reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

witajcie piąteczkowo

hatszept - poród wywoływany oxy jest bardziej bolesny, dlatego bardzo chciałabym, żeby maleństwo samo się zdecydowało na opuszczenie mojego brzucha

reklama
Hejka!!

Ja nie śpię od 7.00, bo zawsze o tej godzinie budzi mnie męża budzik...szkoda tylko, że on jeszcze śpi, a kolejne drzemki nie robią na nim wrażenia...:-D:-D:-D
Jestem pozytywnie naładowana po wczorajszej wizycie i tak bardzo chciałabym już przytulić córeczkę, że chyba zwariuję!!! dziś mi się śniła, ale miała już ok. 6 lat. Rzadko mi się śni, ale jeśli już to raczej starsza.
Pogoda okropna, ale nie ma co narzekać. Deszcz też jest potrzebny.

Hej
u mnie identycznie, ciekawa jestem tylko jak sobie mężuś poradzi :-D

poradzą sobie na pewno, ale jak zawsze mam w sobie to poczucie, że pewnie zrobiłabym to lepiej i będę po nim poprawiać:-D a to tylko ubranie pościeli!!! ehh... muszę się tego wyzbyć, bo go za bardzo przyzwyczaję, że wszystko ja robię!

Hej Kochane!
Brak weny na pisanie przez ostatnie 2 dni...może też jakieś przerażenie mnie dopada, bo mój gin chce mnie w poniedziałek położyć do szpitala, bo znowu coś do końca nie tak z tętnicą pepowinową. Wizja szpitala trochę dobijająca, ale przecież to końcówka, prawda?! Mam nadzieję, ze nie bedę tam lezeć do terminu lub po...:no:
Będą pewnie indukować poród - słyszałam, że taki poród o wiele bardziej boli niż zaczynający się w sposób naturalny. To prawda??? Wiem, że u mnie w szpitalu najpierw biega się z takim cewnikiem - "balonikiem" chyba, a jeśli to nie przyniesie efektu to oczywiscie oxy. Któraś z Was miała wywoływany poród i jak odczucia?????

Mam zatem 3 ostatnie dni na przygotowania i może wcześniejsze sprowokowanie porodu.
Ech...jakiś nastrój do d...y...:-(

Ja tylko słyszałam, że podobno wywoływany poród bardziej boli, ale ile w tym prawdy to pewnie ciężko określić, bo każdy ma inny próg odczuwania bólu.

No to mamy czerwiec, szans na nowe majówki brak:-)

Esperanza- współczuję choroby:(
Alijenka- mi z koleii ramię wysiada od podpierania sie przy wstawaniu i w ogóle dzisiaj jakoś stawy bolą.
Katarina- a Ty dobrze obliczyłaś termin?
Iwon- a te plamy przecież schodzą......rozpuszczalnikiem, zmywaczem itp:)

ja znou dzisiaj mialam uderzenie krwi(gorąca do glowy) zmierzyłam cisnienie i wyzsze to górne , ale w normie 137/70.

A w macie takie uderzenia gorąca do głowy?

Ostatnia edycja:
Witam i ja czerwcowo :) u mnie też deszcz za oknem, a ja już po spacerze do laboratorium i mam nadzieje, ze ostatni raz im krew oddałam.

To ciekawe która następna teraz pęknie :confused::confused:

Witam się i ja
Ja nie śpie od 4, stanąć na prawą nogę nie mogę tak mnie to spojenie łonowe boli :szok::-(

Kurde zaś dziś jakiś zamulony dzień !!!!!!!! ale deszcz się przydał :tak:

esperanza, hatszept my to chyba mamy te same terminy tylko widzę że hatszept się do szpitala wybiera :-(

Witam w deszczowy piątek
Wszystkim urodzonym i jeszcze nie urodzonym dzieciaczkom dużo słoneczka z okazji dnia dziecka :-)

Rysica
super te zdjęcia ze wspólnego skręcania łóżeczka, malutka będzie mogła kiedy zobaczyć jak wszyscy się szykowali na jej przyjście :tak:

Iwon ja też nie cierpię plam po farbie do włosów i zawsze po farbowaniu profilaktycznie myje całą łazienkę ale teraz by mi się nie chciało ;-)
Może jednak nie zauważy braku poduchy :-D

BMR dobrze że już niedługo się wyprowadzacie z takiego sąsiedztwa
Powodzenia an wizycie i ktg

hatszept uszy do góry, może zacznie się zanim lekarz zdąży położyć cię do szpitala

Ruda1979 przy najbliższej rozmowie przekaż maluszkowi pozdrowienia od cioć z BB :tak:

esperanza zdrowiej kochana

Z rana wsunęłam owsiankę, jaka ona pyszna była :-)
Jak tylko przestanie padać to lecę obrać truskawki i trochę czereśni będzie drugie sniadanko :tak:

AVO ja codziennie rano mam takie uderzenia gorąca po śniadaniu, a dziś też miałam nad ranem jeszcze w łóżku aż się odkrywałam bo mi tak się gorąco zrobiło

Witam.
Opis z mojej wczorajszej wizyty w odpowiednim watku.
Avo ja nie mam takich uderzen goraca.

Skończy sie ulubiona bajka mojej corki i zbierzemy sie do sklepu na zakupy. Musze kupic rybke...Ogladalam wczoraj Magde Gessler i tak mi sie zachcialo ryby w galarecie :) na obiad zrobie kapusniaczek i tez rybe smazona z surowka z kapusty...

reklama
Witam. Dzień na spanie pochmurno i deszcz pada, a ja trochę pracy mam

Witajcie dziewczyny z maluszkami w domu.

Wszystkim dzieciom wszystkiego naj, naj, z okazji Dnia Dziecka

Mnie wczoraj po południu jakieś 3 godziny brzuch się stawiał, ale oprócz mało przyjemnegi odczucia nie bolało, wię to pewnie macica na poligonie ćwiczy do porodu.

Na ktg wszystko ok.

Do góry