reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Fresh News z przed 40 minut Alijenka jest na sali do cc tak więc zapewne już może ma swoje maleństwo na świecie........:-);-):tak::-D:szok:

a MnIE zaczynają się bóle w krzyżu i to takie jakby ktoś mi walił czymś twardym i co jakiś czas podbrzusze boli co ciekawe młody sie rusza tak że dosłownie czuje go w mojej pupię a wszystko ruszyło po małych przytulankach z B. I SPACERZE..... .:-)

Edit : już jest maleństwo wątek szpitalny.

Ostatnia edycja:
reklama
veritaserum dzięki za opowieść porodową :) zazdroszczę takiego porodu hehe, mam nadzieję, że mój będzie równie udany :)

A jak się czujesz ze szwami?

Też zazdroszczę porodu. ...szczęśliwa mama szczęśliwe dziecko.... loda też bym zjadła...
Trzymam kciuki Tialana za Ciebie oby szybko poszło a może już jest po i za całą resztę i za siebie oby się nie zatrzymało Dobrego dzionka wam życzę a sobie dobrej nocy w końcu to już 21 a od 6 nie śpię .... paapatki
:-)

Alijenka - gratuluję :) I wstrzeliłyśmy sie z wymiarami naszych maleństw prawie idealnie :)

=zaza26;8671932]dobry :)

Aylin ale ten świat zakręcony, pewnie z 90% mam chciałoby mieć taki problem jak ty
ale rozumiem że u was to poważna sprawa :-( niestety nie potrafię pomóc:-(

[/QUOTE]

Aylin, ja miałam ten problem tylko raz w szpitalu - bo małemu spadła waga o 10% i żeby nas wypisac kazali mi go dokarmić i zważyć jeszcze raz.
Swoją drogą ciekawy system no nie ? Przecież wiadomo, ze wtedy ważyć bedzie mleko w brzuszku i chodzi tylko o to, zeby w papierach się zgadzało.. :-)

W każdym razie mały był zaspany i wcale nie chciał jeść ani cyca ani butli i pielęgniarka mi pomogła, nakarmila go jak indyka dosłownie :/. Butelką z takim malutkim smoczkiem jak mają w szpitalu poruszała mu w buzi i jakoś ssał, przez sen..

Jeszcze tylko wyjaśnie, że mały urodził się 4 kg i spadł do 3600, więc generalnie miał problemów z wagą, dlatego tylko zgdziłam się na takie fikcyjne przytycie i pasienie, bo już bardzo chciałam wyjsć ze szpitala, a wiedziałam że z karmieniem nie mam problemów i na pewno w domu na spokojnie nadrobi.

No własnie jest to lekki problem - bo wage poczatkową miała 2800 (mniej więcej - tak sie podobno wierciła przy ważeniu że jej wpisali to co dało się w miarę ustalić) i w ciagu 48 godzin spadła do 2600. Za tydzień dopiero mam skontrolować, ale jak bedzie leciec dalej to szpital. A mała prawie nie je - nie ważne czy sztuczne czy moje.
Chodz odpukac po moim nocnym poście dala pokaz - budziła się co 2 godziny i całkiem nieźle ciągneła. Moze jej sie odmieni. Mam nadzieję ze zacznie się mi wybudzac na jedzenie - bo karmienie na siłe jest straszne....

Dziewczyny czy wy czujecie szwy??? Ja mam podobno 4 zewnętrzne. Wiem ze są. Ale nie ciągna nie bolą, w sumie czuje tylko jak się podmywam ze coś tam wystaje... Generalnie nie czuje jakobym cokolwiek rodzila....

Trzymam kcuki za dzisiejsze dziewczyny. I sn i cc.

verita - ja pisałam ze miałam expres - bo w sumie 2 h. Ale twój to był teleexpres :)

No i dzięki veritaserum mam łzy w oczach! Tak na mnie działają teraz porody - czy to oglądane w TV czy historie, o których czytam!Ja się dziś zabrałamza szykowanie rzeczy do przeprowadzki. Składam, wkładam worki i ponownie na półki. Jakby co będzie tylko do zabrania z szafy bez zbędnej straty czasu na pakowanie.
Ja czuję się dziś rewelacyjnie! Tylko żołądek boli, ale do tego już się zdążyłam się przyzwyczaić. Wczoraj jak ucisnęłam żołądek to poczułam uciekającą stópkę :-) więc mój synek mi tam kombinuje :-)
Ja jakoś ze spokojem już podchodzę do tych kolejnych dni - znam termin ostatecznego rozwiązania i mi z tym dobrze :-D

PaulinaMaria trzymam kciuki aby akcja się rozwinęła i aby maluszek już wyszedł!!!!!!!!!!
Niezapominajka dałaś mi pomysł z tymi oknami - może jutro. Będą czyste dla naszych nowych lokatorów. Mąż je mył na końcu marca - ale są już lekko brudne! Jak będę się dobrze czuła to pomyję, a co! :-D

veritaserum - po Twojej opowieści pomyślałam o powodzie skierowania i tak myślę nad wagą mojego syna. Trzy tygodnie temu miał ponad 3kg - ciekawe ile bestia urosła bo zaczął być wymiarowo większy właśnie ok 4 tyg temu niż dany tydzień ciąży i mam trochę obaw czy aby nie wystrzelił zbyt wiele. Może uda mi się namówić lekarza aby go zmierzył w poniedziałek jeszcze przed pójściem do szpitala :-p

Mam ten sam problem..na ostatniej wizycie byłam 30 maja i od tamtej pory już żadnej wizyty nie mam umówionej...i sama nie wiem co robić..a na IP to taką łaskę robią, że strach tam jechać. Co ja mam pojechać i powiedzieć: czy mogłyby mi panie zrobić KTG?? to powiedzą, że myślę, że jestem mądrzejsza od lekarza;/ nie znoszę takich sytuacji.

Na KTG się umówiłam do medicoveru na 15. Ale np.zupełnie nie wiem ile Boro waży. 3 tyg temu wazył 2900, w sumie chciałabym wiedzieć ile mu przyrosło... Kurczę, niby taka błaha sprawa a nie wiem jak rozwiązać. Chyba najlepiej iść do jakiegoś prywaciarza na skan i tyle.

witam

mnie dziś głowa strasznie boli, w nocy coś spać nie mogłam, ciągle sprawdzałam czy aby wody mi nie odeszły ;-) Teraz mały tak się kręci, że mam wrażenie że wyjdzie przez pępek :zawstydzona/y: Poczytałam o tych ekspresowych porodach i zazdroszcze, bo znając życie i mojego pecha, będę miała najdłuższy poród świata :-) chociaż pierwszego syna urodziłam bardzo szybko, to jakoś nie wierze że można tak drugi raz :no:
dziś nie chce rodzić - boli mnie głowa i chyba nie miałabym siły przeć - chociaż data dzisiejsza jest fajna - 12.06.2012 :tak:
I też mam dosyć telefonów, czy już urodziłam. Spotkani na ulicy przypadkiem sąsiedzi pytają, kiedy WRESZCIE urodzę :wściekła/y:
zjadłam apap, ale nic nie pomógł, teraz wypiję melisę i się zdrzemnę ....

dzieki za linka, juz obejrzane :tak:

PaulinaMaria- ja tez czuje sie gesto i czesto pomijana, ale i tak wiem ze jestem czescia forum tak jak ty. Pomysl ze za kazdym razem jak widze twoje fotki na fb to mysle ze wygladasz bosko i jestes tam gdzie ja wlasnie chcialabym byc :-p

Niezapominajko
jak cie prosze to sie nie forsuj bo niedaj bog cos sie odklei czy cosik, wal te okna i sobie strzelaj leniwce tak jak ja :-D kiedy bedziemy lezec do gory brzuchem (takim brzuchem) znowu? nikt tego nie wie, a okna i tak sie zabrudza

aljenko jak ja ci zazdraszczam

reklama
Witam kobitki
my tez ciagle w dwupaczku.

Aljenka - GRATULACJE :-)

No a ja dzisiaj dobry humorek mam bo w koncu dostalam czek z ubezpieczalni :-) I do tego dali mi wiecej niz sie spodziewalam:-) I to o 1000 funtow :-) Takze teraz planuje na co tu widac moje 4000funcikow:happy::tak:. Poprostu piekny dzien mam dzisiaj.

Do góry