reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Klusia, a TY mas zjakas listę potrzebnych rzeczy i wyników badań do naszego szpitala? Fajnie by było gdybysmy sie spotkały:) Bierzesz jedynkę?
Wpadłam na chwilę, bo muszę wyskoczyć choć jakieś ciacho dla swojego T z okazji urodzin kupić.
Na ktg wyszedł 1 porządny skurcz, którego oczywiście nie czułam i ze 3 takie krótsze...
Położna w poliklinice baaardzo miła, za to dr...........
Mam się zgłosić w pt znowu na ktg. Położna moja na to, żebym poszła, zadzwoniła do niej po zapisie i prawdopodobnie w pt położą mnie na patologię, a w sob. wywołanie.
Fajnie byłoby przeciągnąć do kolejnego dyżuru mojej położnej, czyli 13ego, bo Kuba ma 13 urodziny, łatwo byłoby zapamiętać;), ale już nie wytrzymam chyba.

Ja nie mam takiej listy, jedynie co lista od mojej dr, czyli ostatnie wyniki krwi, moczu, usg z I, II i III trymestru, grupa krwi, przeciwciała,HBS, WR, HIV, ubezp, dowód, karta ciąży i tyle.
Ja tam rodziłam, więc wiem co mi było potrzebne, ale to pewnie wszędzie to samo.
Jakby coś to pytaj.
Nie biorę jedynki,moja koleżanka miała, bo akurat była wolna, więc może akurat;). Ale nie zależy mi.
Ja teraz lecę.

Narka

Ostatnia edycja:
reklama
Niezapominajka - skurcze podobno z góry prucha się zaczynają, żeby pchać dziecko w dół... Więc wcale bym się nie zdziwiła, gdyby to było TO!!!

Esperanza - ja mam rzęsy na szczęście takie, że nie muszę z nimi nic robić :p Ale jeszcze bym chciała na wosk na łapki iść przed porodem :p Może pójdę po weekendzie w ramach próby wywołania :D Jak przenoszę, to pójdę na wosk na bikini - wtedy już na bank mi wywoła poród hahahahahahahaha

Ja w szpitalu muszę mieć - ostatnią mofrologię, GRUPĘ KRWI, HBs, GBS (posiew na paciorkowca), MOŻNA MIEĆ: toxo, CMV (cytomegalia), VDRL (kiła), HIV - czyli te takie standardowe badania, poza tym mam mieć WSZYSTKIE wyniki badań USG no i dowód ubezpieczenia i dowód osobisty, kartę ciąży. A dla położnych dokument ukończenia ich szkoły rodzenia i plan porodu :) Ale to już dodatek ;)

Niezapominajka - moja Siostra skurcze czuła właśnie tak, jakby jej się coś w żołądek wbijało.

Rysica - dokument ukończenia ich szkoły rodzenia? ja kończyłam szkołę prowadzoną przez położne z Zośki, ale nie mówiły, że trzeba to zabrać. A Ty którą szkołę kończyłaś?

Niezapominajka - moja Siostra skurcze czuła właśnie tak, jakby jej się coś w żołądek wbijało.

Rysica - dokument ukończenia ich szkoły rodzenia? ja kończyłam szkołę prowadzoną przez położne z Zośki, ale nie mówiły, że trzeba to zabrać. A Ty którą szkołę kończyłaś?

Muńka - ja też akredytowaną przez Zośkę, szkołę Joanny Wilk "Centrum Rodziny" i też nie mówili, żeby to zabrać, ale to chyba logiczne :D w końcu po coś to jest ;) Ja mam zapakowane, i tak wszystko mam w koszulkach takich A-4 i w formie książeczki te wszystkie badania zrobione, więc co mi tam, niech sobie siedzi ;)

Rysica to znaczy ze nawet swoich rzes nie pociągniesz tuszem ???? Bo ja też nic z moimi nie muszę robić ale tuszem pomalować to malowałam aby ładniej wyglądały i mi się znudziło codzienne zmywanie tych oczu poprostu już mi się nie chciało !!!!

nioooo to niezapominajka trzymam &&&&&&&&&&&& aby to jednak było to !!!!!!

niezapominajka to fragment jednego z artykułów "Czy zaczął się poród"
- Zaczną się skurcze, zacznie sie poród - pierwsze skurcze porodowe mogą być bezbolesne, ale ich intensywność rośnie. Zwykle zaczynają się w górnej części brzucha i promieniują na cały brzuch i na dolną część pleców. Każdy może trwać 15–30 sekund. Z czasem wydłużają się do 30–90 sekund. Przerwy między nimi się skracają (na początku to 10–20 minut). Zadzwoń do położnej, gdy odstępy wyniosą 5–7 minut (te zalecenia mogą się nieco różnić – jeśli droga do szpitala jest długa, powinnaś wyruszyć wcześniej).
Pamiętaj: jeżeli skurcze mają ten sam rytm bez względu na to, czy stoisz, chodzisz, czy leżysz – to znak, że Twoje dziecko na pewno rozpoczęło swoją pierwszą w życiu podróż. Życzymy powodzenia!

Rysica to znaczy ze nawet swoich rzes nie pociągniesz tuszem ???? Bo ja też nic z moimi nie muszę robić ale tuszem pomalować to malowałam aby ładniej wyglądały i mi się znudziło codzienne zmywanie tych oczu poprostu już mi się nie chciało !!!!

nioooo to niezapominajka trzymam &&&&&&&&&&&& aby to jednak było to !!!!!!

Na poród nie będę malować :D no coś Ty, żeby się rozmazać? ;P
Jak gdzieś wychodzę to i owszem, pomaluję ;P Ale ja zawsze używam tuszy bardzo delikatnie podkreślających i starcza ;)
tu miałam tylko odżywką bezbarwną pociągnięte:
gallery-1423986-500x500.jpg
a tu tuszem lekko:
551758_414228091936443_219940792_n.jpg
mnie wystarczy ;)

reklama
Muńka - ja też akredytowaną przez Zośkę, szkołę Joanny Wilk "Centrum Rodziny" i też nie mówili, żeby to zabrać, ale to chyba logiczne :D w końcu po coś to jest ;) Ja mam zapakowane, i tak wszystko mam w koszulkach takich A-4 i w formie książeczki te wszystkie badania zrobione, więc co mi tam, niech sobie siedzi ;)

Aha, no nie pomyślałam w sumie o tym, ale chyba nie będę brała skoro i tak swoją położną mam.
Masz ładną oprawę oczu :-) spojrzeniem przypominasz mi moją Sis :-)

Twoje dziecko na pewno rozpoczęło swoją pierwszą w życiu podróż. Życzymy powodzenia!

Ale mnie ciary przeszły!!

Do góry