reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Witam dziewczyny:)
Właśnie wróciłam z KTG. Wyszło super. Kurcze, 30 km muszę jeździć.....
Całą noc miałam skurcze, prawie nie spałam. A jak dojechałam do przychodni to żaden się nie pisał. Mały buszuje od wczoraj. Tak mi uciska na krocze i odbyt, że nóg nie mogę złączyć....Rany...

Moja mama jak była w ciązy to napiła się oranżady i wody jej odeszły. Ja z Marcelem ( po terminie, w szpitalu) całego Sprite wypiłam i też poszły. Kupiłam dzisiaj wodę gazowaną. Chyba będę próbować.... Mam już dość..
he he mnie cały dzień przed porodem jakoś wyjątkowo sprite smakował może faktycznie coś w tym jest :-D

reklama
Buziak gratulacje nie dość ze termin miałyśmy ten sam to jeszcze dzieciaki identyczne parametrowo;-)

Babeczki kiedy moge zaczac ćwiczyć na siłowni?? Praktycznie mam juz swoja wagę a to dopiero 10 dni po porodzie więc mam nadzieję ze jeszcze cos zejdzie...ale ten miękki brzuch mnie zalamuje;((

Ja już po wizycie:tak: powinnam dotrwać do tego 15-tego:-D oby.

Niezapominajka jeśli to to to 3mam kciuki za Ciebie:tak:

u nas deszcz:baffled: Mlody wlasnie zasnął, mąż kaleka leży a ja się nudzę:-( porobilabym coś ale juz lepiej nie ryzykuję:-D
Kuba jak zobaczył rozłożone łóżeczko to od razu chciał tam wejśc i oznajmil, ze on bedzie tam spał:szok: na szczęscie przegadaliśmy mu no ale zobaczymy na ile, oj bedzie zazdrość

A o malinach dziewczyny słyszałyście???? Ponoć skurcze wywołują. Ale u mnie nie działało. Mąż w poprzedniej ciąży to mi po 2 pudełka przywoził i nic;)
Ato chyba liście malin maja być....

Dziewczyny, orientujecie się na 100% ile jest macierzyńskiego?
To moje 2 dziecko.
Kurna obecna kadrowa jakaś nie kumata.
Napisałam, by mi wyliczyła urlop macierzyński, a ta mi odpisała o wypoczynkowym....

Ostatnia edycja:
Niewiem co sie dzis ze mna dzieje, wrzeszcze na P o wszystko i rycze jak glupia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam dosc wszystkiego i jak zwykle wszystko na mojej glowie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Az bezdechu dostaje od tego placzu.......

Ja już po wizycie:tak: powinnam dotrwać do tego 15-tego:-D oby.

Niezapominajka jeśli to to to 3mam kciuki za Ciebie:tak:

u nas deszcz:baffled: Mlody wlasnie zasnął, mąż kaleka leży a ja się nudzę:-( porobilabym coś ale juz lepiej nie ryzykuję:-D
Kuba jak zobaczył rozłożone łóżeczko to od razu chciał tam wejśc i oznajmil, ze on bedzie tam spał:szok: na szczęscie przegadaliśmy mu no ale zobaczymy na ile, oj bedzie zazdrość
To Szymuś nam pomagał rozkładać i skręcać łóżeczko dla Monisi i od razu ze świadomością, że to dla siostrzyczki i teraz jak wchodzi do jej pokoiku to mówi, że "a tutaj Monisia będzie spała" ;P
A o malinach dziewczyny słyszałyście???? Ponoć skurcze wywołują. Ale u mnie nie działało. Mąż w poprzedniej ciąży to mi po 2 pudełka przywoził i nic;)
To mają być liście malin, a właściwie herbatka z liści malin ;P
Ato chyba liście malin maja być....

Dziewczyny, orientujecie się na 100% ile jest macierzyńskiego?
To moje 2 dziecko.
Kurna obecna kadrowa jakaś nie kumata.
Napisałam, by mi wyliczyła urlop macierzyński, a ta mi odpisała o wypoczynkowym....

Jeśli z jednej ciąży jest JEDNO dziecko (nie ważne czy pierwsze czy drugie czy kolejne) to PODSTAWOWY urlop macierzyński trwa 20 tygodni a DODATKOWY urlop macierzyński trwa 4 tygodnie. Czyli razem 24 tygodnie, z tym, że musisz pisać podanie, że chcesz wziąć ten DODATKOWY urlop macierzyński. Ale nie wiem, czy od razu się pisze czy później.

Sunhine- wpsółczuję nastroju...ach te hormony...

a mi walsnie wyleciało też cos dziwnego białego mega gestego jakby jogurt:szok: i obstwiam ze to czop....

Klusia tak jak Rysica napisała jest 20+4 tyg urlopu macierzyńskiego przy ciąży pojedynczej, wniosek o dodatkowy urlop pisze się tydzień bądź 2 przed końcem podstawowego

reklama
Klusia tak jak Rysica napisała jest 20+4 tyg urlopu macierzyńskiego przy ciąży pojedynczej, wniosek o dodatkowy urlop pisze się tydzień bądź 2 przed końcem podstawowego
A nie wiecie czy mogę wniosek o ten dodatkowy napisać od razu? coby nie zapomnieć później...

Jejuuu wstyd nawet mężowi urodzinowego obiadu nie zrobiłam, dzień zleciał a ja się obijam, tylko wpierniczam słodkie, polecam ciasto rabarbarowe od Lubaszki:tak:.
Wyciągnęłam 2 schaboszczaki z zamrażalnika i tyle mojej roboty na dziś...

Do góry