reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Dzięki laski za info w sprawie soczewek - do torby zapakuję okulary :tak:

Ja bym najpierw spakowała torbę :-)

... i każda normalna ciężarna w 37 tygodniu tak by zrobiła, ale nie ja :nerd: :rolleyes2: Wyprałam właśnie fotelik, wstawiłam pranie ciuszków dzidzi, w garze bulgocze już fasolka po bretońsku , a torba nadal nie tknięta... zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie mam jakiejś traumy w podświadomości że się tak bronię przed tym pakowaniem :sorry2:

Hej, ja tylko gościnnie z polecenia Katriny

O 17 była już w szpitalu a o 19:05 na świat przyszedł Kubuś o wadze 3770g.

JA TEZ TAK CHCE.....

I ja, i ja! :-p

reklama
Esperanza kciuki za ktg zacisnięte ...

Dziewczyny czy któraś z Was nosi soczewki? I czy można je mieć podczas porodu? :confused:

Zjadłam ciemny chleb, bo nie było innego w domu i już mam zgagę :baffled:

Iwon a ja pytalam swojego okulisty, ginki ii na SR to lekarze mi powiedzielix ze nid ma mddycznych przeciwwskazan, a na SR mowili, ze to zalezy jak mi wygodniej. Ja kurat nie wyobrazam sobie rodzic bez soczewek ani rodzic w okularach. TYLKO W SOCZEWKACH :-)

Iwon nie martw się, gdyby nie to ze w 38 tyg jechalismy z mezem w sudety to tez bym torby nie miała spakowanej. A tak swiadomość ze metoda na przyspieszenie porodu moze okazać sie skuteczna przyspieszyła moja opieszałośc w tym temacie. Ale i tak ja juz ze 3 razy sprawdzalam, zmieniałam, przepakowywałam itd :)

atagata podjedź na IP nawet jak wszystko w porządku to lepiej sprawdzić

Iwon
wyjmę albo jeszcze w domu albo na porodówce i pewnie później będę już chciała jak najszybciej spowrotem założyć bo to o wiele wygodniejsze niż okulary, no i ja zawsze mam przy sobie pudełko z okularami i w środku tez pojemniczek na soczewki i płyn w małej buteleczce. Nigdy nie wiadomo czy jakiś paproch do oka nie wpadnie a ja bez soczewek czy okularów naprawdę ślepa jestem

Zjadłam ogromną michę truskawek, znowu obiadu nie zjem :zawstydzona/y:

Witam i przepraszam ze Mnie nie było ale operator sobie w kulki leci z internetem a tylko jeden współdziała z polskim komputerem.
Po sobotnich bólach krzyżowych ślad zaginął jedynie z niedzieli na poniedziałek pojawiły się trzy silne skurcze co 2-3 minuty i przeszły i makiem zasiał czuje się jakby poród nigdy miał nie nadejść ...:confused:
tak więc czekam w spokoju do 11.czerwca nie nastrajam się na wcześniej.:-)

Witam Was kochane po dlugiej nieobecnosci.
Gratuluje nowym mamusiom!!!
Trzymam kciuki za te ze skurczami i w szpitalach;-)

No i zdążyłam doczytac- Mangi trzymqm za Tomaszka mocne kciuki!!
My juz od srody w domku. Szpitala niewspominam miło...strasznie mnie nastraszyli co chwilą powtarzając ze Piotrus jest wczesniakiem...ze malutki ze to ze tamto ...jeszcze lezalam z laska która miala w dupie swoje dziecko i wychodziła na kilka godz z sali...a ją zajmowalam sie jej dzieckiem. Szczytem bylo hak zapytała sie mnie czy może zapalić w sali przez okno bo nie chce sie jej wychodzić;// noszz kur....
;-)
Dorota złota dziewczyna z Ciebie..współczuje tej palaczki i zazdraszczam porodu i powrotu szybkiego do formy.

dziewczyny mam pytanko - w sprawie kropelek na kolki. Podobno ten niemiecki sab simplex jest najlepszy - i zastanawiam się czy zapobiegawczo nie próbowac zdobyc. Ma któras kogoś w niemczech???????

ja tez nie mam do końca spakowanej torby...chyba, bo nawet listy nie wydrukowałam....i nie moge znależć takich info na stronie mojego szpitala i jakoś nawet weny do tego nie mam.....

i czy ja juz mówiłam,że jednocześnie mam dosc bycia w ciąży, a zdrugiej strony panicznie boję się piatku i cc!!!!!!!

Ja nie mam nikogo w Niemczech. Miała te krople przy L i one maja taki sam skład jak nasze odpowiedniki......

No dziewczynki idę się chyba przespać. Boli mnie głowa nie miłosiernie i ten ból brzucha...szkoda, że nie skurcze tylko ciągły ból. Qrde już nawet nie mam żaadnych oporów przed narzekaniem. Mam zupę z wczoraj a nawet nie mam siły makaronu wstawić. Toć to niewiarygodne;/ idę spać

reklama
doczytałam ze sa w Czechach jeszcze.

Podobno skałd maja taki sam tylko dziwne ze na niektóre dzieci tylko niemieckie działaja.

Poczytałam z necie i chyba najpierw polskie przetestuje a w razie czego bede szuakc znajomych po tamtej stronie granicy

Do góry