reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

A'propos innych forów: na wątkach zakupowych to się dopiero dzieje. Wchodziłam na różne miesiące w ramach szukania inspiracji czy podpowiedzi... teksty: no niby o gustach się nie dyskutuje, ale ta sukieneczka jest bez gustu...;) aż się uśmiałam.
Po prostu nasze forum rulez!:-)

reklama
AVO no ja też się dziwię, że na lewym boku mnie łapie brak tchu, ale co zrobić ... to się dzieje tylko na początku jak się kładę, potem jak już śpię na lewym, to jest ok.

I postaraj się nie zamartwiać cc, dzisiaj to tak rutynowy i częsty zabieg, że powikłania to naprawdę rzadkość. Jesteś w Warszawie, pod dobrą opieką, na pewno będzie wszystko ok! :tak:

Spakowałam torbę, jupiii! :rofl2: Jeszcze mi zostały oczywiście jakieś bzdety typu kosmetyki, no ale szczoteczki do zębów czy mydła teraz nie zapakuję, a nie chce mi się specjalnie kupować dodatkowej serii. Zrobiłam listę, położyłam na wierzchu torby i jak już nadejdzie godzina zero to szybko się dopakuję :tak:

Właściwie to zmobilizował mnie mój m. bo jak usłyszał na ostatniej wizycie od gina delikatną sugestię, że już powinnam to zrobić, to mi codziennie tyłek zawraca. Słuchajcie on uważa, że ja to w ogóle powinnam tą spakowaną torbę teraz wszędzie ze sobą wozić :-D Kochany jest :sorry2:

Podzielę się przydatną radą dla każdej niedoświadczonej mamy.
Sposób na czkawkę . Założyć czapeczkę, chodzi głównie o zagrzanie ciemiączka - działa na każde dziecko ! Poznałam ten sposób jak urodziło mi się pierwsze dziecko, gdy usilnie próbowałam zwalczyć czkawkę karmiąc dziecko ;-) Położna powiedziała że czapeczka w takiej sytuacji działa cuda i sprawdziło się, 2-3 minuty i po czkawce. Jak pod ręką nie ma czapki to można też pochuchać ciepłym powietrzem na ciemiączko ;-)

Co powinno potrafić dziecko w 6 tż?
Mój Julek ma podobno być gdzieś pomiędzy dziećmi urodzonymi w tym terminie co on się urodził a tym co powinien się urodzić...
Interesują go dzwięki ale obrazy nic a nic. Słabo skupia wzrok- nie przygląda się jeszcze mojej twarzy, widzi ją ale nie studiuje.

Jestem pom wizycie i KTG - dość długo leżałam podłączona, ale najwyraźniej nic się ciekawego tam w środku nie działo bo wróciłam normalnie do domu. Lekarka też mnie zbadała i stwierdziła, że bardzo ładnie się tam na dole otwieram. No i śmiała się , że mam coraz lepsze morfologie (a nie biorę już nawet żelaza). No więc nie pozostaje nic innego jak cierpliwie czekać.

Widzę, że kolejny poród na forum za nami i kolejne planowane SN zmieniło się w CC :/

Dalej wstretna pogoda p- niedobrze bo jak jest tak smętnie to siedzę w domu, jem i przybieram na wadze z nudów:-(

Ale super Buziakowa ma już swojego dzidziuśka przy sobie :))))))))))
Buziak GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!
Ja się nie boje bólu tylko ewentualnych powikłań zabiegu, po sn jest ich zdecydowanie mniej:(

co do przyduszania to dziwne ,ze na lewym boku Cie przydusza....ja miałam taki okres,że mnie na leżąco przyduszało, przestałam jeść na wieczór.......

jezu Dziewczyny, wybaczcie mi, al bęe już przez te dwa dni monotemtyczna i potrzebuję Waszego wsparcia, bo ze mnie panikara jest:)

Klusia, a TY mas zjakas listę potrzebnych rzeczy i wyników badań do naszego szpitala? Fajnie by było gdybysmy sie spotkały:) Bierzesz jedynkę?
AVO - kochana nie panikuj z tym CC :tak: zobacz ile nas tu z czerwcówek miało CC i jest wszystko ok! Ja też miałam CC i było ok!!! :) Wszystko będzie ok!!!!!!!
Spakowałam torbę, jupiii! :rofl2: Jeszcze mi zostały oczywiście jakieś bzdety typu kosmetyki, no ale szczoteczki do zębów czy mydła teraz nie zapakuję, a nie chce mi się specjalnie kupować dodatkowej serii. Zrobiłam listę, położyłam na wierzchu torby i jak już nadejdzie godzina zero to szybko się dopakuję :tak:

Właściwie to zmobilizował mnie mój m. bo jak usłyszał na ostatniej wizycie od gina delikatną sugestię, że już powinnam to zrobić, to mi codziennie tyłek zawraca. Słuchajcie on uważa, że ja to w ogóle powinnam tą spakowaną torbę teraz wszędzie ze sobą wozić :-D Kochany jest :sorry2:

Moja torba już spakowana, a "ostatnie" do włożenia czyli kosmetyki, są spakowane w kosmetyczce i leżą na pralce, w tym pojemniki na soczewki i mały płyn do soczewek, w godzinę zero jedyne co to muszę futerał z okularami tam włożyć do kosmetyczki i kosmetyczkę do torby. A w torbie mam wszystko poza tym, mam też już spakowaną szczoteczkę i pastę, bo mam taką "szpitalny" zestaw, i mam już to spakowane :)

A ja dzisiaj znowu ledwo się z boku na bok przez ten ból przewracałam... Mąż dzisiaj w domu, ale ma auto do warsztatu zawieźć i do Warszawy do Eski Rock po bilety jechać, no i powiedział, że Szymka zabierze ze sobą, więc będzie syn miał radochę! :D Bo on uwielbia pociągi i SKMki i WKDki i tym dzisiaj będą jeździć plus tramwajami :p Ale fajnie :D

Hejka!

Zaliczyłam dziś pierwszą nockę z dziwnym bólem... miałam go tylko z prawej strony i nie wiem czy z pleców promieniował na więzadła pod brzucholem, czy na odwrót... Gdyby bolało po obu stronach, to pomyślałabym, że to porodowe bóle z krzyża, ale to raczej inny ból. Teraz też czuję taki tępy ból, ogromnie wkurzający :wściekła/y::wściekła/y:

Muszę poprosić męża żeby mnie pomasował, może pomoże.
No, także noc zarwana a rano musiałam jechać oddać krew i mocz do badania, więc jestem totalnie niewyspana i pewnie zaraz utnę sobie małą drzemkę.

Hej
witamy z domku:)
dziekuje za wszystkie kciuki i gratulacje:)
Maly jesy kochany i daje zyc:)jak sie ogarniemy to bede czesciej::) poki co brzuch jeszcze boli, w domu meksyk
strasznie ciekawa jestem co u Was, jak czasu wystarczy to poczytam poznije:)

Suuperr!!! :-)

jak nic się nie dzieje to po 2- 3 dniach:)
ja to sie przestanę mawrtić w sobotę, jak już bęe wiedziała,ze nie dostałam zatoru płynem owodniowym lub innego:)

widać, że się naczytałaś :-) będzie dobrze!!!! i masz tylko tak myśleć, koniec kropka - przecież wiesz jaką my wszystkie razem mamy siłę trzymania kciuków!;-);-)

Iwon - gratuluję spakowania torby;-):-D

gratuluje nowym mamusiom

my chyba calkowicie przechodzimy na butle wiec musze jakos zatrzymac laktacje.....ktos pisal ze ma na zbyciu tabletki na zatrzymanie czy sie myle

powiem wam ze corka tez byla na butlli, przy rafale kolejny raz sprobowalam i naprawde to nie dla mnie caly dzien siedziec z wywalonym cycem,albo ja mam jalowe mleko

na sztucznym spi po 4 godziny na moim max 1,5 i budzi sie z bolem brzuszka

I słusznie. Jak mały się nie najada to szkoda się męczyć. Tak samo było jak ja byłam noworodkiem. Mama miała mało treściwe mleko i musiałą dokarmiać mnie butelką więc po kilku tyg przeszłam na odżywki. A w 4 miesiącu wcinałam już podobno zupę hehe. I co? Cale życie zdrowa, dobrze się uczyłam i wyrosłam na fajną dziewczynę:-D

Wpadłam się tylko przywitać, za godzine ide do poloznej, ostatnia wizyta:tak: Mam nadzieje, ze wszystko w porządku, proszę o kciuki;-)

AVO masz zakaz czytania czegokolwiek w necie do piatku!!!!!!!!!!!!!!!
Wszystko bedzie dobrze jak u kazdej z nas, nie ma innej opcji:-)
Uwierz mi ze po sn znam takie powiklanie, ze nie bede o nim pisać, niewazne jak urodzimy nasze dzieci beda zdrowe i my tez!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
ja karmie swojego małego co 20 minut bo sie nie najada ale walcze jak lwica by go karmic cycem :D zobaczymy na wizycie jak skonczy 1 msc zycia jak za malo przybierze na wadze to nie bedzie wyjscia ale do tej pory bede walczyc bo nie chce mu dawac mieszanek :/

Do góry