reklama
zaza26
Fanka BB :)
mam w końcu truskawki pożarłam już calutki kubeczek ugniecionych z cukrem - mniam
też się bałam, że mi nie pozwolą tak rodzić, bo słyszałam właśnie o tym, że dla połoznej to jest mniej wygodnie, ale oddziałowa na Sr powiedziała, że w tym szpitalu zachęcają wręcz do innych pozycji niz leżenie na łóżku porodowym i w ogóle do aktywnego porodu, więc mam nadzieję, że to nie ściema była i na prawdę tak jestu nas na sr babka mowila ze wszystko zalezy od poloznej, bo im jest najwygodniej jak jestes pol-lezaca z rozkraczonymi nogami. ja akurat mam problem z koscia ogonowa - nie moge na niej siedziec w sumie od poczatku ciazy i taka pozycja nie wchodzi w gre. jak sie da to tez pojde w kucki, a jakby oponowaly to meza przygotuje zeby je o*******il i tyle. przeciez mnie do lozka nie przywiaza chyba?
położna mi mówiła, że jak wody odejdą to trzeba od razu jechać - czy są skurcze czy ich nie ma - może lepiej jedź sprawdzićHej szybkie pytanie o 6 rano jak wracalam z siku i usiadłam na lozku pod dupa miałam mokra plamę nagle...moze tak szklanka wody jakby sie wylała....nie pachnialo moczem. Poszłam dalej spac wstalam teraz i na wlladce mam klejacy brunatny sluz..podejrzewam czop resztka. I podczas sikania mocz też lekko krwiom zmieszany na papierze troche tez. Od dwóch dni bolal brzuch na okres...dzis od rana p dziwo nie rąk bardzo...mlody pd rana sie nie rusza....ale do rzeczy....skoro nie ma skurczy jechac na izbe sprawdzic te wody??? Czy czekac na konkrety- tak miałam zamiar....
alijenka
Mamcia Nataszki :))
nioo to dobrze a na suwaczku jest napisane ze koniec 36 tygodnia ciazy oznacza ze dziecko jest juz donoszone ........ to nawet jak teraz jestesmy w 37 tygodniu to cos chyba te podpisy na suwaczku sa do bani :-eek:
alijenka
Mamcia Nataszki :))
no to Dorotka trzymam mocno kciuki aby Ci się udało dziś urodzić !!!!!!!!! :-)
buziak
buziak no to nieźle z tymi badaniami . Będziesz musiała je powtórzyć? I co to za za badania?
Buziak - matko, to gdzie Ty mieszkasz, kobieto żeby do Warszawy na badania jeździć? Ja też jeżdżę, do Medicover, bo mam tam za darmo, a nie jest daleko z Pruszkowa do Medicover jakieś 10 km. W Pruszkowie bym musiała płacić, ale badania są na ten sam albo następny dzień góra.
mieszkam w ciechanowie.
a badanie to kwasy zółciowe.
w placowkch gdzie tylko to pobiewraja trwa to ok 5dni bo przesyłaja w obie strony. Dlatego jade do szpit bielanskiego bo tam bezposrednio to wykonuja i mamwynik tego samego badz nastepnego dnia.
Badanie kosztuje mnie 50zł i dojazd )
hmmmmm to co piszą na suwaczku ??????????
nie wiem ale jak mam 37t1d to mój gin już mówi że jest 38 tydzień i na kalkulatorach też piszą że jesteś w 38 tygodniu ciazy
tez mi leci juz 38 ale lekarze mowia ze 37 b licza pełne skonczone
i rowniez powiedzieli ze jakbyco na inukce porodu umawiamy sie za tydzen to uz bedzie 38 donoszoe ))
Aljenka, a u mnie są nieustępliwi - jak jest na przykład 36 i 4 dzień to znaczy że "jest pani w 36. tygodniu, bo on sie jeszcze nie skonczył i już".
potwierdzam )
Addiena
MAMUNIA KWIATUNIA
alijenka- lekarze licza skończone tyg. Ja mam np. jutro 38 tyg i 1 dzień. Jutro bede miala cc i dziecko bedzie liczone jako urodzone w 38 tyg, a nie 39.
Tak, w ogole to poprosze o kciuki
xdorota- piekna data na poród, trzymam mocno :-)
nanu- serce mi staje jak czytam co przeżyłaś. Przytulam mocno.
Tak, w ogole to poprosze o kciuki
xdorota- piekna data na poród, trzymam mocno :-)
nanu- serce mi staje jak czytam co przeżyłaś. Przytulam mocno.
kifsi
Dzień Dobry a w sumie to nie taki dobry
Pierwszy raz od jakiegoś czau , czuje się fatalnie boli mnie brzuch, a właściwie to mega mdli mnie
Jetem mega głodna , ale jak patrze na jedzenie to mama ochotę przywitać się z białą damą w łazience :-(
Dorota - co do ruchów dziecka, mojej znajomej córa też prawie się nie ruszała podczas rozkręcania się akcji porodowej, zestresowało ją to bardzo ale było wszystko ok , mała się porostu wyciszyła
Jeżeli to już to życzę szybkiego i mało bolesnego porodu :-)
Wy tak o truskawkach, a ja wczoraj zakupiłam 2 kg , a jak przyjechałam do domu to okazało się że na ogrodzie już nasze są :-)
AHA no i wogóle wszystkiego naj mamusie !!!!!!!!!
addiena - &&&&&&&&&&&&
Pierwszy raz od jakiegoś czau , czuje się fatalnie boli mnie brzuch, a właściwie to mega mdli mnie
Jetem mega głodna , ale jak patrze na jedzenie to mama ochotę przywitać się z białą damą w łazience :-(
Dorota - co do ruchów dziecka, mojej znajomej córa też prawie się nie ruszała podczas rozkręcania się akcji porodowej, zestresowało ją to bardzo ale było wszystko ok , mała się porostu wyciszyła
Jeżeli to już to życzę szybkiego i mało bolesnego porodu :-)
Wy tak o truskawkach, a ja wczoraj zakupiłam 2 kg , a jak przyjechałam do domu to okazało się że na ogrodzie już nasze są :-)
AHA no i wogóle wszystkiego naj mamusie !!!!!!!!!
addiena - &&&&&&&&&&&&
reklama
agaundpestka
U mnie u gina i w szpitalu jak było 34t3dni to liczyli jako 35tyg, a w de jak byłam to liczyli skońćzone 34- więc zależy od lekarza.