reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

mialyscie tak ze was dziecko skopalo do tego stopnia ze chcialo wam sie plakac?! ja w nocy nie spalam do 3.30. nogi odpychaly sie od pluc a glowka z impetem uderzala w pochwe. i tak lrzez godzine w seriach co kilka minut. normalnie wylam z bolu !!!!!!!!! piekny dzien matki :-\ no nic juz nie moge spac wiec chyba sie ubiore i do castoramy co by wic to gniazdo.....
wszytkiego dobrego mamuski!

bynajmniej juz wiesz ze nia jestes ;))) ...wiesz nie zwsze same kwiatki sie zbiera :-):cool:

reklama
hahaha buziak no ja dziekuje :) a mialo byc tak pieknie:) ale powaznie to nie wiedzialam ze 50-centymetrowe dziecko moze miec tyle sily :confused:

Hej

mam zamiar ( a czy się uda to się okaże) rodzić w kucki, w moim szpitalu pozwalają to samego końca rodzić poza łóżkiem w jakiej się chce pozycji, oczywiście jeśli nie ma żadnych zagrożeń

u nas na sr babka mowila ze wszystko zalezy od poloznej, bo im jest najwygodniej jak jestes pol-lezaca z rozkraczonymi nogami. ja akurat mam problem z koscia ogonowa - nie moge na niej siedziec w sumie od poczatku ciazy i taka pozycja nie wchodzi w gre. jak sie da to tez pojde w kucki, a jakby oponowaly to meza przygotuje zeby je o*******il i tyle. przeciez mnie do lozka nie przywiaza chyba? :szok:

Dzień doberek
Dziś miałam troszkę kiepską noc złapały mnie jakieś dziwne dosłownie palące bóle brzucha tak od góry jakby od żołądka, a do tego mnie przeciściło na maksa, później nie mogłam zasnąć bo dalej tak dziwnie bolało

A nie ma u was takich miejsc gdzie plantatorzy przyjezdzaja i sprzedaja bezposrednio na koszyczki? U nas jest kilka takich zwyczajowych punktów. I sa bezpośrednio z plantacji.

Też was na dzis zegnam.
Ide cos ogladnąc z mezem i kotowatą potworą pieszczochą

nie no sa takie miejsca ale jednak na trasie gdzie sa pola najlepiej i to najlepiej tak popoludniu kupic truskawki bo wiadomo ze sa prosto z pola zerwane, rano maja jeszcze te co zostaly z poprzedniego dnia a wieczorkiem te z poludnia, a w tych miejscach co przyjezdzaja u nas do miasteczka i sprzedaja to sa mieszane czesc z poprzedniego dnia czesc z dzis i tak to robia Ci sprzedawcy !!!!

A tak w ogóle to jesteśmy dziś donoszone !!!!!!!!!! :-D

Buziak, na kwasy rzeczywiscie trzeba poczekac kilka dni, nawet 10 czasami. Pamietam, ze taki był termin w ALAB, wiec rzeczywiscie badania tego typu lepiej robic w szpitalach, bo o wiele szybciej.

Josie, współczuję skopania po szyjce. Ja czasami tak mam, ale nie jest to jakoś uciażliwe - moje dziecie bardziej aktywne pod piersiami :no: powodzenia w castoramie...nie wykup całego sklepu ;-)

a mi jakos chwilowo przeszły truskawki...taaaaa...zobaczymy na ile godzin ;-) dobrze, ze bazarek pod blokiem :-)

Aljenka, my dzis 37. tydzien :) jeszcze tydzień i dzieciaki donoszone :)))

buziak no to nieźle z tymi badaniami :eek:. Będziesz musiała je powtórzyć? I co to za za badania?

bmr jeszcze cały dzień przed tobą :tak:

josie no to masz pierwszy w życiu prezent na Dzień Mamy :cool2:

Wszystkiego dobrego mamusie! :-)

wiecie ja mam po truskawkach zgagę :confused: Ale je uwielbiam i to łakomstwo mnie gubi...

Ostatnia edycja:
Buziak - matko, to gdzie Ty mieszkasz, kobieto :szok: żeby do Warszawy na badania jeździć? Ja też jeżdżę, do Medicover, bo mam tam za darmo, a nie jest daleko z Pruszkowa do Medicover jakieś 10 km. W Pruszkowie bym musiała płacić, ale badania są na ten sam albo następny dzień góra.

Josie - miłego wybierania mebli ogrodowych i tak dalej :) Jej jak ja bym chciała mieć ogród i kasę na to... ach, marzenie... muszę sprawdzić czy coś w totka wygrałam ;) A co do pozycji rodzenia, to jest tyle opcji. Ja własnie chyba będę w kucki, plecami oparta o siedzącego męża, właściwie będę wisieć ramionami na jego nogach, bo tak mi najwygodniej było na SR jak ćwiczyliśmy pozycje, i najmniej mnie kostka wtedy bolała...
A co do skopania - to aż tak mocno nie było nigdy... Może przez warstwę tłuszczową izolującą ;)

hatszept - no ja już się zastanawiam, czy dziś znó nie kupić truskawek...

Dziewczyny, kupcie dziś więcej pieczywa czy żeby jutro na obiad mieć wszystko, bo JUTRO SKLEPY POZAMYKANE - ZIELONE ŚWIATKI!! :/

Dzień dobry :)

alijenka
ja od pewnego czasu też wstaje raz albo wcale na siku, mi to nawet pasuje ;-)

veritaserum71
ja wczoraj właśnie pisałam że chciałabym rodzić w wodzie a wieczorem dowiedziałam się że od maja w naszym szpitalu podają tez gaz i bardzo by mi takie połączenie pasowało ale jak będzie nikt nie wie

BMR
dzień się jeszcze nie skończył więc to może być dziś, i bardzo bym ci tego życzyła

Mnie dziś z łóżka wygonił ból w krzyżu, brzuch boli jak na okres ale i tak jestem pewna że to jeszcze nie dziś, pokręcę się po domu i się rozchodzi jak zwykle

Dobrego dzionka kobitki

Hej szybkie pytanie o 6 rano jak wracalam z siku i usiadłam na lozku pod dupa miałam mokra plamę nagle...moze tak szklanka wody jakby sie wylała....nie pachnialo moczem. Poszłam dalej spac wstalam teraz i na wlladce mam klejacy brunatny sluz..podejrzewam czop resztka. I podczas sikania mocz też lekko krwiom zmieszany na papierze troche tez. Od dwóch dni bolal brzuch na okres...dzis od rana p dziwo nie rąk bardzo...mlody pd rana sie nie rusza....ale do rzeczy....skoro nie ma skurczy jechac na izbe sprawdzic te wody??? Czy czekac na konkrety- tak miałam zamiar....

Aljenka, no właśnie nie jesteśmy jeszcze donoszone - wczoraj w szpitalu powiedzieli mi, ze jeszcze ten tydzień...

Tialana, oby bóle nie okazały się bardzo uciążliwe i żeby szybko minęły albo się rozkręciły...miałabyś piękny prezent na 26 maja :tak:

Rysica, dzięki za przypomnienia o jutrze...mama wspominała mi w tygodniu, ale się zapomniało ;-)

O 10.30 zmykam z mamą na zakupki...ale bardziej do towarzystwa...choć muszę kuzynce prezent kupić...a wieczorem grill ze znajomymi, tylko ja niestety jakaś dziwna jestem - niegrillowa...:no: kiełbasy nie lubię, karkówki też nie, no może kaszanka jeszcze by przeszła albo warzywka grillowane - to lubię, ale rzadko jest coś takiego, więc dla mnie grill nie jest niestety aż taką atrakcją jedzeniową...ale fajnie będzie się z ludźmi zobaczyć jeszcze w dwupaku :-D i to najważniejsze!

Dorotka, ja bym pojechałam - zobaczą, czy to własnie wody (mi też sprawdzali) i czy szyjka juz skrócona/czy jest. Jak szyjka trzyma i to nie wody to wrócisz szybciutko do domu.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry