reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Mnie tlumaczyli, ze jest to masaz szyjki wykonywany okreznymi ruchami, ktory ma za zadanie oddzielic pecherz plodowy od szyjki. Ma przyspieszyc rozwarcie no i akcje porodowa przez uelastycznienie i wydzielanie hormonow. Mam nadzieje, ze wlasnie tak bedzie - nie chce zeby mi ktos mlodego po glowie macal :p

reklama
Tak wlasnie mi tez sie wydaje ze to byl masaz jakby czubka glowki, takie mialam uczucie, bolalo ale znosnie i nie trwa to dlugo a pozniej nic sie nie czuje, przynajmniej ja nawet dyskomfortu nie mialam... mialam wrazenie ze wlozyl tam cala dlon i jakby uciagal cos, jak tak ma bolec porod to ja moge rodzic:)
U mnie caly czas leci jakby krew tylko nie ma koloru zywo czerwonego tylko jakby ciemniejsza jest, gin powiedzial ze bedzie mnie brzuch pobolewal wiec czekam bo poki co nic...

alijenka - no to nieciekawie... ale za to bedziecie latac w majtkach i sie ganiac po 14a:-)

nie bardzo chce mi sie ierzyc w ta opce z głowka bo to przeciez mozna byłoby cos uszkodzic dziecku :eek:
Masaż szyjki jest jedną z metod przyspieszania porodu, które może zastosować lekarz. Podczas badania ginekologicznego lekarz delikatnie wprowadza palec między szyjkę macicy a pęcherz płodowy i odkleja jego dolny biegun od ścian macicy. Masaż ten niestety tak jak wiele dziewczyn opisuje jest nieprzyjemny i bardzo bolesny.

Masaż szyjki macicy. To bardzo nieprzyjemna i bolesna metoda, obecnie rzadko stosowana. Lekarz lub położna palcem masują szyjkę macicy, próbując otworzyć jej kanał i oddzielić dolną część pęcherza płodowego od ściany macicy. Aby można było zastosować tę metodę, lekarz musi znać położenie łożyska, a rozwarcie szyjki macicy musi być przynajmniej na palec.

i wszystko jasne ;-):-D

Ostatnia edycja:
To mialam dzis to drugie:-) bo mi powiedzial ze mam rozwarcie na dwa palce wiec moze zrobic mocniejsze badanko i czy sie zgadzam... ja po to poszlam;-);-);-)

Wy tu o masażach a ja żrę, poprostu pochłaniam żarcie dzisiaj :(

uwierzycie, że w ciągu dnia wmłóciłam kilogram truskawek ? masakra :(

A teraz dopadłam cudne chorizo (w Biedronce się pojawiło prawdziwe hiszpańskie chorizo za niecałe 6zł :) )

Alijenka to moze sobie basen postawicie hehe jak tyle miejsca:))))

bym chciała tylko kuźwa jakie to drogie !!!!!!!!!!!!

alijenka - no to nieciekawie... ale za to bedziecie latac w majtkach i sie ganiac po 14a:-)

nioo nie bardzo chyba że postawię sobie 3 m mur jako ogrodzenie bo mieszkam pry głównej trasie pkp Wrocław-Poznań także mnie tu oglądają :crazy::baffled::nerd:

reklama
Rysica w końcu doczekałaś się wózeczka :-)

AVO trzymam kciuki za rozwój sytuacji :tak:

buziak
hahaha z tego braciszka to się uśmiałam :-D jeszcze pierwsze nie urodzone a ty mi już drugiego życzysz:-) na rodzeństwo będzie trzeba poczekać aż wprowadzimy się do swojego domu za kilka lat
No staram się żeby mi prania nie wieszała bo zawsze coś się zdeformuje przy suszeniu no ale wczoraj mnie wyprzedziła do pralki i po ptokach już było niestety

alijenka wątek gratulacyjny już dawno istnieje ale mimo tego gratulacje tu się pojawiają,a szkoda bo świeżo upieczone mamusie raczej mają małe szanse je tu później odnaleźć

Zjadłam koszyk czereśni, przespacerowałam się z tatą po mleko do sąsiada i jeszcze mam w planie rocznicowo wykorzystać męża i jak to nic nie da to się poddaje

Do góry