reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

buziak - GRATULACJE :-):-):-)

Witam.
u nas bez zmian czyli ciazowych perypetii ciag dalszy:tak:

A co do karmienia to ja tez nie zamierzam za wszelka cene karmic cycem:tak: u mnie decyzja o sposobie karmienia to juz w szpitalu zapadnie - jeden najmniejszy Bol poczuje I zaraz butla idzie.

Iwon - no nareszczie torbe spakowalac:-)
Avo - nie czytam tych bajek wiekszosc z nich to historie z palace wyssane
pola - kciukasy zacisniete:tak:

reklama
Rysica podsunęłaś mi niezły pomysł - mogę przecież spakować wszystkie kosmetyki i trzymać kosmetyczkę w łazience :tak:

Od ok. 4 tż. niemowlę urodzone o czasie reaguje zmianą mimiki na spotkanie znajomej twarzy. Od 6 tż. pojawia się pierwszy uśmiech, można powiedzieć, że maleństwo nawiązuje kontakt wzrokowy i emocjonalny wyrażając ożywienie na widok zbliżającej się mamy, taty, babci ,rodzeństwa, mimiką, głosem i całym ciałem.
Spróbuj go stopniowo uczyć nawiązywania i utrzymywania kontaktu wzrokowego poprzez ustawianie się w jego polu widzenia, zwrócenie na siebie uwagi ciepłym słowem, dźwiękiem grzechotki, niewielkim ruchem przedmiotu (najlepiej koloru czarnego lub czerwonego). W empiku są fajne książeczki dla niemowląt (które początkowo widzą właśnie takie barwy i bardziej skupiają na nich wzrok):

Oczami maluszka. Pierwsza książeczka twojego dziecka - Opracowanie zbiorowe za 18,49 zł | empik.com

Staraj się wydłużać czas takiego wspólnego kontaktu.
Pamiętaj, że Julek jest wcześniakiem, więc wszystko może u niego pojawiać się z opóźnieniem, co nie jest powodem do niepokoju. Trzeba dać mu czas, ale być czujnym i obserwować:-)

buziak - GRATULACJE :-):-):-)

Witam.
u nas bez zmian czyli ciazowych perypetii ciag dalszy:tak:

A co do karmienia to ja tez nie zamierzam za wszelka cene karmic cycem:tak: u mnie decyzja o sposobie karmienia to juz w szpitalu zapadnie - jeden najmniejszy Bol poczuje I zaraz butla idzie.

Iwon - no nareszczie torbe spakowalac:-)
Avo - nie czytam tych bajek wiekszosc z nich to historie z palace wyssane
pola - kciukasy zacisniete:tak:

oj Kochana, chciałabym miec takie podejście jak TY:)

Wiecie co jeszcze - smutno mi też, bo 8 czerwca ja bede w szpitalu, a Lila będzie miała 3 urodziny
frown.gif
i mnie z nią nie będzie, ani taty w zasadzie, bo póki co to plan jest taki,że dopóki nie bęę mogła sie opiekowac Natalią to on będzie z nią. Chcemy jej nic nie mówić i zrobic jej urodziny jak wyjdę ze szpitala. Ale ja będę wiedziała,że są jej urodziny, a mnie przy niej nie ma....i w ogóle wiem,żę będę za nią tęsknić i co gorsza ona za mną
frown.gif
ahhh- niech już będzie najlepiej poniedziałek
smile.gif
jedyne co to moze 8 czerwca to mój szczesliwy dzień i naprawdę nie mam się czego bać:)

Alijenka ja mam to samo. Też ciągle mam mokrą wkładkę a lekarz mówi że poziom wód jest ok. Całą ciąże tak mam. Taki już nasz urok ;)
No ja też mam to samo, a przez to właśnie wylądowałam w szpitalu- i co? mało mnie nie wyśmieli w twarz;/ a skąd ja mam wiedzieć kurcze... dziś jak wróciłam ze sklepu to miałam ( i nadal mam) na wkładce śluż podbarwiony na brązowo...tak dużo go...ale już powiedziaąm że do szpitala jadę dopiero jak będę miałą skurcze co 5 minut...ja powoli zaczynam się zastanawiać czy ja wogóle miewam skurcze i czy je rozpoznam, no boli mnie brzuch owszem, ale nie jest to jakiś krótki ból tylko jak łapnie to parę minut trzyma. Coraz częściej też boli mnie brzuch tak jak boli podczas okresu jak się na dwójeczkę chce...eh
Chyba umyję okna może mnie pogoni do tego porodu..
Wczoraj cały dzień przespałam. Nawet makaronu dla męża nie ugotowałam do zupy;/

Buziak- szczęściaro ty;) Gratuluję;)

AVO nie martw się tak mocno;) myśl o czymś miłym;) ja tak całą ciążę się schizowałam bo za dużo czytałam;) A teraz wolę żyć w błogiej nieświadomości;)

Veritaserum trzymam kciuki, żebyś do domku wyszła już z dzieciątkiem;)

reklama
Jak śmietankowy to chyba nie bardzo, zazwyczaj jest jednak brązowy lub zabarwiony krwią ... a dużo tego masz, że tak powiem? ;-)

Do góry