reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Verita - no właśnie też wszędzie słyszę, że jak się prze w kucki czy w ogóle w pozycji bardziej horyzontalnej, to jest większa szansa na ochronę krocza, bo dziecko równomiernie napiera na wszystkie ścianki szyjki macicy, a nie tylko na "dół" jak przy parciu na leżąco... A co do porodu w wodzie - jestem ZA, ciekawe czy się uda :)

reklama
Miski no to tego samego dnia bedziemy tulić nasze Malenstwa, super:-)

Kamila trzymam kciuki za Milanka:tak:

Aylin ja tak czasami mam, jak sie wlasnie schyle i gwaltownie sie podniosę to mroczki przed oczami:-( albo widze podwojnie, stwierdzilam, ze to chyba przez te upaly

Ja nie wiem ale moje dziecko chyba zaraz wyskoczy mi z brzucha, co On wyprawia:szok::szok: a brzuch faluje jak szalony, az salbo mi momentami:zawstydzona/y:

aga kazdy sie za Toba ogladal bo tak pieknie teraz wygladasz:tak:

Dziewczyny macie jakiś wzór wniosku o udzielenie urlopu macierzyńskiego? I tego dodatkowego? Kurczę w necie nic nie moglam znaleźć, a chcę się przygotować, aby K. mógł go wysłać jak jeszcze będę w szpitalu.

I tak na dobre zakończenie dnia wrzucam dowcip:

Pewne starsze małżeństwo wybrało się na wakacje do Teksasu.
Mężczyzna zawsze marzył, żeby kupić sobie oryginalne buty kowbojskie.
Zatrzymali się w hotelu a on od razu wybrał się do sklepu i kupił sobie parę butów.
Wraca do hotelu, staje przed żoną w nowo kupionych butach i się pyta
- Kochanie widzisz coś nowego?
- Nic nie widzę,zasłaniasz mi telewizor!
Mężczyzna się zastanowił i poszedł do łazienki.
Rozebrał się do naga i wychodzi w samych butach.
- A teraz kochanie, czy widzisz coś nowego?
- Wczoraj zwisał, dzisiaj zwisa i jutro też będzie zwisał - nic nowego.
- Zwisa skarbie bo kupiłem nowe buty i cały czas im się przygląda.
- Trzeba było kupić kapelusz, ofermo!

Dobrej nocki kochane życzę !!!!

Wszystkiego naj naj mamuśki te przyszłe i obecne już
laugh.gif
!!!

kurcze nie moge spac mam sraczke pomyslow znowu...
nie meczy was ten syndrom wicia gniazda?!? ja wlasnie caly ogrod rozplanowalam w glowie i czuje ze jutro rano po prostu MUSZE jechac po lawke stolik i doniczki. jakby castorama byla czynna 24 na dobe to juz bym sie ubierala i szla do auta o_O
nie moge spac az mi serce szybciej bije od tego podniecenia ogrodem!!!!!

Dzień dobry!
My noc jak każda inna ostatnio - nie spałam a brzuch bolał - ale czy coś się rozkręciło - :no:!!! :wściekła/y:
Mój Mąż skomentował to dziś tymi słowami: Kochanie Tobie nie grozi depresja poporodowa-Ty się tak będziesz cieszyć, że już Cię nie boli nic w nocy po porodzie, że z radością będziesz wstawać do Małego! I kurde Chłop ma rację!!!

A ja mówiłam od początku, że na Dzień Mamy będę Mamą - i duuuuupa!!! Ale nie ma tego złego - dziś Grill u Rodziców :-) Choć tyle dobrego z tego, że się najem!

To która sobie dziś prezent robi i rodzi?? :-D

A miałam zapytać bo mnie to tak trochę dziwi kurdę Wy latacie szczać w nocy jak nie wiem co a ja nie czy to normalne ???????????????????

ja teraz tez wstaje rzadziej, ale u mnie kazdy płyn dzie w nogi to moze dlatego:wściekła/y:

Termin cc mam na 15 czerwca - tak jak Polaa. Będę w szpitalu Bielańskim - ponad 40 km ode mnie. Mam nadzieję, że akcja nie zacznie się wcześniej :sorry:

jak robiłam tam badaia w czw to wychodziła para z malenstwem....

a własnie nie pisałam Wam, ze zeby zroic badania to ja musze secjalnie do warszawy jechac????? u nas nigdzie do okoła nie robia. Mało tego nawet w wawie obdzwoniłam kilka punktow i wszedzie czeka sie 5dni na wyniki a w bielanskim własnie miałam tego samego dnia. Takze chce czy nie musze ganiac do warszawy na pobranie krwi - bez sensu co????:sorry2:

A w sprawie truskawek - u nas juz sa z gruntu, nie spod foliii. Za 8 zl kg. Wiec orzystam poki mogę. A oprócz działania moczopednego to jeszcze sa bogate w vit C, potas, wpń i magnez a zawartość żelaza sprawia, że mają one działanie krwiotwórcze i wzmacniające. i najlepsze to to ze mogą jeść te owoce cukrzycy, ponieważ truskawki zawierają głównie łatwo przyswajalne cukry - glukozę i fruktozę. Ponadto truskawki zawierają dużo celulozy, która ułatwia trawienie. Sok z truskawek ma właściwości bakteriobójcze.

Tylko dlaczego miałam po nich cukier powyzej normy?

tez sie cieszyłam ze w ciazy nadrobia zanim urodze to sie pozajadam a nie moge......................................... (zdradze Wam sekret ze troche skubnełam ;))

A ja mówiłam od początku, że na Dzień Mamy będę Mamą - i duuuuupa!!!
To która sobie dziś prezent robi i rodzi?? :-D

jak nie ma chetnych to ja moge~!!!!!!!

Nie to zebym tu zaczynała arudzic bo ni o to mi chodzi, pragne sie tylko z Wam podzielic ze p dziiejszej nocy opuchlizna zeszłą mi z łdek a kostki trzyma - wygladam jak Papaj:eek:
Nawet gebe ma spuchnieta.. i zaczynaja mnie swedziec spy a plam dostałam czylichyba lepiej sie u mnie nie robi ;////

mialyscie tak ze was dziecko skopalo do tego stopnia ze chcialo wam sie plakac?! ja w nocy nie spalam do 3.30. nogi odpychaly sie od pluc a glowka z impetem uderzala w pochwe. i tak lrzez godzine w seriach co kilka minut. normalnie wylam z bolu !!!!!!!!! piekny dzien matki :-\ no nic juz nie moge spac wiec chyba sie ubiore i do castoramy co by wic to gniazdo.....
wszytkiego dobrego mamuski!

reklama
Hej

wpadłam na chwilkę się przywitać, bo lecę z psami szybki i jeszcze szybciej na targ, zanim mi wykupią wszystkie truskawki :-D

A miałam zapytać bo mnie to tak trochę dziwi kurdę Wy latacie szczać w nocy jak nie wiem co a ja nie czy to normalne ???????????????????
ja od miesiąca chodzę w nocy raz, a wcześniej w ogóle nie wstawałam na nocne siku

z tym , że ja mam jakieś dziwne zjawisko, bo nie czuję od pewnego czasu w ogóle uczucia parcia na pęcherz, nie czuję że chce mi się siku:szok:
w nocy wstaje bo boli mnie brzuch i jest cały napięty, więc wiem, że to od pełnego pęcherza
w dzień chodzę po prostu regularnie;-) czasami jak się zapomnę, to tak jak w nocy brzuch mnie zaczyna boleć i wiem że czas na WC

Czytałam teraz opinie dziewczyn które zastosowały gaz...bardzo różne, ale polecają rodzenie w wodzie z gazem, jak się uda to tez będę tak chciała tylko nie wiem czy u nas można. Jak rodziłam 3 lata temu to nawet nie zaproponowano mi basenu, ani innej pozycji rodzenia niż lezącą, a dziewczyny chwalą sobie na kucka, bo niby się nie pęka i nie nacinają....a to i szwy wspominam gorzej niż sam poród:dry:
mam zamiar ( a czy się uda to się okaże) rodzić w kucki, w moim szpitalu pozwalają to samego końca rodzić poza łóżkiem w jakiej się chce pozycji, oczywiście jeśli nie ma żadnych zagrożeń

A ja mówiłam od początku, że na Dzień Mamy będę Mamą - i duuuuupa!!!

hehe nie mów hop :-D dzień się jeszcze nie skończył

Do góry