reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Cześć dziewczynki:)
Kurcze nie mogę się dodzwonić do mojej gin. a dziś mnie tak głowa bolała i zmierzyłam sobie ciśnienie - i mam 168/82.
To górne zdecydowanie za wysokie - ale dolne niby jeszcze ok... nie wiem co z tym fantem zrobić a do lekarza dopiero na piątek jestem umówiona...

reklama
Tialanka czyli będziesz wyjmowała szkła na porodówce? Qrcze tylko ze ja ślepa bez nich jestem, mogę jeszcze okulary założyć, bo mam zapasowe ... :confused:

Dobra, coś trzeba dzisiaj zrobić: do wyboru mam spakowanie torby do szpitala, wypranie fotelika, wypranie ciuszków dzidzi (tych większych, które będą na potem) ... co proponujecie?

Atagata moim zdaniem powinnaś jechać na IP jeśli nie możesz się dodzwonić do gina - ciśnienie masz niewesołe, a jesteś jak widzę po terminie.

Witam,
aga 3mam kciuki za Ciebie oczywiście :-)

Ruda ale Ci fajnie, tylko 1 kg do zrzucenia:szok: to jest nic, super;-) tez tak chce :zawstydzona/y:

katrina no w końcu;-) gratulacje

ciekawe jak buziak...i verita...

sunshine
czemu dopiero 15 czerwca? Dziwne, ja z Kuba mialam termin na 3 listopada, wizyte u poloznej mialam ostatniego pazdziernika i pozniej 3 dzwonila czy nie urodzilam i przyszla do domku:tak: mialam miec 4 ten masaż, ale ja od 3 wieczor nie czulam ruchow Malego i pojechalam do szpitala na ktg, 4 listop. tez a 7 kazali juz sie wstawic na wywolanie. A gdyby tak nie bylo to polozna mowila ze bedzie do dnia, w ktorym w szpitalu nie wyladuje przychodzic do mnie.

Dzisiaj mam powera, biore sie zaraz za sprzątanie, mama do mnie pisze smsy ze mam czekac do 14 jak Ona przyleci, wczoraj pojechali nad morze i wraca 13 a 14 juz leci do nas:tak: Maz pojechal na zakupy, w miare chodzi dzisiaj, na szczęście ale do pracy nie pojdzie na pewno.

Munka, esperanza- staram sie odslaniac brzusio ale nie pomaga, zeby zobaczec ta ranke musze uzywac lusterka bo to pod pepkiem i to jest takie czerwone jakby skora mi sie rozjechala i to swedzi i piecze :zawstydzona/y: Zastanawialam sie czy moge to posmarowac chydrocortisonem? czy nie za bardzo? Normalnie oszalec mozna :baffled:

Dobra, coś trzeba dzisiaj zrobić: do wyboru mam spakowanie torby do szpitala, wypranie fotelika, wypranie ciuszków dzidzi (tych większych, które będą na potem) ... co proponujecie?

Ja bym najpierw spakowała torbę :-)

Sunshine - aha, Ty masz tam jakąś rankę...nie doczytałam. A może to rozstępy? Nie wiem ,czy możesz użyć czegoś na to, ja chyba bym nie ryzykowała.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy któraś z Was nosi soczewki? I czy można je mieć podczas porodu? :confused:

ja nosze i wlasnie tez zapomnialam zapytac ale pewnie trzeba sciagnac... mam spakowane okulary w torbie porodowej ale ogolnie ich nie nosze bo mam te soczewki dzien i noc 30 dniowe i ustawiony alarm w telefonie kiedy zmienic :-)

edit: tak patrze na mojego kota na suwaczku i sie zastanawiam co bedzie jak dojdzie do konca tej ramki...

Polaa- byla na wizycie tydzien temu i polozna inna niz zazwyczaj bo moja w ciazy i miala wolne kazala umowic mi sie na za dwa tygonie do mojej poloznej na masaz, a ze wizyty sa raz w tygodniu w piatki to akurat wypadlo na 15 czyli ponad 2tyg, i dopiero wtedy ma mi robic masaz szyjki.... dodala tylko, ze napewno szybciej urodze mo mloda gotowa do wyjscia ale caly czas cisza...

I tak myslimy z P ze jak cos to pojedziemy wczesniej do szpitala pod pretekstem ze brzuch mnie boli itp, bo nie zamierzam tak dlugo przenosic. Tym bardziej sie boja bo mama mnie przenosila i juz miala zielone wody... boje sie ze to rodzinne...:baffled::zawstydzona/y:

Munka- nio wlasnie to nie jest roztep bo jest zywo czerwone a roztepy mam takie ciemne...

reklama
Już nie muszę się zakładać, bo niestety wygrałam :no::no:20kg na plusie- mega jojo i lata na sterydach pozwoliły mi wygrać :baffled: no niestety, ale będę walczyć na nowo, przed ciążą odstawiłam sterydy- codzienny fitnes i po okolo 30km dziennie na rowerze pozwoliły mi schudnąć w ciągu około 2lat 30kg- więc od nowa walka mnie czeka.
Ja startowałam z wagą 75 kg teraz mam 98;D także też jestem w czołówce;)Na początku się dołowałam, ale przestałam w końcu to nic nie da
Munka kasia urodzila :D

Dzieki dziewczyny za mile slowa. Dam znac jak cos sie rozkreci.

Powodzenia na wizytach i oddzialach porodowych. :D

Oooo Katrina, super;) w końcu
Veritaserum &&&&&&&&

Ja to się zaczynam zastanawiać czy ja wogóle urodze;D

Do góry