agaundpestka
Fanka BB :)
Ja powiem Wam, ze zaczynam się bać porodu, bo jak sobie pomyślę, ze młody prawie 2tyg temu ważył już +/- 3kg to co będzie teraz no i samo wywoływanie :/
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
POMALOWAŁAM SOBIE PAZNOKCIE U NÓG :-):-)
Muńka mi dr na usg w szpitalu powiedział, że trzeba patrzeć, czy np mały brzuch mojej jest proporcjonalnie mały ciągle cz np dysproporcja rośnie. Bo jeśli jest ciągle mały w stosunku do reszty ale ogólnie rośnie to po prostu będzie chudzinka ale zdrowa.
Cholernie jestem ciekawa co tam się okaże. No i te wody... cieknie mi non stop coś tzn upławy mogą się zwiększać teraz ale boję się, że zbyt dużo jednak. Wkładkę zmieniam parę razy dziennie ale jest taka wilgotna na środku nie przemoczona cała. Sama już nie wiem.
Nieźle! Ja mam Dla Moniki zafę narożną z półkami po dwóch stronach całą zapełnioną Ale mam sporo kocyków po Szymku, pieluszki tetrowe i inne, mam też 3 kombinezony na jesień i zimę od znajomej, nocniki , i w ogóle poza ubrankami mam tam mnóstwo rzeczyA właśnie, miałam wrzucić zdj szafy naszej małej. Wczoraj mąż stwierdził, że jeszcze się nie urodziła, a ma więcej rzeczy jak on:-) A najlepsze jest to, że sami kupiliśmy może 2 ubranka - reszta to prezenty. W rozmiarach do 18 miesięcy. Nie dość, że w 2 rzędach na półkach to część jeszcze wisi na wieszaczkach. Będę miałą potem co po znajomych rozdawać;-)Zobacz załącznik 470150
Młodak - super!Informuję ze zaraz wychodzimy do domu Czekamy tylko na przyjazd taty i na wypis ze szpitala. Cała trójka jest szczęśliwa jak chyba nigdy dotąd.
ja mam termin na jutro,ale cisza ..... Moze ktos mi powie kiedy urodze? Czy matka natura o mnie zapomniala....wedlug usg powinnam urodzic trzy dni temu. Juz zrobilam wszystko: sex,chodzenie po schodach, mycie okien, mycie podlog,sprzatanie, nawet mala podnosze.....a ten skubaniec nic.....dalej siedzi
No bo to raz nie wystarczy, trzeba się sexić i sexić, wtedy powinno pomóc ;PNo to ja nie pomoge u mnie tez nic sie nie sprawdza, herbatka z lisci malin, sex, spacery, generalne sprzatanko, okien tez nigdy tak czystych nie mialam:-) masazyk szyjki przez gina i co???!!! i nic cisza.... cos czuje ze jak sie zacznie bede zalowala ze ja chcialam juz hiihi ale ten moj tez uparciuch...
hej czerwcówki
My też meldujemy się w domu i na forum dziękuję za gratulację i sama też się do nich dołączam dla pozostałych mam :-) jak będę miała chwilke to zaglądne pozdrawiam
supercześć kochane!!!
wróciliśmy już do domku!!!
gratuluję wszystkim rozpakowanym mamusiom:-)
Jak tylko się trochę ogarnę to trochę Was nadrobię i napiszę coś w8ięcej!
to dobrze, że jednak okazało się to tylko zapaleniem mieszka włosowego, uffjosie gratki! coś się już powoli dzieje
ja też już po wizycie, ale u mnie to głucho i ciemno - rozwarcie na pół opuszka :-( szyjka skrócona o połowę i niestety dalej sztywna:-(
poza tym mały przytył tylko 100g, więc waży 2800, lekarz kazał się nie martwić, bo niby waga dobra jak na ten tydzień, poza tym w grę wchodzi błąd pomiaru +/- 200g, dzisiaj bądź ostatnio...
przepływy ok
a mój guzek okazał się zapaleniem mieszka włosowego, tak jak mi pisałyście, dostałam na to jakąś maść z antybiotykiem
odnośnie przyśpieszania porodu, to gin powiedział, żebym sobie napar darowała i że wg niego jedyną metodą, która może przynieść jakiś skutek jest seks
to się nazywa fatr z tą torbąA ja dziś pokazywałam siostrzenicy jaką torbę kupiłam do wózka i otwieram malutką kieszonkę, a tam 15e nie dość, ze za torbę z przesyłką zapłaciłam 10e, a nowa 90e to jeszcze mi się zwróciło
Jak programista usypia dziecko? - YouTube
trzymam kciuki, żeby jednak było ok, i udało się SN. Ale jakby co to CC nie jest taka zła, więc głowa do góry!Witam się i ja
Nie odzywałam się cały dzień bo jakoś dziś zamulona na maksa jestem, jeszcze do tego nie wiem czy pamiętacie jak pisałam Wam że mnie cipka tak boli i drętwieje to od 2 dni poprostu mam maskarę tak mnie boli że się podnieść z łóżka nie mogę co się dziś okazło mam problem ze spojeniem łonowym i nie wiem czy i ja nie będę miała cc :-(, zreszta dzisiejszą wizytę opisałam w odpowiednim wątku.
Ja Wam gratuluję dzisiejszych wizyt i trzymam mocno kciuki za te co maja bóle i za te co chcą jeszcze wytrzymać z brzuszkami !!!!! No i oczywiście za jutrzejsze wizyty !!!!!
E tam zakurzy, bez przesady, ja tam taka sterylna nie jestem ;P Poza tym materacyk jest pomazanykiedyś przez mojego pierworodnego flamastrami co się sprać nie dały, więc już wolę, żeby leżało z prześcieradełkiem teraz już jest duży i nie pomaluje.Rysica, no to się dzielnie Twoje chłopaki spisały ;-) A to prześcieradełko to już dajesz tak na stałe? Nie zakurzy się do porodu? U mnie łóżeczko już też gotowe, ale materac cały czas jeszcze w folii, zastanawiam się właśnie kiedy wszystko przygotować, zaścielić i nakryć jakąś narzutą
PS. Póki co reakcji męża na zagubioną poduszkę brak Ale mam inny problem - dzisiaj farbowałam włosy i znowu zasyfiłam muszlę Nie wiem, jak to się dzieje, że robię wszystko elegancko nad wanną, a te wredne plamy gdzieś się zawsze zawieruszą. M. się ostatnio wściekał, że w domu pełno zaschniętych resztek moich farb i lakierów do paznokci, więc już widzę jego reakcję kiedy zauważy kolejne kropki Ale już mam przygotowaną linię obrony - jak się nie podoba to od dzisiaj chodzę się farbować do fryzjera, a wiemy doskonale ile to kosztuje