reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Muńka - w Irlandii dają margines 10 dni - tzn. jutro po USG pewnie każą mi się stawić w szpitalu w środę za tydzień i pewnie od czwartku będzie wywoływanie, max. w piątek dziecko już będzie musiało się zameldować po tej stronie - czyli 10 dnia po terminie.

reklama
A ja juz po wizycie ale na fajna polozna trafilam :-) Mowi, ze Aurelcia gotowa do wyjscia aleee ja nic nie czuje poza klociem w szyjce i co godzinnym lataniem do toalety od wczoraj.....

Katrina- to Ci dzieciok kaze czekac ojjjj ja sie boje ze i moja tez.... bo termin tuz, tuz a objawow ZERO....
Munka- ja sie dzis zapytalam co jak przenosze, kiedy mam sie zglosic o ona na to zebym na za dwa tygodnie umowila spotkanie z polozna w przychodni i ona sprawdzi jak wyglada wagina (to by bylo pierwszy raz w UK jak ktos mi tam zajrzy) i wtedy proponuja wlozenie zdowch paluszkow i masowanie szyjki na wywolanie porodu a jak to nie pomoze to nie wiem.... bo w sumie nie powiedzial bo stwierdzila, ze wczesniej urodze wiec trzymam ja za slowo.
Esperanza- mi tez polozna powiedziala, ze jak jestem tak aktywna pod koniec ciazy to pojdzie szybko, kolezanki ktore cala ciaze byly aktywne to mialy szybkie porodu z pierwszym dzieckiem wiec mam nadzieje ze jak tez :-)
Lena- gratulacje ale szybko u Ciebie poszlo...

I nadmuchalam sobie pilke :-) - wkoncu bo meza nie moglam sie doprosic....:wściekła/y:

Ale mnie dziewczyny pocieszylyście :) Bo ja też z tych aktywnych do końca. No teraz cos mi energia siadła i mam problemy ze scylaniem się.
Ale jak ma szybko pójść to pędze poprasowac :p

Wiem jak to jest w Polsce, to znaczy wiem jak jest u mnie w szpitalu, bo położna powiedziała, że jeśli będzie 14-ty i nic się nie zacznie to co dwa dni będę chodziła na KTG i jeśli po 11 dniach od terminu nic, to wtedy wywołujemy. Zastanawiałam się tylko jak jest u Katriny w Irlandii. U mnie tak naprawdę też się okaże po czwartkowym USG, bo jeśli ginka stwierdzi, że malutka za dużo nie przybrała to pewnie będzie chciała mi wywołać wcześniej, a jak nie to będziemy czekać:-)

esperanza - fajno, że choróbsko odchodzi i że położna załatwiona. Myślałam, że dopiero po porodzie środowiskową się załatwia, jak dziecko zgłaszane jest do danej przychodni. Przynajmniej tak mi mówiły położne na SR.
Juz kilka dni temu był ten temat wałkowany na forum i wyszło, że to wszystko zalezy od miejsca zamieszkania. U mnie mozna sobie załatwić jeszcze przed zapisem dziecka do przychodni. W sumie fajnie bo i tak będzie pełno latania po urzędach po porodzie:-)

Aylin ja to raczej się wstrzymam do wizyty, bo jak to nie to, to jeszcze sobie krzywdę zrobię, a żadne rany w tamtym miejscu , chwilę przed porodem nie są mi tam potrzebne;-)

właśnie wciągnęłam miseczkę pomidora ze śmietaną i cebulą i chyba za dużo, bo trochę mnie mdli, albo to dlatego że to dopiero 2 mój posiłek dzisiaj

też lecę poprasować:-D

Dzień dobry;)
Codziennie wchodząc na BB czytam takie cudowne nowiny;) Lena jest już w gronie naszych mamuś- gratuluję;)
Nadrabiałam Was na szybko, z tego co widziałam była dyskusja o fast foodach itp. Ja zawsze lubiłam fast foody a za cole dałabym się poćwiartować;)W ciąży jakoś aż tak dużo tego nie jadłąm- ale jak miałam ochotę to sobie wcale nie załowałam- najbardziej kocham BigMac;D
A cola...mniami;) ale ostatnio już mój mąż krzyczy i musiałam ograniczyć;p
Ja dziś od rana masakra- w sensie boli mnie bardzo brzuch, ciężko mi opisać ten rodzaj bólu- podobny do bólu wątroby, takie rozrywanie jakby od środka...momentami mam wrażenie, że mi brzuch i odbyt rozerwie od środka;( Wczoraj pozwoliłam sobie na mały sex- może od tego?? nie wiem nie wiem

Dzień dobry;)
Codziennie wchodząc na BB czytam takie cudowne nowiny;) Lena jest już w gronie naszych mamuś- gratuluję;)
Nadrabiałam Was na szybko, z tego co widziałam była dyskusja o fast foodach itp. Ja zawsze lubiłam fast foody a za cole dałabym się poćwiartować;)W ciąży jakoś aż tak dużo tego nie jadłąm- ale jak miałam ochotę to sobie wcale nie załowałam- najbardziej kocham BigMac;D
A cola...mniami;) ale ostatnio już mój mąż krzyczy i musiałam ograniczyć;p
Ja dziś od rana masakra- w sensie boli mnie bardzo brzuch, ciężko mi opisać ten rodzaj bólu- podobny do bólu wątroby, takie rozrywanie jakby od środka...momentami mam wrażenie, że mi brzuch i odbyt rozerwie od środka;( Wczoraj pozwoliłam sobie na mały sex- może od tego?? nie wiem nie wiem

może tak odczuwasz skurcze?? tak naprawdę każda z nas może mieć inny początek porodu...

Laski jade do szpitala chca zobaczyc ta opuchlizne zrobic testy I zbadac.
Dam znac pozniej co dalej.

czekamy na wieści, &&&&

gkvip- powodzenia i trzymam kciuki zeby wszystko bylo w porzadku :tak:
Aylin- ze schylaniem tez mam problem, troszke sie poschylam i mam naciska i brzuch twardnieje wiec stram sie unikac a poza tym moje kolano strasznie mnie ogranicza a po operacji bedzie jeszcze gorzej wiec juz teraz przyzwyczajam meza do pomocy w pracach wymagajacych schylania sie ....

Bilety kupione jedziemy dzis do kina :-) oby malej nie zachcialo sie wychodzic dzis na swiat bo musimy jechac do innego miasta i to pociagiem bo auta brak....

reklama
josie, esperanza czekam na relacje z ktg

lui85
kciuki zaciśnięte

gkvip2505
powodzenia, trzymam kciuki żeby wszystko było ok

Wiecie że można mieć antytalent do wieszania prania? Moja mama taki posiada, ja nie rozumiem jak ta kobieta to robi, ale zawsze, zawsze jak mi powiesi pranie to mi je porozciąga. Wczoraj mnie wyprzedziła do pralki a wyprałam jeszcze kilka lumpkowych łupów dla malutkiej, tak mi się te ciuszki podobały, nic nie zniszczone i nie porozciągane a teraz te które ona powiesiła są w takim stanie że nawet bym na nie nie spojrzała :-(

Do góry