reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

zaza26 ale przecież na miękko jajka też są poddawane obróbce termicznej powyzej 80 stopni. Więc może gotowanie - na miękko lub na twardo - zabije salmonellę? Ja sobie tak po cichu wmawiam )
 
reklama
Ostatnia edycja:
Dziewcyzny, kóre teraz lub wczesniej miałay planowe cc( ze znieczuleniem podpajęczynówkowym) miąłyście uczucie duszenia po podaniu znieczulenia? Ja czytam wąłśnie o planowych cc i tak wiele baabek pisze o tym uczuciu- to musi byc okropne- starsznie sie tego boję:(



AVO błagam nie strasz, ja i bez takich rewelacji mam pietra OGROMNEGO! Chcesz to czytaj sobie "po cichu", ale nie pisz tu takich rzeczy bo zejdę na zawał zanim dojadę do szpitala.
 
Dziewczyny, nic już nie czytajcie, tylko czekajcie na tę wspaniałą chwilę, kiedy maluszek będzie przy Was - czy to przez cc czy przez sn. O porodach naturalnych też można sporo złych wiadomości usłyszeć, ale gdybyśmy miały myśleć ciągle o tym, to te nasze brzdące byłyby chyba wielkimi małymi nerwusami:-)
Także głowa do góry, nic się nie będzie działo - na pewno wszystkie będziemy pod dobrą opieką!!!!
 
Młodak- ja tez się boję i jestem ciekawa czy Dziewcyzny mają podobne doświdczenia. Ja jednak wychodze z alozenia,ze lepiej wiedzieć co jest normlane, a co nie. Mimo wsyztsko mniej sie zdnerwuję na stole, bo będę wiedziaął,ze duzo osób tak ma. Jednak samo uczucie mnei mocno przeraża....
 
zaza26 ale przecież na miękko jajka też są poddawane obróbce termicznej powyzej 80 stopni. Więc może gotowanie - na miękko lub na twardo - zabije salmonellę? Ja sobie tak po cichu wmawiam )
no więc ja sobie tak samo wmawiam :)


Witam wszystkich,mialam termin na czerwiec a wyszlo ze ide w ta srode.37 tydzien i zalecenie cesarki...:(

Witaj!!!
 
reklama
Ja tez uwielbiam jajka na miekko ale nie odwazylam sie zjesc w ciazy... wszedzie pisza, zeby nie jest surowych produktow, serow plesniowych, mieso musi byc upieczone wiec i jajko powinno byc na twardo... tak mi sie wydaje. Ale skoro nic Wam nie jest to spoko.

A ja wlasnie wstawilam do piekarnika ciachoooo Biszkopcik cynamonowy :) - - Przepisy w 15-30-60 minut - bloog.pl pierwszy raz robilam wiec zobaczymy co z tego wyjdzie.... ale pachnieeee suuuuperrrrrrrr a moj P uwielbia cynamon :-D nio i to afrodyzjak wiec moze da sie wykorzystac :-D:-D:-D przed porodem.
Bo ja tu tuz, tuz i NIC......:-(

trzymając sie tego to surowych warzyw i owoców tez nie mozna. Bo lacteriosa czy jak tam jej jest.

Na samym poczatku ciązy poczytałam, i wyszło ze generalnie nie powinna z nas chyba zadna zyc. Bo nasze mamy jadły wszystko. A teraz kobietą w ciązy 50% a moze wiecej produktów zakazują.

Salmonella ginie w 80 stopniach. Moje jajo gotuje tak ze wkładam do zimenej wody i gotuje od momentu jej zagotowania przez 2,5 minuty. Salmonella nie ma szans - pada i juz.

Serów nie wolno tylko z mleka niepasteryzowanego - czyli z naszych odpadają oscypki i kilka wlaskich. Reszta wszystko podlegało pasteryzacji.

Uwazam ze do zaleceń nalezy podchodzic z umiarem i zdrowym rozsadkiem. I moje jajo jutro tez pewnie zjem :)
 
Do góry