reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Najczęściej maluję pazury przy stole albo w łazience przy umywalce, podkładam jakąś gazetkę czy folię, ale niestety nieraz coś tam kapnie i zostają maleńkie kropki - w domu jest ich kilka, M. się dopatrzył, ja taka spostrzegawcza nie jestem...

reklama
Witajcie,

przyznaję się, że mniej wiecej "obleciałam" kilka wcześniejszych stron:zawstydzona/y:
Cieszę się, ze Dziewczyny wracaja szczęśliwe ze szpitali:tak:
Dzieciaczki boskie, piękne, cudowne i w ogóle;-)

Ja właśnie posprzątałam dom, mialam robić to jutro ale jakoś mnie naszło:szok: i mam wysprzatane, jutro mąż zaczyna weekend i jeszcze w ogrodzie chcemy coś porobić, może się uda.

My już też na nogach!
Dziś w nocy sąsiedzi zrobili awanturę z rzucaniem meblami chyba bo taki hałas - więc mało co spałam - pierwszy raz coś takiego przeżyłam w tym mieszkaniu i mam już dość :wściekła/y: Prawie nocka z głowy bo do tego wszystkiego non stop wstawałam na siku!! :angry: Dobrze, że za 3 tyg wyprowadzka!!!

Obudziłam się o 5 i mdłości nie dały dalej spać!
Mąż mnie przed 7 wiezie do lekarza - więc zacznę się ogarniać! Niby wizyty od 8 ale KTG jest przed a tam zawsze z 20 min się leży więc po 7 mam je robione jako jedna z pierwszych :-)
Ale dziś pogoda do d...

I mamy 1 czerwca! :happy2:

Miłego Wam!!!

Ja sie codziennie budze kolo 7, ale dzis wyjatkowo obudzil mnie o 6 rwacy, duszacy kaszel. Walcze z chorobskiem, ale mam wrazenie, ze przegrywam :(
Jade do biura do niszczarki, znalazlam 4 swoje zapisane kalendarze z telefonami i innymi danymi. Milego dnia!!

Hej

Aga wydaje mi się, że im więcej myslisz o tym, tym bardziej się będziesz bać, ja staram się szybko wszelkie mysli na temat porodu odrzucać i po prostu nie myślę na ten temat
na razie działa:tak:

U mnie też materac w folii, poszewki wyprane, ale jeszcze nie założone. Mężulek się wszystkim zajmie jak będę w szpitalu, niech chłopak poczuje, że dzidzia w domu będzie:-D
u mnie identycznie, ciekawa jestem tylko jak sobie mężuś poradzi :-D

delwer życzę ci, żeby brat ci "wykrakał" , obawiam się tylko, że jak mu się uda to będzie miał na BB ręce pełne roboty :-D

BMR współczuję zarwanej nocki

u nas pogoda paskudna, leje, wieje itp. a muszę iść zaraz z moimi psiakami na spacer :dry:

Hej Kochane!
Brak weny na pisanie przez ostatnie 2 dni...może też jakieś przerażenie mnie dopada, bo mój gin chce mnie w poniedziałek położyć do szpitala, bo znowu coś do końca nie tak z tętnicą pepowinową. Wizja szpitala trochę dobijająca, ale przecież to końcówka, prawda?! Mam nadzieję, ze nie bedę tam lezeć do terminu lub po...:no:
Będą pewnie indukować poród - słyszałam, że taki poród o wiele bardziej boli niż zaczynający się w sposób naturalny. To prawda??? Wiem, że u mnie w szpitalu najpierw biega się z takim cewnikiem - "balonikiem" chyba, a jeśli to nie przyniesie efektu to oczywiscie oxy. Któraś z Was miała wywoływany poród i jak odczucia?????

Mam zatem 3 ostatnie dni na przygotowania i może wcześniejsze sprowokowanie porodu.
Ech...jakiś nastrój do d...y...:-(

dzień dobry dziewczynki!!
ja was nie dam rady nadrobić,za dużo naskrobałyście przez te 10 dni!
BMR ty bidulko się dalej męczysz...współczuję!!!
Moje chłopaki właśnie sobie opowiadają jak im się spało,a ja mam chwilkę żeby się przywitać.Postaram się później opisać poród,tylko nie wiem czy mi się uda,bo moje dziecko bardzo towarzyskie jest i stale coś do mnie "mówi":-)
Miłego dnia i kciukaski za wizyty i za te,które już chcą rodzić!!!

reklama
My już też na nogach!
Dziś w nocy sąsiedzi zrobili awanturę z rzucaniem meblami chyba bo taki hałas - więc mało co spałam - pierwszy raz coś takiego przeżyłam w tym mieszkaniu i mam już dość :wściekła/y: Prawie nocka z głowy bo do tego wszystkiego non stop wstawałam na siku!! :angry: Dobrze, że za 3 tyg wyprowadzka!!!

Obudziłam się o 5 i mdłości nie dały dalej spać!
Mąż mnie przed 7 wiezie do lekarza - więc zacznę się ogarniać! Niby wizyty od 8 ale KTG jest przed a tam zawsze z 20 min się leży więc po 7 mam je robione jako jedna z pierwszych :-)
Ale dziś pogoda do d...

I mamy 1 czerwca! :happy2:

Miłego Wam!!!

Mnie też dziś mdłości obudziły o 5 i tak się snuję po mieszakniu. Nie mam pojęcia co będę robić przez resztę dnia w taką pogodę... Na dodatek ciągle kaszlę i pobolewa mnie gardło. Ku** już od tygodnia:no:

Zrobię chyba dzisiaj żurek. I się ponudzę:baffled:

Do góry