- kazda macica oczyszcza sie w indywidualny sposob, a suma sumarum, lepiej jak sie dobrze oczysci, anizeli potem drugi raz isc na czyszczenie :(
mi lekarz powiedzial, ze do 6tygodni to moze nawet trwac.
fakt, ze tylko na początku miałam "potok" potem sie zmniejszało.

veritaserum71- jejku, słowa uzania, my takze jesteśmy w trakcie ciągłego remontu mieszkania, co prawda zostały juz tylko male sprawy, ale spac przez to nie moge, a nic robic nie moge, nawet firan podwinac :(

dziewczyny, ja kupie sobie te mustele, ale to potem, póki co używam oliwke z migdała (rano i wieczorem sie nacieram)- tu, gdzie mieszkam, kobiety używają tylko tego i brzuszki po ciąży maja super!
myślę, ze niestety rozstępy to także rzecz genetyczna a ja jestem na nie baaardzo podatna ehhh, zobaczymy jak to będzie.

mnie to czeka generalny remont calego domu łacznie z wywalaniem ścian - juz sie tego boje, mam zamiar zaczac na poczatku marca i mysle ze skoncza do czerwca do porodu i ja z dzidzia juz bedziemy w nowym domku :-)

U nas też szykuje się remont, bo w naszym 3pokojowym mieszkaniu stwierdziliśmy - po nam 3 pokoje, lepsze są dwa duże :-) a teraz będziemy potrzebować pokoju dla gumisia, więc znów szykuje się przebudowa! Ja już zaczynam rozglądac się za mebelkami do dziecinnego pokoju :-D Głupia baba ze mnie!

nanulika
to z pewnością okres, może on być obfitszy niż normalnie, myślę, że nie ma powodów do niepokoju, no chyba że byłby to krwotok ale wtedy byś wiedziała że coś jest nie tak
karamija - krwotok to raczej nie jest, jednak jesli okres o bardzo obfity.... a jak brzucho kłuje! masiakra,piję własnie nimesil....

Dziewczyny, jeszcze raz wielkie dzieki za serdeczne przywitanie! :)

nanulika- ja tez tak miałam, krwawienie bezpośrednio po poronieniu, które potem ustało, potem jak dostałam następne (po 2tygodniach jakoś tak), to trwalo chyba z dobre 2tygodnie- kazda macica oczyszcza sie w indywidualny sposob, a suma sumarum, lepiej jak sie dobrze oczysci, anizeli potem drugi raz isc na czyszczenie :(
mi lekarz powiedzial, ze do 6tygodni to moze nawet trwac.
fakt, ze tylko na początku miałam "potok" potem sie zmniejszało.

.
sicilpol... mnie się jednak wydaje że to okres, zresztą u mnie chyba ciut inaczej bo nie miałam zabiegu.... do tej pory miałam jakieś plamienia itp, nic no-macica się oczyszczała, ciąża była mega wczesna, zresztą nie ma gwarancji czy to aby nie było puste jajo.... tak więc teraz to chyba okres.... nic no - bacznie się obserwuję...

mnie to czeka generalny remont calego domu łacznie z wywalaniem ścian - juz sie tego boje, mam zamiar zaczac na poczatku marca i mysle ze skoncza do czerwca do porodu i ja z dzidzia juz bedziemy w nowym domku :-)

aljenka ja też niedawno miałam remont pt wyburzanie ścian:) ale fajnie nam wyszło wszystko:) połączyliśmy sypialnię z kuchnią a sypialnię zrobiliśmy z byłego salonu:) mieszkanie choć małe (42m) zyskało bardzo na przestrzeni:

PICT6013.jpg to taka mała próbka naszego dzieła:p

reklama
karamija - krwotok to raczej nie jest, jednak jesli okres o bardzo obfity.... a jak brzucho kłuje! masiakra,piję własnie nimesil....

sicilpol... mnie się jednak wydaje że to okres, zresztą u mnie chyba ciut inaczej bo nie miałam zabiegu.... do tej pory miałam jakieś plamienia itp, nic no-macica się oczyszczała, ciąża była mega wczesna, zresztą nie ma gwarancji czy to aby nie było puste jajo.... tak więc teraz to chyba okres.... nic no - bacznie się obserwuję...

aljenka ja też niedawno miałam remont pt wyburzanie ścian:) ale fajnie nam wyszło wszystko:) połączyliśmy sypialnię z kuchnią a sypialnię zrobiliśmy z byłego salonu:) mieszkanie choć małe (42m) zyskało bardzo na przestrzeni:

Zobacz załącznik 406314 to taka mała próbka naszego dzieła:p

ładnie :-)

nio mnie czeka remont domu !! i tego sie boje bo musze sie w tym czasie wyprowadzic, bedzie tam sodomia i gomoria :-p.
Tez chce polaczyc jeden pokoj z drugim i zrobic salon z kuchnia, 2 lazienki, pokoj dla maluszka, sypialnia, garderoba i jeszcze jeden wolny pokoj.

Do góry