reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ten strumień to mocno zperlowany jest więc myślę, że krzywdy nie zrobi :) A woda w uszach? Kurde nie wiem, w końcu wody płodowe też im się do ucha dostają? Generalnie zazdroszczę tym maluchom z filmu poziomu zrelaksowania :D Niedościgniony ideał :)
ale wody plodowe to zupelnie co innego bo tam ucho nie ma dostepu do tych różnych temperatur powietrza co nas otaczaja i które dostaja sie do naszych uszu
ja jestem straaaasznie ostrozna jesli chodzi o takie sprawy wodno-dziecięce;p

reklama
aaa no widzisz, mój brak doświadczenia wyłazi. Rany julek, mam nadzieję, że nie wykończę tego mojego Borygo :)

ja znam tez duzo mam ktore kompletnie nie zwracaja uwagi na te uszka i nie przajmują się gdy naleje sie tam pełno wody i jakos te dzieci żyja no cóż..;p ja tez nie przesadzam i jak podczas mycia pare kropel wleci to nie panikuję ale staram sie bardzo uwazac na te uszka małe bo są jeszcze za male by je osuszac patyczkami do uszu jak mały podrosnie to juz mniejszy problem jak sie najele to sie osuszy patyczkiem i nie ma strachu ze costam jakies zapalenie z tego powstanie

ja używałam belle te duże ale już nie mam takie DUZEJ potrzeby i przeszłam na Naturella Normal ;p ale powiem szczerze, że ze mnie poleci raz na 2-3 dni i to nie krew a brązowa woda:D haha czyżby wody płodowe?:D:D LOL :D pewnie jeszcze kilka dni i już całkiem przestanie leciec ale zabezpieczam sie puki co cały czas bo nigdy nie wiem kiedy cos wycieknie.

witajcie poniedziałkowo!

Asik - gratuluję!

Kami - powodzenia na egzaminie!&&&

Powodzenia wszystkim wizytującym,rodzącym i szykującym się do porodu!!!

A już rozpakowanym mamuśkom dużo wytrwałości i uśmiechu na ryjkach:-)

Kamilka mnie mówili i przy Matku i teraz,jak urodziłam Jasia,że woda,która się dostanie do uszu dziecka sama wypływa i nie ma to kompletnie wpływu na jakieś zapalenia itd.Jasiek kąpie się w pełniutkiej wanience wody i w sumie wystaje mu tylko buziol....w szpitalu tak kąpali i pediatra też mówiłam,że dziecko wtedy czuje się jak u mamy w brzuchu...ale każdam mama robi jak jej intuicja dyktuje;-)

witajcie poniedziałkowo!

Asik - gratuluję!

Kami - powodzenia na egzaminie!&&&

Powodzenia wszystkim wizytującym,rodzącym i szykującym się do porodu!!!

A już rozpakowanym mamuśkom dużo wytrwałości i uśmiechu na ryjkach:-)

Kamilka mnie mówili i przy Matku i teraz,jak urodziłam Jasia,że woda,która się dostanie do uszu dziecka sama wypływa i nie ma to kompletnie wpływu na jakieś zapalenia itd.Jasiek kąpie się w pełniutkiej wanience wody i w sumie wystaje mu tylko buziol....w szpitalu tak kąpali i pediatra też mówiłam,że dziecko wtedy czuje się jak u mamy w brzuchu...ale każdam mama robi jak jej intuicja dyktuje;-)

i bądź tu człowieku mądry hi hi ;p

no moja intuicja mi zabrania takich hardcorów ;d

Verita ja też miałam ten problem i używałam normalnych podpasek,cienkich z belli.Teraz już praktycznie jest suchutko i od jakiegoś tygodnia używam tylko wkładek.

Dziewczyny powiedzcie mi jak śpią wasze dzieciaki?Chodzi mi o ubranie.Bo ten mój Mały Knedliczek nie zaśnie jak ma założone cokolwiek na nóżki,tzn. skarpetki są ok,ale całe nogi musi mieć gołe inajlepiej jeszcze beż kocyka:szok:Próbowałam go włożyć w ten śpiworek bez dołu,ale to mu też nie pasuje!

Hej :)

Za godzinkę jadę do fryzjera i nadal nie wiem, co konkretnie zrobić z włosami. Mam dosyć długie, zawsze je albo prostowałam albo kręciłam lokówką, ale przy małym dziecku nie łudzę się, że będę miała na to czas. No więc ma być nie za krtóko, ale wygodnie. Mój M. proponuje mi tradycyjnego boba

fryzura-wieczorowa-6316.jpg

ja myślę bardziej o czymś do ramion (tylko bez grzywki)

fryzura-13205.jpg

Rysica powodzenia na wizycie :)

Niezapominajka to chyba już tuż, tuż :tak:

reklama
Kami to nie hardcore!!!Nawet na tym filmiku ten dzieciaczek jest taki spokojny,że raczej krzywda mu się nie dzieje;-)A pomyśl sobie jak kiedyś kąpali dzieci pod bieżącą wodą i tak nimi rzucały położne,że szok!!!Jak mi mama opowiadała,jak kąpali w szpitalu jak ona rodziła to mi się słabo robiło!!!

Do góry