reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

no to się Buziak rozkręciła:-D:-D

december - na ciebie też przyjdzie czas i nawet nie bedziesz wiedziała kiedy

Avo- a wiesz że ty mi przypomniałaś że ja też jeszcze pare rzeczy nie mam w walizeczce:baffled: a piatek bliziutko...ty o której śmigasz do szpitala??

reklama
Buziak, ale fajnie- trzymam kciuki...

a ja nie zaznam nigdy takiego fajnego naturalnego porodu....ehh:(

edit:ja mam byc na 7, a TY? boisz się? Ja panicznie:(

o jak fajnie!może buziak już urodzi i nie będzie się tak męczyć!

Aylin są te kropelki,jakby coś to daj znać.Mi je nawet pediatra zapisała ale na razie nie kupuję.A jeszcze mówiła,że espumisan w kropelkach też jest fajny przy problemach z brzusiem.
Też mi się wydaje,że okres kolkowy trzeba przetrwać,bo nic nie pomaga-tak twierdzi moja bratowa,której wszystkie dzieci miały kolki.

Hejka :)
Dawno mnie tu nie było choć na innych forach czerwcowych się udzielałam :) tutaj jak mam 1 dzień obsuwy to nie jestem w stanie Was nadrobić:(
Trzymam za Was wszystkie kciuki! :) dotrwałyśmy do czerwca! :D teraz nic tylko się rozpakowywać :D (już szalejecie w tym temacie bo codziennie świeżutkie mamuśki się pojawiają:D)
już mi ta ciąża ciąży i chciałabym być już po :D

Veritka i Buziak trzymam kciuki za sprawne akcje;-)
Ale sie rozkrecacie;-)
Mamuski pytanko: karmicie na żadanie czy co konkretną ilosc godz wybudzajac malucha- tak mi kazali w szpitalu, ale teraz robię to na zadanie....?
Druga sprawa- odbekujecie maluchy? Ja zaczęłam,ale mlody strasznie sie szarpie i marudzi przy tym...wkoncu zasypia ale cyrki są. Zaś w szpitalu mówili ze do końca 1 miesiąca sie nie odbekuje tylko kładzie na boku- co u nas sie nie sprawdziło bo mlody męczył sie z zasnieciem i ulewal wciąż.
Trzecia rzecz...mlody potrafi mieć czkawke 5 i więcej razy na dzień....czy to ja robię cos nie tak??;-(

Dorotka ja karmię Jaska na żądanie,ale to wychodzi mniej - więcej co 3 godziny.Ale jak chce np. już po godzinie cyca to też nie problem.My musimy się też dokarmiać,ale to tylko na noc a w ciągu dnia tylko cycuś.
Odbekujemy się i po karmieniu i nawet w trakcie,jak widzę,że trochę mało wypił to robimy malutką przerwę na beka i je dalej.
Czkawkę też młody ma,najczęściej jak się trochę wychłodzi.Zawijam go wtedy w kocyk i przytulam,a jak to nie pomaga to mu daję cyca na trochę .

mam kryzys!!!!!!! co chwile ktos dzwoni i pyta "jak tam":wściekła/y: ja pier.... jak zaczne rodzic to napisze wszystkim, niech mi juz daja spokoj! tata dzwoni codziennie, tesciowa co drugi dzien do tego codziennie ktos z pracy. ile mozna mowic jeszcze nie!?!?

macie cos takiego ze jak wstajecie to wam leci woda? mi prawie za kazdym razem chwile po wstaniu juz od dwoch dni leci. i to jest zazwyczaj taka woda przezroczysta, nie sluz. nie wiem czy mi sie wody sacza? moze powinnam jechac na IP :dry:

dorotka ja bez doswiadczenia ale na SR nam pani mowila ze jak jest problem z waga czyli maly nie przybiera to nalezy wybudzac, ale jak nie ma problemu z waga i jedzeniem to tez nie ma potrzeby budzic. i mowily zeby odbijac od samego poczatku, a czasem nawet w trakcie karmienia jesli sie wierci. PS - twoje suwaczki mowia ze dalej w ciazy jestes :p

Ostatnia edycja:
ja tez mam bardzo często zwąłszcza rano mokre majtki:) pytałam o to gina:) stwierdził,ze to mimowlne upuszczanie moczu- hahahaahahahahahhahahaahahahah

a mnie się raczej wydaje ,ze to wodnisty bardzo śluz:)

reklama
mam kryzys!!!!!!! co chwile ktos dzwoni i pyta "jak tam":wściekła/y: ja pier.... jak zaczne rodzic to napisze wszystkim, niech mi juz daja spokoj! tata dzwoni codziennie, tesciowa co drugi dzien do tego codziennie ktos z pracy. ile mozna mowic jeszcze nie!?!?

Ja też już mam dość telefonów - Moja Mam dzwoni codziennie!!! Od 35 tyg kiedy byłam w szpitalu an zatrzymanie!
Masakra - jak jej mam powiedzieć aby dała sobie spokój bo jak coś się zadzieje to zadzwonię?!
Od Męża się dowiedziałam, że Teściowa nie dzwoni abym miała spokój bo to trudny czas dla mnie - Anioł nie człowiek!!! :-)

Do góry