reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Dzięki laski za info w sprawie soczewek - do torby zapakuję okulary :tak:

Ja bym najpierw spakowała torbę :-)

... i każda normalna ciężarna w 37 tygodniu tak by zrobiła, ale nie ja :nerd: :rolleyes2: Wyprałam właśnie fotelik, wstawiłam pranie ciuszków dzidzi, w garze bulgocze już fasolka po bretońsku , a torba nadal nie tknięta... zaczynam się poważnie zastanawiać, czy nie mam jakiejś traumy w podświadomości że się tak bronię przed tym pakowaniem :sorry2:

Hej, ja tylko gościnnie z polecenia Katriny

O 17 była już w szpitalu a o 19:05 na świat przyszedł Kubuś o wadze 3770g.

JA TEZ TAK CHCE.....

I ja, i ja! :-p

reklama
Esperanza kciuki za ktg zacisnięte ...

Dziewczyny czy któraś z Was nosi soczewki? I czy można je mieć podczas porodu? :confused:

Zjadłam ciemny chleb, bo nie było innego w domu i już mam zgagę :baffled:

Iwon a ja pytalam swojego okulisty, ginki ii na SR to lekarze mi powiedzielix ze nid ma mddycznych przeciwwskazan, a na SR mowili, ze to zalezy jak mi wygodniej. Ja kurat nie wyobrazam sobie rodzic bez soczewek ani rodzic w okularach. TYLKO W SOCZEWKACH :-)

Iwon nie martw się, gdyby nie to ze w 38 tyg jechalismy z mezem w sudety to tez bym torby nie miała spakowanej. A tak swiadomość ze metoda na przyspieszenie porodu moze okazać sie skuteczna przyspieszyła moja opieszałośc w tym temacie. Ale i tak ja juz ze 3 razy sprawdzalam, zmieniałam, przepakowywałam itd :)

atagata podjedź na IP nawet jak wszystko w porządku to lepiej sprawdzić

Iwon
wyjmę albo jeszcze w domu albo na porodówce i pewnie później będę już chciała jak najszybciej spowrotem założyć bo to o wiele wygodniejsze niż okulary, no i ja zawsze mam przy sobie pudełko z okularami i w środku tez pojemniczek na soczewki i płyn w małej buteleczce. Nigdy nie wiadomo czy jakiś paproch do oka nie wpadnie a ja bez soczewek czy okularów naprawdę ślepa jestem

Zjadłam ogromną michę truskawek, znowu obiadu nie zjem :zawstydzona/y:

Witam i przepraszam ze Mnie nie było ale operator sobie w kulki leci z internetem a tylko jeden współdziała z polskim komputerem.
Po sobotnich bólach krzyżowych ślad zaginął jedynie z niedzieli na poniedziałek pojawiły się trzy silne skurcze co 2-3 minuty i przeszły i makiem zasiał czuje się jakby poród nigdy miał nie nadejść ...:confused:
tak więc czekam w spokoju do 11.czerwca nie nastrajam się na wcześniej.:-)

Witam Was kochane po dlugiej nieobecnosci.
Gratuluje nowym mamusiom!!!
Trzymam kciuki za te ze skurczami i w szpitalach;-)

No i zdążyłam doczytac- Mangi trzymqm za Tomaszka mocne kciuki!!
My juz od srody w domku. Szpitala niewspominam miło...strasznie mnie nastraszyli co chwilą powtarzając ze Piotrus jest wczesniakiem...ze malutki ze to ze tamto ...jeszcze lezalam z laska która miala w dupie swoje dziecko i wychodziła na kilka godz z sali...a ją zajmowalam sie jej dzieckiem. Szczytem bylo hak zapytała sie mnie czy może zapalić w sali przez okno bo nie chce sie jej wychodzić;// noszz kur....
;-)
Dorota złota dziewczyna z Ciebie..współczuje tej palaczki i zazdraszczam porodu i powrotu szybkiego do formy.

dziewczyny mam pytanko - w sprawie kropelek na kolki. Podobno ten niemiecki sab simplex jest najlepszy - i zastanawiam się czy zapobiegawczo nie próbowac zdobyc. Ma któras kogoś w niemczech???????

ja tez nie mam do końca spakowanej torby...chyba, bo nawet listy nie wydrukowałam....i nie moge znależć takich info na stronie mojego szpitala i jakoś nawet weny do tego nie mam.....

i czy ja juz mówiłam,że jednocześnie mam dosc bycia w ciąży, a zdrugiej strony panicznie boję się piatku i cc!!!!!!!

Ja nie mam nikogo w Niemczech. Miała te krople przy L i one maja taki sam skład jak nasze odpowiedniki......

No dziewczynki idę się chyba przespać. Boli mnie głowa nie miłosiernie i ten ból brzucha...szkoda, że nie skurcze tylko ciągły ból. Qrde już nawet nie mam żaadnych oporów przed narzekaniem. Mam zupę z wczoraj a nawet nie mam siły makaronu wstawić. Toć to niewiarygodne;/ idę spać

reklama
doczytałam ze sa w Czechach jeszcze.

Podobno skałd maja taki sam tylko dziwne ze na niektóre dzieci tylko niemieckie działaja.

Poczytałam z necie i chyba najpierw polskie przetestuje a w razie czego bede szuakc znajomych po tamtej stronie granicy

Do góry