Dziewczyny mam problem - jak obudzić noworodka???????? Moja mała w związku z niską wagą urodzeniową i tym ze jest "dzieckiem cukrzycowym" ma jeść co 3 godziny, niestety ja mam dość mało pokarmu więc przystawiamy i ew później staram sie dokarmić z butelki. Ale paskuda najchętniej spała by cały czas. Okres aktywności ma o 4 rano (dokładnie całą ciąże o tej porze mnie budziła). I mam problem z budzeniem jej - co 3 godziny zmieniamy pieluchy, łaskoczę, stosuje wszystko co podpowiedziały panie od noworodków - a mloda po zmianie pieluszki odpływa...
A i wkleiłam opowieść z porodówki - wole chyba poród w mniej ekspresowym tempie
Aylin, ja miałam ten problem tylko raz w szpitalu - bo małemu spadła waga o 10% i żeby nas wypisac kazali mi go dokarmić i zważyć jeszcze raz.
Swoją drogą ciekawy system no nie ? Przecież wiadomo, ze wtedy ważyć bedzie mleko w brzuszku i chodzi tylko o to, zeby w papierach się zgadzało.. :-)
W każdym razie mały był zaspany i wcale nie chciał jeść ani cyca ani butli i pielęgniarka mi pomogła, nakarmila go jak indyka dosłownie :/. Butelką z takim malutkim smoczkiem jak mają w szpitalu poruszała mu w buzi i jakoś ssał, przez sen..
Jeszcze tylko wyjaśnie, że mały urodził się 4 kg i spadł do 3600, więc generalnie miał problemów z wagą, dlatego tylko zgdziłam się na takie fikcyjne przytycie i pasienie, bo już bardzo chciałam wyjsć ze szpitala, a wiedziałam że z karmieniem nie mam problemów i na pewno w domu na spokojnie nadrobi.
mamina cieszę sie ze ci dodałam otuchy
. Dla mnie uspokajająca była też myśl, ze to natura, zacznie się i już nie ma odwrotu, jakoś na pewno urodzisz
. Także trzymam kciuki, zeby wszystko odbyło się bez żadnych komplikacji i zeby to było dla ciebie miłe wspomnienie
niezapominajka, a masz skierowanie na KTG na termin porodu ? Bo ja dostawałam takie skierowanie na ostataniej wizycie, żeby się zgłosić na KTG w terminie porodu je si nie urodzę.
A jeśli nie, to ja bym nie miała oporów żeby pójśc na izbę i powiedzieć że źle się czujesz i wetdy na pewno ci w 39 tygodniu KTG zrobią. Plus dla własnego spokoju zrób sobie morfologię.