reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

A ja wróciłam ze spaceru po Starym Mieście i obiedzie na świeżym powietrzu w The mexicana :-) Zjadłam pyszną zupę krem z cukinii z krewetkami i do tego cukinia nadziewana chili con corne - pyyyycha!
Po tym wszystkim ledwo doszłam od samochodu do domku takie miałam bóle podbrzusza - jakby krótkie skurcze, ale poleżałam i jest lepiej!
Także na moje Dziecię nic już nie działa - ani spacery ani ostre jedzenie :-D
To pewnie było Nasze ostatnie wyjście we dwoje do miasta :-p:rofl2:

reklama
Delwer, ale mimo wszystko ten Twój opis porodu taki lightowy :-) mimo że dziecko powyżej 4kg...odeszły wody, a po 11-12h tuliłaś synka...super!!! :-D gratulacje!!! Oby Twoje bole jak najszybciej minęły!!!

Muńka On te operacje miał kilkanaście lat temu jako mlody chłopak:tak:
wiem, ze tez chodzil na rehabilitacje, ale wiesz jak to jest, pozniej przeszlo na jakis czas to sie nie ma czasu zeby iść do lekarza i sprawdzic jak to dalej wyglada, i zaczelo od kilku lat wyskakiwac ale na szczęście rzadko, i od razu wskakiwalo (do wczoraj), no to teraz musi się za to wziąść i porządnie leczyć. Takie życie, ledwo chodzi, tzn. udaje przede mna ze nic mu nie jest ale ja głupia przecież nie jestem.
W srode pojdzie do lekarza (u nas jutro i we wtorek świeto ze wzgledu na obchody 60lecia Królowej) i zobaczymy jak to dalej bedzie, wiadomo ze przed moja cesarka nie beda nic robić, wiec modlę się, żeby chodzil normalnie do tego czasu

Pewnie, teraz jakby mieli mu coś robić, to w ogóle by Ci nie pomógł przy maleństwie, ale zadbajcie o to, bo potem może być naprawdę gorzej i pamiętajcie, żeby po kolejnej operacji zadbać o dłuższą rehabilitację, bo dzięki temu kolano dłużej wytrzyma;-)

dziewczeta witam juz nie w dwupaku :) dzisiaj w nocy odeszly mi wody i trafilam do szpitala. O 11.20 silami natury urodzilam rafalka. Dostal 10 punktow ma 59 cm i wazy 4150

ja czuje sie niezla,ale jestem wymeczona i obolala. Pozdrawiam i jeszcze dzisiaj sie odezwe
Gratulacje i sama sobie bym życzyła takiego porodu przy takim klocku :)

Dear Lord! alez turnus odchudzający :) To może być dla mnie wielka szansa na zejście z XXL na XL :>
Ja liczę, ze dieta karmiącej pomoże mi też dojść do rozmiaru "normalności"

Moja siostra jadła prawie wszystko i mały nie miał nigdy kolek, więc ja też będę jadła z głową i pomału wprowadzała nowe jedzenie, ale nie zamierzam rezygnować ze wszystkiego- no chyba, ze zauważę ze młodemu szkodzi.

Ja zaliczyłam spacer na działeczkę, a tam leżaczek kawka i placek z truskawkami :) na koniec wychodząc dostałam od prezesa bukiet kwiatów :)

Dziewczyny po i przed cc, zgupiałam i zapomniałam, ile godizn przed cc mam nie jeść a ile nie pić?

Jeśli chodzi o jedzenie, to mi w szpitalu nie pozwolili jeść już 6 godzin przed. Nie dostałam już tam po prostu śniadania, ale herbatę sobie zrobiłam i nikt mi uwagi z tego powodu nie zwrócił ;-)

ja podziwiam Was z etyle naraz jeszcze zjecie- ja mam po małym posiłku napiety brzuch, zgagę i przyduszanie:(
Ale zobacz, my mamy brzuchy wywalone do przodu a Ty przyklejony do kręgosłupa, nam brzuchy może mniej gniotą wnętrzności, a Twój brzuch być może mocno naciska na wnętrzności, w tym na przeponę i żołądek.... Nie wiem, może naciągane, ale logiczne ;)
swoją drogą - zaraz obeżrę się mężową pizzą :D:D:D:D
Dziewczyny po i przed cc, zgupiałam i zapomniałam, ile godizn przed cc mam nie jeść a ile nie pić?
ja jak miałam cc ustawioną na "rano" to nie jadłam i nie piłam od północy. Ale u mnie o 6 już zrobili KTG i podłączyli nawodnienie. Dodam, że wtedy byłam na patologii. AVO, jak masz mieć CC rano, to po prostu jedz i pij do północy i tyle - będzie ok.

A ja po tym łażeniu po sklepach, to mam takie bóle brzucha, podbrzusza, że ała... Nie wim czy to skurcze, ale czort wie... Bo raz boli, raz nie boli, raz boli długo raz krótko, tylko to są takie bóle jak na okres a nie skurcze całego brzucha... Bolą, ale nie aż tak bardzo...

Ostatnia edycja:
Avo- mnie gin powiedział że rano jeszcze wody moge się napić ale żebym nie jadła nic bo na 10 do szpitala, badania i na stół....

a ja już się jednego dzieciaczka pozbyłam i mam ciszę i spokój, bo stwierdzam że nasz Tusia to anioł w porównaniu z tym antychrystem...delektuje sie błogą ciszą i leże....a zaraz lodziki sobie wezmę....a co tam

reklama
Do góry