reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hej

u mnie bez zmian:-D

dzisiaj jadę na SR, to może już nie wrócę tylko zostanę na oddziale;-):-D

ja też mam się zgłosić na oddział 25-go jak nic wczesniej nie ruszy.
ja mam zwolnienie od gina do 27-go i jak się do tego czasu nie ruszy, to mam w ten dzień do szpitala się zgłosić, a wcześniej na KTG 22-go

PauilnaMaria kto wie - może na ostatnią chwilę dzidziuś postanowi jednak wyjść sam, a nawet jeśli nie to już tylko 2 dni zostały :tak:

Mamina ja masowałam suty ale nic to nie dawało, siara mi tylko zaczęła lecieć, także dałam sobie z tym spokój

Niezapomninajka gosikk &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Siula powodzenia na wizycie!

reklama
Witam po nieobecności :)

Nie jestem w stanie nadrobić ani pewnie przez pewien czas nie będę tu zaglądać

Melduję że Magdzia i ja jesteśmy już w domku
Dziękuje MAćku za przekazanie informacji, później już nie pisałam bo zapomniałam że istnieje coś poza naszym skarbem

Jak znajdę chwilkę to opisze wam naszą drogę do skarbu przez cztery dni wywoływania porodu i wreszcie przy 9cm i "jeszcze trzy parte i będzie główka" decyzji o natychmiastowym cesarskim cięciu.

Pozdrawiam wszystkie mamy rozpakowane i jeszcze oczekujące na rozpakowanie.
No i trzymam kciuki za rodzące bo pewnie jakieś są ;-)

Mamina dawaj dawaj masuj te suty niech Mishka tez juz wychodzi.

krece wentylami ale chyba nie w ta strone co trzeba :szok: moze ja je przykrecilam zamiast odkrecic hahaha

A ja ostatnia nocka w szpitalu i tak leze uparcie na lewym boku az tu nagle po godzinie zaswiecila mi mysl : jaaaa moge spac na brzuchu!!!!:) Ale jestem glupia,hehe. No to pozycja na zabe i lezycho!!

tez chce na zabe - moja ulubiona pozycja:-p

Oj chyba jestem pierwsza:) No pomijając Asik, ale ona pewnie jeszcze nie spała a nie już wstała;)
Ja nie spię dziś od 3;( wczoraj wieczorem miałam parę akurczy, ale zasnęłam, za to o 3 obudził mnie ból brzucha. Taki bol jak na okres ale nie ciągły tylko co pare minut i trwał każdy napad ze dwie minuty, wiec to chyba skurcze...generalnie ciągle mi się chce siku- tak jeszcze nie miałam...no i tylko oczy otworzyłam od razu na 2 mnie pogoniło... no i już spać nie mogę bo pozycja leżąca sprawia, że boli jeszcze bardziej bo mały jakos tak się dziwnie przekręca że aż rwie ehhh i ta gorąc- uwierzcie że tak duszno już o 3 było... i leci mi z sutków ooooooooooooo. eh ale sie pożaliłam

Dzwoniłam tez do gin wczoraj- powiedziała, że jeśli nie urodze do poniedziałku( czyli 25.06) to mam przyjść po skierowanie na oddział;)
A dzis zamierzam wybrac się na KTG- laski mi kurde nie robia;)

o nie cos czuje ze mnie przescigniesz bo ja takich boli to nie mialam i nie mam. Aczkolwiek dzis mialam zj...ana noc na maxa, meczylam sie niemilosiernie, lamanie w krzyzu czasem powraca...:confused:

sniadanie zjedzone i kolejny dzien nic nierobienia :blink:

Hej dziewczynki. Witam was po dlugiej nieobecności... Od dwóch tyg. jestem bez internetu, teraz jestem u koleżanki i korzystam z jej gościnności;) U mnie nadal nic;( maluch jest uparty i nie chce wyjść:( Jutro jadę z G do szpitala i zobaczymy co będzie dalej... Gratuluje wszystkim nowym mamom:) Zazdroszczę wam dziewczynki, ze macie już swoje szkrabki przy sobie... ja też chcę!!!! buziaki:*

Noc nawet przespana. Mój Julek też śpi w rożku ale od spodu otwartym tak, że mu nóżki wystają bo już wszystkie rożki są za małe. W czwartek idziemy na szczepienie i boję się tego szczepienia jak nie wiem... Wybrałam opcję 6w1 bo nie wiem czy nie będę musiała oddać go do żłobka... zobaczymy. Jutro okulista, w piątek patologia noworodka. Mamy lekarski tydzień:tak:.

Dziewczyny czy karmiąc piersią mogę pić wapno? Biorę witaminy dla kobiet karmiących ale oprócz tego chcę wapno bo mi wychodzą wszystkie uczulenia a to zawsze pomagało tylko nie wiem czy mi wolno?

Hej,

zjadam śniadanko i podczytuję co u Was,

po wczorajszym badaniu gina mam lekkie plamienia, poza tym bóle "jak na okres" coraz częstsze w nocy. Może i u mnie coś się wreszcie ruszy? :blink:

Dzisiaj pomyłam ostatnie okna w sypialni i wszystkie drzwi wewnętrzne, a na balkonie wietrzy się materac z łóżeczka, bo śmierdział "chemiczną nowością". Tak więc to, co miałam zaplanowane chyba wykonałam w 100% :-)

Trochę mam stresa, co z tym czwartkiem, kiedy pojadę na ktg. Lekarz mówiąc, żebym w razie czego zabrała już torbę miał taką poważną minę, że strach się bać ... ;-)

Zaza
powodzenia, niech wszystko pójdzie po Twojej myśli :)
Siula u nas wczoraj też burzowo, ale dzisiaj znowu zapowiada się piękna pogoda :tak: Powodzenia na wizycie!
Niezapominajka za Ciebie też 3mam kciukasy :tak:

Tialana fajnie, że do nas zajrzałaś, jak tylko znajdziesz chwilkę wpadaj koniecznie i podziel się, co tam u Was :)

Hej Wam!

Kciuki trzymam za wszystkie rodzące, ja się melduję dalej w dwupaku - cóż za odmiana, nie? :-D i idę z Szymkiem na plac zabaw, bo akurat teraz jest w cieniu bloku obok, więc nie ma tam aż takiego upału. No i wiaterek jest.

Nogi mi spuchły :( kostki, stopy, palce i palce u rąk, ale z twarzy dziś zeszło :)

Miłego dnia i porodów Dziewczyny :)

reklama
Witam I ja
kciukasy za dzisiejsze porody oby szybkie I niebolesne byly;-)

A mnie z rana ekipa remontowa wk....la przeszla o 8ej rozlozyli graty zaczeli cos tam robic po czym oznajmili mi ze wroca okolo 15tej bo maja gdzies tam awaryjno/pilna robate:szok: A robota u baby w 9tym miesiacu ciazy to nie pilna robota nosz ku...wa czlowiek placi takie pie adze a oni mi taki numer wycinaja cala chata do gory nogami przewrocona, od 5dni na knajpowym zarciu:angry:, brak pralki I suszarki, syf I kurz wszedzie:wściekła/y:. Lece dzwonic do firmy z zadyma :angry: Ja tu ku....wa zaraz termin mam, kiedy ja to posprzatam!!!! oj ja im dam pilna robote:angry:

Do góry