reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Addiena co to znaczy "nie robić cc na sucho"?

Chodzi o to, ze lepiej jak sie poród zacznie skurczami. Dlatego ja przed cc od rana mialam je wywolywane, najpierw tarmoszeniem sutkow;)), a potem oxytocyna. Jesli cc jest robione bez akcji, to moze potem dojśc do krwotoku, bo macica nie bedzie sie obkurczac.
Takie sa zwyczaje w szpitalu, w ktorym rodzilam.

reklama
Addiena - to też chodzi o to, żeby też szyjka choć trochę puściła, żeby łatwiej się wszystko oczyszczało. U mnie była taka sytuacja, że nie mogli przed CC dopuścić do żadnych skurczy, żeby nie ryzykować pęknięciem pęcherza płodowego (VASA PREVIA) i ja miałam na siłę podczas operacji rozwieraną szyjkę od środka macicy, a po CC miałam podłączoną oxytocynę, żeby się właśnie małe skurcze pojawiły, ale ja ich nawet nie czułam...

Miśki - toż to CUDOWNA informacja :D kciuki trzymam mocno :)

Miski jutro bedzie wielki dzien :-D ciesz sie. Ja jakbym wiedziala kiedy bedzie TEN dzien to bym nie spala cala noc z ekscytacji. Poznasz jedna z najwazniejszych osob w twoim zyciu

A nam dzisiaj pępowiniak odpadł po kompieli:-p ja samymi gazikami ze spirytusem przemywałam, Ali też tak robiłam...
agrafka u nas to samo ze zmianą pieluchy jest:-D się smieje ze mała się na mnie wpienia i za to na mnie s...a:-p

W sprawie pepka - była dzis połozna u mnie i mówiła ze zalecenie szitalne aby nie moczyc ok. Ale mówi ze strasznie dlugo sie goją. Mialam spirytus w domu taki spozywczy więc mowi aby nim przemywac na patyczku 2 x dziennie. Bo jak się zapaskudzi to nieciekwie bedzie.

karmienie nigdy na niego nie działa jak usypiacz :) on jak nie śpi to potrafi tak i 4 godziny domagać się przytulania całowania i mówienia do niego.. jak nie to marudzi chociaż ja mu często pozwalam się wypłakać :D

hmm ale jak przytrzymac główkę? tak na siłę przy cycu żeby nie oderwał się od neigo? nie rozumiem za bardzo ;p opisz mi - moze i na mojego zadziała:)

Moze nie na siłe ale zdecydowanie, za tył główki. Całą dłonią. Jak na siłe wyrywa to nic nie poradzisz, bo nie bedziesz walczyc z dzieckiem. Ale jak kręci głowko to się da "utrzymac". Nie wiem jak to wytłumaczyc.

Addiena urodzil sie w 37t6d ale w ksiazece mu wpisali rozwojowo na początek 37. No mi wszyscy mówili lekarze ze to cecha wczesniaczkow...

Addiena urodzil sie w 37t6d ale w ksiazece mu wpisali rozwojowo na początek 37. No mi wszyscy mówili lekarze ze to cecha wczesniaczkow...

Ja urodzilam dokladnie 38 t +1 dzień. Malenka tez kiepsko zaciskala paluszki. Kurcze mi nikt nic nie powiedzial, choc sama dopytywalam dlaczego buźka otwarta i wystaje troche języczek.

Dziewczyny ja pępka niczym nie dotykałam. Octaniseptem pryskałam 2x na dzień i tyle, trzymałam suchy. Całe szczęście, że mi dziecko do domu dali bez tej klamerki plastikowej bo ciężko się z tym obchodzić.

reklama
Addiena poproszę o taki zestaw obrazków czarno białych jeśli masz....

Dziewczyny trzymam kciuki za jutrzejsze porody&&&&&&&&

Do góry