reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witam dziewczyny:)
Właśnie wróciłam z KTG. Wyszło super. Kurcze, 30 km muszę jeździć.....
Całą noc miałam skurcze, prawie nie spałam. A jak dojechałam do przychodni to żaden się nie pisał. Mały buszuje od wczoraj. Tak mi uciska na krocze i odbyt, że nóg nie mogę złączyć....Rany...

Moja mama jak była w ciązy to napiła się oranżady i wody jej odeszły. Ja z Marcelem ( po terminie, w szpitalu) całego Sprite wypiłam i też poszły. Kupiłam dzisiaj wodę gazowaną. Chyba będę próbować.... Mam już dość..
he he mnie cały dzień przed porodem jakoś wyjątkowo sprite smakował może faktycznie coś w tym jest :-D

reklama
Buziak gratulacje nie dość ze termin miałyśmy ten sam to jeszcze dzieciaki identyczne parametrowo;-)

Babeczki kiedy moge zaczac ćwiczyć na siłowni?? Praktycznie mam juz swoja wagę a to dopiero 10 dni po porodzie więc mam nadzieję ze jeszcze cos zejdzie...ale ten miękki brzuch mnie zalamuje;((

Ja już po wizycie:tak: powinnam dotrwać do tego 15-tego:-D oby.

Niezapominajka jeśli to to to 3mam kciuki za Ciebie:tak:

u nas deszcz:baffled: Mlody wlasnie zasnął, mąż kaleka leży a ja się nudzę:-( porobilabym coś ale juz lepiej nie ryzykuję:-D
Kuba jak zobaczył rozłożone łóżeczko to od razu chciał tam wejśc i oznajmil, ze on bedzie tam spał:szok: na szczęscie przegadaliśmy mu no ale zobaczymy na ile, oj bedzie zazdrość

A o malinach dziewczyny słyszałyście???? Ponoć skurcze wywołują. Ale u mnie nie działało. Mąż w poprzedniej ciąży to mi po 2 pudełka przywoził i nic;)
Ato chyba liście malin maja być....

Dziewczyny, orientujecie się na 100% ile jest macierzyńskiego?
To moje 2 dziecko.
Kurna obecna kadrowa jakaś nie kumata.
Napisałam, by mi wyliczyła urlop macierzyński, a ta mi odpisała o wypoczynkowym....

Ostatnia edycja:
Niewiem co sie dzis ze mna dzieje, wrzeszcze na P o wszystko i rycze jak glupia :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Mam dosc wszystkiego i jak zwykle wszystko na mojej glowie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Az bezdechu dostaje od tego placzu.......

Ja już po wizycie:tak: powinnam dotrwać do tego 15-tego:-D oby.

Niezapominajka jeśli to to to 3mam kciuki za Ciebie:tak:

u nas deszcz:baffled: Mlody wlasnie zasnął, mąż kaleka leży a ja się nudzę:-( porobilabym coś ale juz lepiej nie ryzykuję:-D
Kuba jak zobaczył rozłożone łóżeczko to od razu chciał tam wejśc i oznajmil, ze on bedzie tam spał:szok: na szczęscie przegadaliśmy mu no ale zobaczymy na ile, oj bedzie zazdrość
To Szymuś nam pomagał rozkładać i skręcać łóżeczko dla Monisi i od razu ze świadomością, że to dla siostrzyczki i teraz jak wchodzi do jej pokoiku to mówi, że "a tutaj Monisia będzie spała" ;P
A o malinach dziewczyny słyszałyście???? Ponoć skurcze wywołują. Ale u mnie nie działało. Mąż w poprzedniej ciąży to mi po 2 pudełka przywoził i nic;)
To mają być liście malin, a właściwie herbatka z liści malin ;P
Ato chyba liście malin maja być....

Dziewczyny, orientujecie się na 100% ile jest macierzyńskiego?
To moje 2 dziecko.
Kurna obecna kadrowa jakaś nie kumata.
Napisałam, by mi wyliczyła urlop macierzyński, a ta mi odpisała o wypoczynkowym....

Jeśli z jednej ciąży jest JEDNO dziecko (nie ważne czy pierwsze czy drugie czy kolejne) to PODSTAWOWY urlop macierzyński trwa 20 tygodni a DODATKOWY urlop macierzyński trwa 4 tygodnie. Czyli razem 24 tygodnie, z tym, że musisz pisać podanie, że chcesz wziąć ten DODATKOWY urlop macierzyński. Ale nie wiem, czy od razu się pisze czy później.

Sunhine- wpsółczuję nastroju...ach te hormony...

a mi walsnie wyleciało też cos dziwnego białego mega gestego jakby jogurt:szok: i obstwiam ze to czop....

Klusia tak jak Rysica napisała jest 20+4 tyg urlopu macierzyńskiego przy ciąży pojedynczej, wniosek o dodatkowy urlop pisze się tydzień bądź 2 przed końcem podstawowego

reklama
Klusia tak jak Rysica napisała jest 20+4 tyg urlopu macierzyńskiego przy ciąży pojedynczej, wniosek o dodatkowy urlop pisze się tydzień bądź 2 przed końcem podstawowego
A nie wiecie czy mogę wniosek o ten dodatkowy napisać od razu? coby nie zapomnieć później...

Jejuuu wstyd nawet mężowi urodzinowego obiadu nie zrobiłam, dzień zleciał a ja się obijam, tylko wpierniczam słodkie, polecam ciasto rabarbarowe od Lubaszki:tak:.
Wyciągnęłam 2 schaboszczaki z zamrażalnika i tyle mojej roboty na dziś...

Do góry