reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ech Alijenka nawet nie wiesz jak cię rozumiem.... Z tym że faceta przy boku to ja 14 lat tego samego mam. I wlasnie pewnie w tym byl problem. Tj ze na dziecko sie nie decydowalismy. Bo nam tak super we dwójkę było.....
W sumie to dalej jest :) Praca razem, podróze razem, wszysrko razem. Role dziecka spełniała kotowata potwora. I jednak zdecydowalismy się na starania bo jak nie teraz to juz chyba nigdy. Co nie zmienia faktu, iż zmiana w zyciu mnie przeraża....

Ale pociesza mnie fakt iż większość moich kolezanke albo wlasnie urodziała albo jest w 2-packu.... A te które nie sa łaża za nami i obiecuja się zaj mowac :)

reklama
Ja mimo ze to moje drugie dziecko to dalej mam stracha, bo ja jakas slaba jestem z odczytywania potrzeb dziecka...:eek::eek::eek: przy rafale to moja kolezanka ktora widziala go raz na jakis czas szybciej odczytywala o co mu chodzi, czego chce, bezblednie bo to widac niby. wszedzie pisza ze sa rozne rodzaje placzu i inny na jedzenie inny na pieluche nude itd. ja to wszystko mylilam,jedynie placzu z bolu nie mylilam bo to bylo slychac . nie wiem jakis antytalent jestem chyba ale nie potrafilam dluuugi czas go rozszyfrowac, ulzylo mi kiedy nauczyl sie mowi : am, piciu, nie, daj. najwazniejsze slowa dla mnie i wtedy mniej wiecej mozna bylo sie dogadac :D co mi z tego mama , tata jak dziecka nie rozumiem. mam nadzieje ze Alana lepiej wyczuje

Aylin ja też miałam jednego 13 lat przy boku i niestety skonczyło się i już nie myślałam że kiedykolwiek się z kimś na stałe zwiąże, zresztą swoje lata mam i było mi zajebiście samej !!!! ale teraz jestem jeszcze bardziej szczęśliwa, widocznie tak miałam scenariusz na moje życie napisane że teraz spotkałam kogoś takiego jak mój K widocznie tyle na niego musiałam czekać i do tego dziecie teraz :)) ja to chyba ostatnia z tych co jeszcze się nie wykluły !!!!

O jej! A gdzie jesteś w szpitalu? Bo Ty też Wlkp! Jak akcja się rozwija?

Jestem też w szoku, że ze skurczami co 20 min przyjęli :)

Ja z 2cm już od ponad tygodnia chodze i nie zapowiada się żeby miało szybo się skończyć, a bóle też mam. Moze tam przyjmują i podają coś na wywołanie, zeby się kobitka w takie upały nie męczyła :-D

Powodzenia życzę :-)

Aylin ja też miałam jednego 13 lat przy boku i niestety skonczyło się i już nie myślałam że kiedykolwiek się z kimś na stałe zwiąże, zresztą swoje lata mam i było mi zajebiście samej !!!! ale teraz jestem jeszcze bardziej szczęśliwa, widocznie tak miałam scenariusz na moje życie napisane że teraz spotkałam kogoś takiego jak mój K widocznie tyle na niego musiałam czekać i do tego dziecie teraz :)) ja to chyba ostatnia z tych co jeszcze się nie wykluły !!!!

Ja mam duuuuuże grono bardzo dobrych koleżanke. Cześc ze studiów - taka nasza bliska paczka. I cześć z zespołu. I prawidłowośc jest taka ze te ze studiów maja dzieci w podstawówce, i teraz kolejne malenstwa max roczne. A te z zespołu dopiero rozpoczeły powiekszanie rodzin. Najstarsze ma 1,5 roku, kolejne roczek, teraz w czerwcu będą 2 i na koniec pażdzirnika 1 :) Będziemy miały okazje do spotkań :)

A w ogóle to policzyłysmy kiedyz znajome w ciązy i jest nas obecnie strasznie dużo. A na czerwiec chyba na porodówki listy kolejkowe bedzie trzeba tworzyć...

reklama
Do góry