McMickey - ooo to pytanie do mnie !!!
Ja mieszkam w Pruszkowie
No więc - mieszka się, hmmm, spokojnie raczej. Teraz otworzyli "autostradę" do Warszawy więc może dojazd będzie lepszy, bo do tej pory były tylko Aleje Jerozolimskie do Centrum Warszawy. Teraz masz połączenie z północną stroną Warszawy aż na drugi brzeg Wisły. Jak wynajem mieszkania, to tylko po mojej stronie torów - do Janek najłatwiej jest dojechać z mojego osiedla Staszica (mieszkam przy rondzie na ul. Powstańców 107, możesz w google earth zobaczyć
) Ale równie dobry dojazd jest z oś. Prusa i z Parzniewa (nowe bloki, osiedle zamknięte). My do Janek jedziemy około 10-15 minut. Jeździmy często
Co do tego, co jest w Pruszkowie, to grunt to auto. Ja od siebie mam Carefour Express, kioski, dwa warzywniaki w zasięgu 5 minut spacerkiem, w zasięgu 1 minut jest przychodnia, piekarnia z pysznymi wypiekami, cukiernia, inne sklepiki małe osiedlowe, apteki trzy. No i w zasięgu samochodu są dwa Lidle, Biedronka, Alma. W Piastowie, 0 minut drogi autem jest TESCO otwarte 24h i galeria (CCC, Deichmann itd). No i Janki. No i ok 20 minut jak nie ma korków jest do Centrum SKorosze Leroy Merlin) albo na Okęciu Real, Decathlon i inne takie.
Jedyny minus to - kradną na klatkach schodowych, więc nic nie można zostawić za drzwiami (ale to chyba w większośći tak jest??) i to, że strasznie mało jest przedszkoli (osoby nie zameldowane nie mają szans na przedszkole, Szymek dwa lata z rzędu nie dostał się do żłobka, i dwa lata z rzędu do przedszkola.... Do żłobka jeździł do Warszawy, do przedszkola prywatnego na Parzniewie ale tylko 3 m-ce, bo potem w ciążę zaszłąm. Teraz nie wiem, czy mam go posłać do Warszawy, gdzie się dostał, czy znów prywatnie tu, tym bardziej, że Monika też pewnie będzie do Warszawy do żłobka musiała chodzić.... Ale w sumie to się fajnie mieszka
Park jest bliżej Centrum, ten jeden duży, ale rzadko chodzę. Jest za to bardzo fajny plac zabaw na Chopina. A i na osiedlu jest sporo placów zabaw.
To tyle na razie, bo mnie syn męczy, żeby iść na plac zabaw, bo jego "narzeczona" Emilka wyszła - plac zabaw jest u nas przed blokiem
i widzi go od siebie z okna pokoju.......
Jakbyś chciała coś więcej wiedzieć pisz śmiało