reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

MsMickey - GRATULACJE!!!!!!!!!!! Kurcze nie wiedziałam, że masz mieć CC...
Trzymam kciuki abyś szybko córcię dostała w ramiona :D super, że już jesteś po! :)

A ja też się dziś nudzę... Nawet Szymek nie chce się ze mną bawić, woli leżeć i MiniMini oglądać, bo mówi, że mu gorąco... Noo, upał jest nieziemski.

Jak chłopaki poszli do sklepu to ja przeleciałam całe mieszkanie na elektrycznej miotle (czyt. odkurzaczu) i to mega dokładnie, z odsuwaniem wszystkiego co się dało i co? i nic! Ni pół skurcza!!! Potem wzięłam kąpiel i leżę... Dogorywam jak to moja mama mówi...

Mężuś obiadek robi - duszony indyczek z jabłkiem (uwieeelbiam) młode ziemniaczki i mizeria - mmmm pycha!
Po obiadku do lekarza.

reklama
A jak Wasze karmienia? Kurcze nie mam nawet czasu by do Was zajrzeć, bo w sumie w ciągu godziny ja mam 20 min dla siebie. Muszę powiedzieć, że jestem już zmęczona, od kiedy wróciłam ze szpitala(wtorek) ja nie śpię. Raz tylko co otuliłam ją, zasnęła na 3 godziny ponad i wtedy ja też wyspałam się na maxa.

A mojego Kuby nie widziałam tydzień. Matko jaki on duży! I jak mądrze gada,dopiero jak się nie widzi to dociera...

Klusia ja mam podobnie, nie widzialam swojej corci zaledwie 3 dni a ona wydaje mi sie taka duza, i ze sie poprawila... a poprawila sie ewidentnie bo brzuszek jej urusl i wogole ma taka gabkowata skore :) tluszczyku sie ciut uzbieralo...ale czyzby to byla zasluga tesciowej???? :dry: Jesli chodzi o pokarm to u mnie tez chyba jest cos nie tak , bo maly je cyca godzine i jeszcze mu malo... czasem pociagnie jedna piers 10-15 minut i pozniej jak ciagnie to sie zaraz denerwuje, wiec tez ewidentnie wskazuje to na to ze nie mam tyle pokarmu ile on by chcial.Kupilam sobie dzis herbatki wspomagajace laktacje zobaczymy czy to wogole cos dziala.

no własnie ja tez mam problem jak ubierać- póki co długi rekaw i spodnie 3/4 ale cały czas się zastanawiam czy jej nie ejst za gorąco....

słuchajcie moja mała po porodzie miała taki wylewik podskórny na powiece i to się w ogóle nie wchłania:( i nie wiem czy u noworodków wsyztsko sie dłużej wchłania czy to znamię....

Moja waga to minus 10 do czwartku zeszłego i teraz cholera staneła w miejscu:( nawet o 100 gram nie drgnie, aja naprawde mało jem i duzo się ruszam:(

Ostatnia edycja:
Mickey gratulacje. To sie uwinelas :)

Mule przed kompem. Nic mi sie mie chce nic a nic. To kto jeszcze zostal do rozpakowania? Jesli sie czeka 10dni po terminie to mi zostal tydzien. O moj boze. Tydzien z moim brzuszkiem....

Zaza ale Ci zazdroszczę tej chińszyzny! Ja na diecie bezsolnej, to sobie pomarzyć mogę :no:

Mamina dzięki za inwencję dot. mojej fryzury :-) Wybrałam jednak opcję bliżej fotki nr 2, z długimi zacznę szaleć na jesień, jak mi trochę odrosną, na pewno wrócę do długich, bo lubię siebie w nich :tak:

Generalnie ta fryzurka jaką mam jest nie za długa, a jednocześnie mogę związać włosy, co było dla mnie ważne.

MsMickey szok, że urodziłaś! Myślałam, że zostaniesz z nami jako jedna z ostatnich ;-) Gratuluję!

Iwon - super wyglądasz!!!!! Szczuplutko na twarzy i w ogóle! Extra!!!

Ja wyglądam tragicznie :/ Wczoraj nawet fotkę robiłam, bo umalowana byłam, ale ja mam całą buzię spuchniętą - nos, usta jakby po botoxie, no masakra :/
No i fryz na maxa nieudany - koleżanka - fryzjerka mnie cięła, ale jej na maxa nie wyszło!!! Później fryzjer poprawiał, ale przecież za krótkich włosów nie przedłuży! Mama mi tylko świeżą farbę nałożyła...

Zobacz załącznik 475815

mi termin minie w środe. a lekarz na ostatniej wizycie powiedział, że lada dzień urodze - a to było 2 tyg temu :nerd: w sumie w pierwszej ciąży od 37 tygodnia mówili że lada dzień a przenosiłam 4 dni synka. tłumaczę sobie, że prędzej czy pózniej urodzę :-) ale pietra mam, nie powiem ......

MsMickey a miałaś mieć cc?

Rysica chyba jesteś dla siebie zbyt surowa! Dla mnie fryzurka fajna, zwiewna i lekka, a jak włoski trochę odrosną to już w ogóle będzie ekstra, coś takiego z tego wyjdzie (tylko że bez grzywki)

srednie-wlosy-z-grzywka-na-bok-13271.jpg

reklama
Iwon - nie wyjdzie, bo moich włosów się nie da ułożyć... One są tak ciężkie, grube i sztywne, że je TRZEBA dobrze obciąć, bo inaczej źle się układają - i teraz mam mega problem, żeby je ułożyć, po prawej stronie szczególnie :/
A Chciałam coś takiego tylko bez grzywki (fryz sprzed 3 lat)
DSCF0041.jpg

Do góry