reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

dobry!

Bąblik współczuję
[*]

Kamila powodzenia &&&&&&&&&&&&&&&&&&

Iwon mnie się druga fryzurka bardziej podoba, ale ja ogólnie wolę taki "luz",a bob to mi się z elegancją kojarzy

ja nadal w dwupaku, planów na dziś brak, posprzątałabym, ale urwałam ostatnio rurę od odkurzacza, a m nie ma teraz i nie ma mi kto naprawić, co by się chociaż na jeden raz nadawało

reklama
Kąpiel - relaks dla noworodka - Wykop.pl

ja tak chcę :D żeby Boro tak się dawał kąpać i żeby MNIE ktoś tak wykąpał :)

CUDNE!!! Mi się bardzo podoba taka kąpiel :) Widać jak bardzo to relaksuje maluszka, tylko ile wody na to trzeba zużyć ;P Ale ten maluch tam prawie usnął w tej umywalce!!! A woda to chyba miała łagodny strumień tylko mocno spieniona była ;)

Mamina - no niezłą akcja z tymi postami

Bąblik - współczuję śmierci wujka :(

Iwona - ja bym zrobiła boba, będzie dużo lżej a i tak zaraz odrośnie! Ja mam teraz coś tej długości (no trochę krócej) i przynajmniej jest mi lekko i chłodno na szyi i łatwo się i szybko myje i suszy ;)

Dzięki
Wiecie co, po ciąży z Szymkiem, gdzie o każdy dzień w szpitalu walczyliśmy, nie przypuszczałam, że dotrwam do tego tygodnia w ciąży......... ;P

Ale tu się ostatnio mało dzieje, jeszcze niedawno nie dało rady Was nadrobić ;-) Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy jak już się mamuśki ogarną z maleństwami :tak:

Zaza, rysica dzięki za podpowiedź w sprawie fryzurki :happy2: Jeszcze się nie zdecydowałam, myślę że stanie się to na fotelu i będzie "a tnij Karola jak uważasz" :-D;-)

Ja dzisiaj też mam wizytę u gina, ale pewnie żadnych rewelacji nie będzie ...

Kąpiel - relaks dla noworodka - Wykop.pl

ja tak chcę :D żeby Boro tak się dawał kąpać i żeby MNIE ktoś tak wykąpał :)

A ja się poryczałam.... ze wzruszenia :sorry2: Ta melodia i ten dzieciaczek... cud ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ruda to moj kompletnie odwrotnie hehe:) moj ma pajaca, i zawiniety jest w kocyk po same usta, glowe przykryta musi miec ze tylko nos wystaje i koldra przykryty. jemu ciagle jest zimno. w szpitalu go dorzewali i w domu tez poki go nie zapakuje jak eskimosa to nie zasnie i broda nie przestanie latac. ciekawe co ja zrobie z tymi rampersami jak on taki cieplolubny hehe.

a co do podpasek to ja podklady porodowe tylko 2 dni w szpitalu uzywalam i potem jeden dzien te grubsze podpaski z belli a juz jak do domu wyszlismy to cienkie z belli, albo te cienkie biedronkowe, w suemie to u mnie tez nie leci , tak asekuracyjnie bardziej bo co pare dni cos tam jest. a takie bez kleju podpaski to moze w aptece popytac...albo w wiekszym sklepie znalezc najtansze podpaski moze beda bez kleju...jeszcze pare lat temu takie widzialam w sklepach bez tego kleju...moze jeszcze sa.

Witam I ja
Iwon - ja bym jednak wybrala opcje w ktorej zawsze moglabym zwiazac wlosy w kitke :tak: czy koczka czy poprostu spiac w artystyczny nielad:tak: a to szczegolnie praktyczne przy bobasie:tak:. Przy pierwszej ciazy mialam fryz jak na pierwszej fotce I jak dla mnie to bylo nieporozumienie ni to spac ni to jakis beret zarzucic, tylko ciagle ukladanie I dlatego szybko opitolilam sie na bardzo krotkie okolo 3 cm:tak: teraz mam bardzo dlugie bo za polowae plecow juz I to mi odpowiada bo wiele opcji mam.

U nas bez zniam ciagly dwupak :tak: Weekend z mezusiem I synem na wyjazdach spedzony I dlatego mnie tu nie bylo. Dzisiaj remontu kuchni ciag dalszy I moze dzis juz meble wstawia:tak:.
ide was nadrobic
milego dzionka

Ostatnia edycja:
mnie lekarka w szpitalu mówiła, że przez jakiś czas po porodzie organizm dziecka sie oczyszcza i do ilus tygodni nie przejmujemy sie (nie pamietam ile 3-4?) tym.

Jasiek też był dogrzewany i w szpitalu opatulany,ale on zawsze był spocony i ja go wyciągałam.A w domu to już zupełnie,nawet jak ma czkawkę to się z kocyka wykopuje albo płacze:szok:
A jak chcę mu łebek przykryć to ewentualnie pieluszką,bo nienawidzi czapek i jak idziemy na dwór to zakładam mu najcieńszą jaką mam a i tak się wierci,żeby ją zdjąć!

A takie najzwyklejsze,najtańsze podpaski bez kleju u nas są w kauflandzie,więc może w PL też.

Czas na mnie!
Na 13.30 jadę na KTG i zobaczymy co dalej.
Jakby co napiszę sms-a, ale równie dobrze o 15 mogę być ponownie w domku!
Proszę ślicznie o kciuki :-)

reklama
Niezapominajka nie przegapisz porodu spokojna twoja rozczochrana :D
Za moment urodzisz przy takich objawach.
Ja znowu zero jakichkolwiek objawow.
Mamina pocieszający jest fakt, że mam te "objawy" od paru dni ;)

Ja siedzę w domku, zupełnie nie mam co robić. Wstawiłam zupkę, trochę ogarnełąm, ale i nie chce mi się i nie mam siły brać się za jakieś grubsze rzeczy. Na forum rzeczywiście nic się nie dzieje;( a ja należę do osób, które odwiedzają konkretne strony na necie, po czym zaczynaja się nudzić. No i jestem na etapie nudzenia się;)

Nasze mamuski mają pełne ręce roboty;) Ja to im dłużej czekam tym bardziej się boję i porodu i wogóle tego co mnie czeka..;) ale raczej tej całej reszzty na pozytywnie.
Qrde boli mnie głowa nooo..

Do góry