reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witajcie ;-)

paulina z pomyłką nic się nie stało. Tu jest tyle dziewczyn, że sama wszystkiego nie ogarniam. Ale wiedz, że za wszystkie trzymam kciuki :tak:

alijenka super, że Mała jest już z Wami :-)

tialana, aga trzymam kciuki żeby poszło ekspresowo!

aylin z wybudzaniem niestety nie pomogę. Moje dzieci to były ciągle głodne... Myślę, że w domu szybko podgoni na wadze!

kamila podajesz coś Milanowi na kolkę? Mojej kumpeli małej lejarka poleciła delicol (jest bez recepty i można podawać takim maluszkom). Nie do końca pomaga, ale przynosi trochę ulgi.

Ja dzisiaj wybrałam się na ostatnie przed dzieciowe zakupy. I prawie wszystko już mam:tak:. Brakuje mi tylko środka do przemywania pępuszka. Macie spirytus + woda czy octanisept? I czy w szpitalu potrzebne?

Czy któraś z Mam dopaja malucha herbatką koperkową/innym płynem? Kuzynka D dopajała małą taką herbatką i uniknęła kolek. Chciałabym się dowiedzieć jak to u Was..

Jedna noc i tyle porodów:-) Gratulacje dla kolejnych mam. Idę dzis późno wieczorem na KTG. Zobaczymy co tam sie dzieje. Dzis spałam chyba 11 godzin i teraz cudownie się czuję:-D Mam nadzieję, że to cisza przed burzą hehe.
A w ogóle to odkrylismy wczoraj wieczorem, że mój kocur paskuda zsikał się na moją szpitalna wyprawkę!:szok: Normalnie ręce mi opadły bo on nigdy nie sika po mieszkaniu. Dzięki Bogu, że to odkryłam, bo chyba bym się załamała jakbym zobaczyła obszczana torbę w momencie wycieczki do szpitala. Niezły wstyd by był. Tak to wszystko się suszy i do wieczora będzie jak nowe. Zwierzęta......

O ja pitolę, ale się narobiłam przy tych pierogach, kręgosłup mi wysiada :baffled: Ale za to zapasy już w połowie zrobione, jutro reszta. Chyba zasłużyłam na lody śmietankowo-czekoladowe, co? Bo własnie je wcinam :sorry2:

veritaserum dzięki za opowieść porodową :) zazdroszczę takiego porodu hehe, mam nadzieję, że mój będzie równie udany :)

A jak się czujesz ze szwami?

Dzięki. Życzę tobie i reszcie dziewczyn równie szybkich porodów! Niesamowite uczucie. Położne powiedziały, ze to był szpitalny rekord :-D

Szwy to pikuś w porównaniu z hemoroidami jakich dostałam po porodzie:baffled: Chodzić nie można, siedzieć nie można..leżeć co najwyżej na boku. Oszaleć idzie. Do tego te szwy też czasem ciągną, ale jutro je ściągam :-) Szkoda, ze moich prywatnych winogronów tak szybko nie da się pozbyc :baffled:
Tak czy inaczej nie narzekam :-D

BMR mój w/g gina mmiał ważyć 4kg +/- 500g :-) Także na dwoje babka wróżyła. Urodził się 3700 więc nie tak dużo :tak:

reklama
Czy któraś z Mam dopaja malucha herbatką koperkową/innym płynem? Kuzynka D dopajała małą taką herbatką i uniknęła kolek. Chciałabym się dowiedzieć jak to u Was..

ja dawałam Wiktorowi - kolek nie mial ale za to przyzwyczaił się do picia i ciagle do tej pory tylko jest "daj piciu" , brzuch miał rozdęty duży, po pewnym czasie doszło do picia 2 litrów picia w nocy inaczej nie chciał spać... tak więc teraz nie daje pić, zacznę podawać dopiero jak wejdą stałe pokarmy .

Do góry