reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Aljenka, a u mnie są nieustępliwi - jak jest na przykład 36 i 4 dzień to znaczy że "jest pani w 36. tygodniu, bo on sie jeszcze nie skonczył i już".

reklama
mam w końcu truskawki:-D pożarłam już calutki kubeczek ugniecionych z cukrem - mniam :)

u nas na sr babka mowila ze wszystko zalezy od poloznej, bo im jest najwygodniej jak jestes pol-lezaca z rozkraczonymi nogami. ja akurat mam problem z koscia ogonowa - nie moge na niej siedziec w sumie od poczatku ciazy i taka pozycja nie wchodzi w gre. jak sie da to tez pojde w kucki, a jakby oponowaly to meza przygotuje zeby je o*******il i tyle. przeciez mnie do lozka nie przywiaza chyba? :szok:
też się bałam, że mi nie pozwolą tak rodzić, bo słyszałam właśnie o tym, że dla połoznej to jest mniej wygodnie, ale oddziałowa na Sr powiedziała, że w tym szpitalu zachęcają wręcz do innych pozycji niz leżenie na łóżku porodowym i w ogóle do aktywnego porodu, więc mam nadzieję, że to nie ściema była i na prawdę tak jest

Hej szybkie pytanie o 6 rano jak wracalam z siku i usiadłam na lozku pod dupa miałam mokra plamę nagle...moze tak szklanka wody jakby sie wylała....nie pachnialo moczem. Poszłam dalej spac wstalam teraz i na wlladce mam klejacy brunatny sluz..podejrzewam czop resztka. I podczas sikania mocz też lekko krwiom zmieszany na papierze troche tez. Od dwóch dni bolal brzuch na okres...dzis od rana p dziwo nie rąk bardzo...mlody pd rana sie nie rusza....ale do rzeczy....skoro nie ma skurczy jechac na izbe sprawdzic te wody??? Czy czekac na konkrety- tak miałam zamiar....
położna mi mówiła, że jak wody odejdą to trzeba od razu jechać - czy są skurcze czy ich nie ma - może lepiej jedź sprawdzić:sorry2:

nioo to dobrze a na suwaczku jest napisane ze koniec 36 tygodnia ciazy oznacza ze dziecko jest juz donoszone ........ to nawet jak teraz jestesmy w 37 tygodniu to cos chyba te podpisy na suwaczku sa do bani :-:)eek:

No to mam skurcze zaczynaja sie znaczy sie ...odczuwalne ale nie dokuczliwe. Dziec dalej bez ruchow...o 12 bede miala transport. Pewnie znowu falszywiec a tak bym chciała w dzień matki;-)

buziak no to nieźle z tymi badaniami :eek:. Będziesz musiała je powtórzyć? I co to za za badania?

Buziak - matko, to gdzie Ty mieszkasz, kobieto :szok: żeby do Warszawy na badania jeździć? Ja też jeżdżę, do Medicover, bo mam tam za darmo, a nie jest daleko z Pruszkowa do Medicover jakieś 10 km. W Pruszkowie bym musiała płacić, ale badania są na ten sam albo następny dzień góra.

mieszkam w ciechanowie.
a badanie to kwasy zółciowe.
w placowkch gdzie tylko to pobiewraja trwa to ok 5dni bo przesyłaja w obie strony. Dlatego jade do szpit bielanskiego bo tam bezposrednio to wykonuja i mamwynik tego samego badz nastepnego dnia.
Badanie kosztuje mnie 50zł i dojazd ;))

hmmmmm to co piszą na suwaczku ??????????
nie wiem ale jak mam 37t1d to mój gin już mówi że jest 38 tydzień i na kalkulatorach też piszą że jesteś w 38 tygodniu ciazy

tez mi leci juz 38 ale lekarze mowia ze 37 b licza pełne skonczone
i rowniez powiedzieli ze jakbyco na inukce porodu umawiamy sie za tydzen to uz bedzie 38 donoszoe ;)))

Aljenka, a u mnie są nieustępliwi - jak jest na przykład 36 i 4 dzień to znaczy że "jest pani w 36. tygodniu, bo on sie jeszcze nie skonczył i już".

potwierdzam ;))

alijenka- lekarze licza skończone tyg. Ja mam np. jutro 38 tyg i 1 dzień. Jutro bede miala cc i dziecko bedzie liczone jako urodzone w 38 tyg, a nie 39.

Tak, w ogole to poprosze o kciuki

xdorota- piekna data na poród, trzymam mocno :-)

nanu-
serce mi staje jak czytam co przeżyłaś. Przytulam mocno.

Dzień Dobry a w sumie to nie taki dobry :(

Pierwszy raz od jakiegoś czau , czuje się fatalnie :( boli mnie brzuch, a właściwie to mega mdli mnie :wściekła/y:
Jetem mega głodna , ale jak patrze na jedzenie to mama ochotę przywitać się z białą damą w łazience :-(

Dorota - co do ruchów dziecka, mojej znajomej córa też prawie się nie ruszała podczas rozkręcania się akcji porodowej, zestresowało ją to bardzo ale było wszystko ok , mała się porostu wyciszyła
Jeżeli to już to życzę szybkiego i mało bolesnego porodu :-)

Wy tak o truskawkach, a ja wczoraj zakupiłam 2 kg , a jak przyjechałam do domu to okazało się że na ogrodzie już nasze są :-)

AHA no i wogóle wszystkiego naj mamusie !!!!!!!!!

addiena - &&&&&&&&&&&&

reklama
U mnie u gina i w szpitalu jak było 34t3dni to liczyli jako 35tyg, a w de jak byłam to liczyli skońćzone 34- więc zależy od lekarza.

Do góry