reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Kamila dzięki!!! teraz wszystko jasne :tak:

Rysica ja gdzieś przeczytałam w necie, że po odejściu czopa trzeba uważać na infekcję, więc zakaz kąpieli w basenach, seksu itp. ale to w necie było

masz rację - 14 też fajny dzień, ale ja mam takiego pecha zawsze, że coraz częściej mam przeczucie, że zgodnie z tym pechem to urodzę 13-tego :-D:-D

reklama
Będę we wtorek na wizycie to zapytam o ten czop ;P Bo coś mi się nie wydaje, żeby to aż takie znaczenie miało - tym bardziej, że ja jakoś nigdy nie trafiłam na to...

witajcie niedzielnie

tialana - masz poniekąd rację, za 10 czy 20 lat mogę mieć juz taką sklerozę, że nie będę pamiętała tej sentencji... hihihi. Coś Ty - nigdy tego nie zapomnę i zdania nie zmienię - warto było czekać 40 lat na takiego faceta!!!!!!

Dziewczyny co do tego czopa - nie sugerujcie sie tym tak bardzo, w poprzednich moich ciążach musiał on odejść w czasie porodu, bo nie widziałam tego czegoś, a tym razem miałam okazję toto zobaczyć - dzień przed urodzeniem Kuby, jak zaglądnięto mi w podwozie w szpitalu, to musiał zostać naruszony i wtedy sie z nim pożegnałam.

Miłego dnia Wam życzę.

Kamila - noooo to teraz wszystko jasne:-D:-D

Dziewczyny co do czopa, to myślę, że można to wziąć trochę na chłopski rozum. Jaką funkcję spełnia czop podczas ciąży? - chroni maleństwo przed infekcjami, więc jeśli go już nie ma to pewnie trzeba bardziej uważać, bo ochrona poszła precz. Mogę się jednak mylić, warto zapytać lekarza:-)

Dzień dobry!

Stokrotka urodziła? SUPER!!! Gratulacje dla Stokrotki :D Aaaale się czerwcóweczki sypią :D

Nie wszystkie Moja Droga - nie wszystkie!!!! :wściekła/y:

witajcie niedzielnie

Dziewczyny co do tego czopa - nie sugerujcie sie tym tak bardzo, w poprzednich moich ciążach musiał on odejść w czasie porodu, bo nie widziałam tego czegoś, a tym razem miałam okazję toto zobaczyć - dzień przed urodzeniem Kuby, jak zaglądnięto mi w podwozie w szpitalu, to musiał zostać naruszony i wtedy sie z nim pożegnałam.

Miłego dnia Wam życzę.

Masz rację Katrina - czopem nie ma się co sugerować. Ja już 3 tygodnie bez niego i co... No ale infekcje są bardziej możliwe po jego wypadnięciu - mnie z tego względu lekarz rzadziej teraz bada aby nie kusić losu! I mnie też wypadł po badaniu ginekologicznym - bardzo bolesnym!

A ja się dziś obudziłam z agresją 10! Bo śniło mi się, że urodziłam Małego, a raczej dużego bo Krzyś miał 4200! No i się obudziłam i zrozumiałam, że to nie prawda!!! :-(

Dziś termin porodu i nie miałam nawet sił by się podnieść z łóżka! Brak motywacji! A myśl, że jutro pójdę do lekarza, który powie, że czekamy do przyszłego tygodnia i dopiero do szpitala to aż mi się płakać chce! Bo już nie wierze, że samo się zacznie...
Także marudzenia ciąg dalszy!
W południe pójdę na spacer to może nastrój wróci na dobre tory!

Miłego dnia Wam! :-)

hej dziewczyny
chciałam tylko powiedzieć że jeszcze w dwupaku ale co jeszcze czas pospałam dziś od dłuższego czasu do 9:-) pewnie i dalej bym spała ale mój pies mnie obudził bo już na dwór chciał iść
Wczoraj byłam w Gdańsku co tam się działo szok kibice mieszali się z turystami ale było fajnie
życzę miłej niedzieli

witajcie czerwcóweczki:-)
pospaliśmy do 8;-)Jasiek jest po prostu genialny!!!Teraz zabrał cyca i je,a ja uczę się pisać jedną ręką;-)

Miłej niedzieli Wam życzę i szybkiego rozpakowanie tym co po terminie i w terminie!!!

Kamila - noooo to teraz wszystko jasne:-D:-D

Dziewczyny co do czopa, to myślę, że można to wziąć trochę na chłopski rozum. Jaką funkcję spełnia czop podczas ciąży? - chroni maleństwo przed infekcjami, więc jeśli go już nie ma to pewnie trzeba bardziej uważać, bo ochrona poszła precz. Mogę się jednak mylić, warto zapytać lekarza:-)
Wiesz, poza czopem to samo ph i bakterie kwasu mlekowego są też barierą ochronną :)
Dzień dobry!

Nie wszystkie Moja Droga - nie wszystkie!!!! :wściekła/y:

Masz rację Katrina - czopem nie ma się co sugerować. Ja już 3 tygodnie bez niego i co... No ale infekcje są bardziej możliwe po jego wypadnięciu - mnie z tego względu lekarz rzadziej teraz bada aby nie kusić losu! I mnie też wypadł po badaniu ginekologicznym - bardzo bolesnym!

A ja się dziś obudziłam z agresją 10! Bo śniło mi się, że urodziłam Małego, a raczej dużego bo Krzyś miał 4200! No i się obudziłam i zrozumiałam, że to nie prawda!!! :-(

Dziś termin porodu i nie miałam nawet sił by się podnieść z łóżka! Brak motywacji! A myśl, że jutro pójdę do lekarza, który powie, że czekamy do przyszłego tygodnia i dopiero do szpitala to aż mi się płakać chce! Bo już nie wierze, że samo się zacznie...
Także marudzenia ciąg dalszy!
W południe pójdę na spacer to może nastrój wróci na dobre tory!

Miłego dnia Wam! :-)

Jej jaki sen! :D
A samo może się zacząć z dnia na dzień ;)

a słuchajcie, a jak mi czop odszedł/odchodzi, to jest to jednoznaczne z tym, że zaczęło się robić rozwarcie?? bo mi odszedł ot tak, bez żadnej interwencji... dodam, że nie był podbarwiony krwią. To może tylko szyjka się skróciła?
Ciekawe ;P

Witam w niedzielny, słoneczny poranek
Oznak zbliżającego się porodu brak a to już 42 tydzień się zaczyna

Kasiulka_1980 jestem ciekawa czy już tulisz swoje maleństwo

Sunshine6 oby ci ta herbatka zadziałała :tak:

katrina115
mi nie chodziło o to że Ty zapomnisz ;-), tylko o to że dla niego to byłoby bardzo milę dowiedzieć się że mama po jego narodzinach właśnie tak o nim pomyślała :tak:

Zgadza się że Klusia urodziła naturalnie i to małą elegantkę z torebką ;-) zaraz wstawię na szpitalny sms od nich

Mi też termin 12.06.2012 całkiem się podoba, zwłaszcza że 11-12.06 mam się zgłosić na wywołanie ale pewnie urodzę 13

reklama
Dzien dobry kochane.

Stokrotko gratulacje i sciski :* mua

Co do czekania to marzy mi sie odejscie wod w domu i naturalny porod. Wg moich obliczen 17y. Paczke herbaty z lisci malin skonczylam. Powiem wam ze mi zasmakowala nawet taka na zimno.

Do góry