reklama
buziak
Fanka BB :)
Mamina slyszalam, ze moze byc bolesny, ale w kazdej chwili mozesz powiedziec stop i nie beda kontynuowac. Moja sasiadka mowila, ze nie odczula zadnego bolu, a inna dziewczyna, ze czula bol potworny. Pewnie zalezy od czlowieka. Ja mam nadzieje, ze cos sie po nim zacznie dziac... zastanawiam sie tylko czy jak np. bedzie za lekko masowac czy cos to wypada mi krzyczec "mocniej! mocniej!"
Buziak obudz sie! U mnie dalej duszno - pije wode z ogorkiem
a dziekuje juz wstaje hehe :-)
avo - ja juz kila razy pakowałam torbe w samochod i jechałam z mysla pozostania w szpit i ze moze juz !!! i patrz - wracam jak bumerang
ale zycze powodzenia!!
mamina karierowiczka
Tu mi tlumaczyli ze to jest masaz czubka glowy dziecka i wtedy sie cos wydziela co moze przyspieszyc porod ale nie musi
buziak
troche podczytałam
mnie o tyle ciesza ze wcinam truskawki
Wszystkiego Najlepszego!!!! Zeby mała długo nie czekała i braciszka )
wspołczuje!!! oby jak najszybciej zniknął!!!
Ale schodzi Ci to pozniej czy ta opuchlizna sie utrzymuje???
Współczuje Ci bo wiem o czym mowisz ;//
Jesi Cie to pocieszy to tez puchne i tez wszedzie ;//
no 14a to juz jest gdze szalec i co kosic )
oby pomogło!!!!
powtrzam sie - oby!!!!
jeslii tracisz białko to raczej nie ułozenie małej ma wpły na obrzeki
mi tez :-):-)
po takim czasie jak sie ktos nie bzyka to nic dziwnego... ale Wy chyba nie mialiscie zakazow co?
Co jakis czas zarwie mnie w krzyzu i brzuch ale zaraz przechodzi..
Buziaku cieszą mnie twoje wyniki badań
My dziś z mężem mamy małe święto :-) nasza druga rocznica ślubu :-) no i dziś mija termin porodu wyznaczony przy usg prenatalnym ale jakoś nie wierzę że Smerfetka zrobi nam prezent
mnie o tyle ciesza ze wcinam truskawki
Wszystkiego Najlepszego!!!! Zeby mała długo nie czekała i braciszka )
a mi się przydarzyła wstydliwa sprawa... tak mnie bolało krocze (kości ) z lewej strony, a wczoraj doszedł taki punktowy ból i jak się tam pomacałam, to okazało się że mam tam guzka, czyli najpewniej jakiś wrzodek mi wyszedł nie jestem pewna bo cięzko mi tam zajrzeć
nawet nie wiedziałam, że to w takim miejscu może wyjść mam nadzieję, że to zejdzie do porodu
wspołczuje!!! oby jak najszybciej zniknął!!!
A ja obudzilam sie nawet wyspana za to przezylam szok jak spojrzalam w lustro cala twarz spuchnieta wiec zaczelam sie ogladac i..... K...zwa cake nogi, rece wszystko pokryte mega opuchlizna. Zaraz dzwonie do poloznej.
Ale schodzi Ci to pozniej czy ta opuchlizna sie utrzymuje???
Współczuje Ci bo wiem o czym mowisz ;//
Jesi Cie to pocieszy to tez puchne i tez wszedzie ;//
szkoda ciuszkow moze niech Ci wiecej mama nie pomaga wywieszacWiecie że można mieć antytalent do wieszania prania? Moja mama taki posiada, ja nie rozumiem jak ta kobieta to robi, ale zawsze, zawsze jak mi powiesi pranie to mi je porozciąga. Wczoraj mnie wyprzedziła do pralki a wyprałam jeszcze kilka lumpkowych łupów dla malutkiej, tak mi się te ciuszki podobały, nic nie zniszczone i nie porozciągane a teraz te które ona powiesiła są w takim stanie że nawet bym na nie nie spojrzała :-(
tak ogródek to mam duży aż za duży, łącznie z domem to mam teren 14a, także mała będzie miała gdzie szaleć
no 14a to juz jest gdze szalec i co kosic )
Troche mi sie zeszlo u lekarza bo mialam ktg, usg i badanko podwozia, ale wychodze usatysfakcjonowana;-)
Wedlug usg maly wazy mniej wiecej 3400 wiec nie jest jakis kolos, co sie balam po wielkosci brzucha, pozniej gin zrobil mi maly masazyk szyjki, no osz cholercia juz nie bylo tak fajnie uciekalam z doopskiem jak poparzona, bo chyba cala lape mi tam wcisnal, teraz mam uczucie jakby mnie cale wojsko przeoralo, podobno bede plamic i moga wystapic bole brzucha ale mam nie panikowac i na porodowke jechac jak sie rozkreci wszystko mam nadzieje ze "poruszyl" tam co nie co... i ze jestem juz na "dniach" a jak nie to do szpitala mam sie zglosic w poniedzialek... zrobil mi pozniej usg dowcipne i powiedzial ze moje dziecie bardzo kudlate bedzie co mnie zdziwilo bo ja lysek bylam i maz tez.. tak ze teraz tylko czekam na godzine zero
oby pomogło!!!!
No to chyba masaz spelnil swoja funkcje, co by to nie znaczylo zaczynam krwawic, niby sie tego moglam spodziewac ale dziwne uczucie nie widziec krwi przez prawie rok czasu i tu tak nagle, niby nic nie boli maly glupieje strasznie, wiec czekam co tu dalej bedzie...
powtrzam sie - oby!!!!
No I juz wrocilam
niestety trafilam na jakas mloda sikse ktora stwierdzila ze ta opuchlizna jest zupelnie normalna a jak sie jej zapytalam ile razu w ciazy byla I ile dzieci ma to ona do mnie ze 0 wiec powiedzialam ze prosze sprawdzic mi mocz I cisnienie a ona ze nie widzi takiej potrzeby myslalam ze ja strzele w pape. wyszlam z gabinetu I na korytarzu wychaczylam pierwsza polozna ktora mi sie na oczy rzucila. Ta mnie obejrzala, zrobila test moczu I wyszlo ze jest bialko nie duzo ale jest, cisnienie w normie, a I ze zelazo bardzo spadlo. Zrobila USG I mala zmienila polozenie tzn. do tej pory lezala pleckami po prawej stronie brzucha a teraz przeszla na lewa co tez moze miec wplyw na ta opuchlizne. Wziela mocz I krew na badania laboratoryjne takze zobaczymy. Wedlug pomiarow brzucha MIA ma teraz 3200 .
Takze jestem juz w domu I ciagle w dwupaczku.
Mlodak - GRATULACJE
jeslii tracisz białko to raczej nie ułozenie małej ma wpły na obrzeki
oj mi by mógł ktoś wymasowac szyjkę
Dzisiaj rano zaczelismy wyowływać z M poród i L do ans przybiegła- także kulminacji najwazniejszej nie było. A ja mam tam tak ciasno, ze szok!!!!!
mi tez :-):-)
po takim czasie jak sie ktos nie bzyka to nic dziwnego... ale Wy chyba nie mialiscie zakazow co?
Co jakis czas zarwie mnie w krzyzu i brzuch ale zaraz przechodzi..
Ostatnio edytowane przez moderatora:
alijenka
Mamcia Nataszki :))
To mamy następną dziewczyneczkę !!! Snoopy gratki :-)
Ten wątek powinien mieć tytuł - Gratulacje dla majowo-czerwcowych mam i maluszków
nioo dla mnie te 14a to przekleństwo chciałam sprzedać połowe albo chociaż z 6 a ale nie ma możliwości budowania się i kto mi to kupi jak nikt pozwolenia na budowę nie dostanie (
ja nie mam zakazu !!!!!!!!!1 ja nie mam zakazu !!!!! znaczy nie miałam hahhaa bo od tamtego pon do 1 czerwca mam takowy zakaz ale co taaaaaam i co z tego jak szyjka długa, twarda, zero rozwarcia !!!!!!!!!!
gkvip dobrze że tak się to skończyło !!!!!!!!!!!!!
Ten wątek powinien mieć tytuł - Gratulacje dla majowo-czerwcowych mam i maluszków
nioo dla mnie te 14a to przekleństwo chciałam sprzedać połowe albo chociaż z 6 a ale nie ma możliwości budowania się i kto mi to kupi jak nikt pozwolenia na budowę nie dostanie (
ja nie mam zakazu !!!!!!!!!1 ja nie mam zakazu !!!!! znaczy nie miałam hahhaa bo od tamtego pon do 1 czerwca mam takowy zakaz ale co taaaaaam i co z tego jak szyjka długa, twarda, zero rozwarcia !!!!!!!!!!
gkvip dobrze że tak się to skończyło !!!!!!!!!!!!!
Ostatnia edycja:
buziak
a dlaczego nie ma mozliwosci zabudowy???
Tu mi tlumaczyli ze to jest masaz czubka glowy dziecka i wtedy sie cos wydziela co moze przyspieszyc porod ale nie musi
A niby jak mieliby to zrobić?
blond_20
Czarownica
?????jak czubka glowy?a jak jest posladkowo ulozone albo poprzecznie??
reklama
alijenka
Mamcia Nataszki :))
a dlaczego nie ma mozliwosci zabudowy???
bo zabudowa bliźniacza - szeregowa - poniemiecka i koniec, konserwator trzyma na tym rękę można się dobudować do wielkości 25% powierzchni domu ale wolno stojącego domku nie można postawić, może kiedyś się to zmieni, ostatnio nawet moi sąsiedzi chcieli to zakupić ode mnie i mają znajomości w gminie i w geodezji wojewódzkiej i nic nie załatwili