buziak
Fanka BB :)
popieram, generalnie widzę chęć jakiegoś usprawiedliwiania się, przerysowywania sytuacji itd. wiadomo- w dzisiejszych czasach jest na pewno trochę inaczej niż chociażby naszego dzieciństwa ale nie dajmy się zwariować. ostatnio zrobiła się moda na "czarna stronę macierzyństwa" no ale pewne rzeczy przecież od zawsze wyglądały tak samo. Czy nasze babki miały inne cycki do karmienia?
Ja dzisiaj po mega ciężkiej nocy wysłałam mojego dziecia kochanego do cioci i co? to jakoś dziwne jest. przecież jestem człowiekiem i mam prawo troche wrzucić na luz..zwłaszcza w 9-tym m-cu ciąży.
Wrecz zyjemy na lepszym poziomie bo mamy pralki, pampersy,wilgotne chusteczki i podgrzewcze !!
Wydaje mi sie ze cisnienie jest o to ze to MY BIEDNE KOBIETY UZALAMY SIE NAD SOBA BO MAMY DOBE FEMINIZMU...
A prawda jest taka ze ja na własnym przykładzie moge powedziec ze w okresie ciazy moj maz zarabia na nas, zajmuje sie dziecmi, sprzata wszystko sam, jak lezałam wzystko było na jego głowie.
Jak dzieci były małe karmił, kapał, zarabiał, wstawał w nocy.. to nie było tak ze wszystko jest na głowie biednej mtki polki, chyba ze powoliła sobie na to ze facet w domu nie robi nic - ale to pretensje mozna miec tylko do siebie ;-)