reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Verita - no właśnie też wszędzie słyszę, że jak się prze w kucki czy w ogóle w pozycji bardziej horyzontalnej, to jest większa szansa na ochronę krocza, bo dziecko równomiernie napiera na wszystkie ścianki szyjki macicy, a nie tylko na "dół" jak przy parciu na leżąco... A co do porodu w wodzie - jestem ZA, ciekawe czy się uda :)

reklama
Miski no to tego samego dnia bedziemy tulić nasze Malenstwa, super:-)

Kamila trzymam kciuki za Milanka:tak:

Aylin ja tak czasami mam, jak sie wlasnie schyle i gwaltownie sie podniosę to mroczki przed oczami:-( albo widze podwojnie, stwierdzilam, ze to chyba przez te upaly

Ja nie wiem ale moje dziecko chyba zaraz wyskoczy mi z brzucha, co On wyprawia:szok::szok: a brzuch faluje jak szalony, az salbo mi momentami:zawstydzona/y:

aga kazdy sie za Toba ogladal bo tak pieknie teraz wygladasz:tak:

Dziewczyny macie jakiś wzór wniosku o udzielenie urlopu macierzyńskiego? I tego dodatkowego? Kurczę w necie nic nie moglam znaleźć, a chcę się przygotować, aby K. mógł go wysłać jak jeszcze będę w szpitalu.

I tak na dobre zakończenie dnia wrzucam dowcip:

Pewne starsze małżeństwo wybrało się na wakacje do Teksasu.
Mężczyzna zawsze marzył, żeby kupić sobie oryginalne buty kowbojskie.
Zatrzymali się w hotelu a on od razu wybrał się do sklepu i kupił sobie parę butów.
Wraca do hotelu, staje przed żoną w nowo kupionych butach i się pyta
- Kochanie widzisz coś nowego?
- Nic nie widzę,zasłaniasz mi telewizor!
Mężczyzna się zastanowił i poszedł do łazienki.
Rozebrał się do naga i wychodzi w samych butach.
- A teraz kochanie, czy widzisz coś nowego?
- Wczoraj zwisał, dzisiaj zwisa i jutro też będzie zwisał - nic nowego.
- Zwisa skarbie bo kupiłem nowe buty i cały czas im się przygląda.
- Trzeba było kupić kapelusz, ofermo!

Dobrej nocki kochane życzę !!!!

Wszystkiego naj naj mamuśki te przyszłe i obecne już
laugh.gif
!!!

kurcze nie moge spac mam sraczke pomyslow znowu...
nie meczy was ten syndrom wicia gniazda?!? ja wlasnie caly ogrod rozplanowalam w glowie i czuje ze jutro rano po prostu MUSZE jechac po lawke stolik i doniczki. jakby castorama byla czynna 24 na dobe to juz bym sie ubierala i szla do auta o_O
nie moge spac az mi serce szybciej bije od tego podniecenia ogrodem!!!!!

Dzień dobry!
My noc jak każda inna ostatnio - nie spałam a brzuch bolał - ale czy coś się rozkręciło - :no:!!! :wściekła/y:
Mój Mąż skomentował to dziś tymi słowami: Kochanie Tobie nie grozi depresja poporodowa-Ty się tak będziesz cieszyć, że już Cię nie boli nic w nocy po porodzie, że z radością będziesz wstawać do Małego! I kurde Chłop ma rację!!!

A ja mówiłam od początku, że na Dzień Mamy będę Mamą - i duuuuupa!!! Ale nie ma tego złego - dziś Grill u Rodziców :-) Choć tyle dobrego z tego, że się najem!

To która sobie dziś prezent robi i rodzi?? :-D

A miałam zapytać bo mnie to tak trochę dziwi kurdę Wy latacie szczać w nocy jak nie wiem co a ja nie czy to normalne ???????????????????

ja teraz tez wstaje rzadziej, ale u mnie kazdy płyn dzie w nogi to moze dlatego:wściekła/y:

Termin cc mam na 15 czerwca - tak jak Polaa. Będę w szpitalu Bielańskim - ponad 40 km ode mnie. Mam nadzieję, że akcja nie zacznie się wcześniej :sorry:

jak robiłam tam badaia w czw to wychodziła para z malenstwem....

a własnie nie pisałam Wam, ze zeby zroic badania to ja musze secjalnie do warszawy jechac????? u nas nigdzie do okoła nie robia. Mało tego nawet w wawie obdzwoniłam kilka punktow i wszedzie czeka sie 5dni na wyniki a w bielanskim własnie miałam tego samego dnia. Takze chce czy nie musze ganiac do warszawy na pobranie krwi - bez sensu co????:sorry2:

A w sprawie truskawek - u nas juz sa z gruntu, nie spod foliii. Za 8 zl kg. Wiec orzystam poki mogę. A oprócz działania moczopednego to jeszcze sa bogate w vit C, potas, wpń i magnez a zawartość żelaza sprawia, że mają one działanie krwiotwórcze i wzmacniające. i najlepsze to to ze mogą jeść te owoce cukrzycy, ponieważ truskawki zawierają głównie łatwo przyswajalne cukry - glukozę i fruktozę. Ponadto truskawki zawierają dużo celulozy, która ułatwia trawienie. Sok z truskawek ma właściwości bakteriobójcze.

Tylko dlaczego miałam po nich cukier powyzej normy?

tez sie cieszyłam ze w ciazy nadrobia zanim urodze to sie pozajadam a nie moge......................................... (zdradze Wam sekret ze troche skubnełam ;))

A ja mówiłam od początku, że na Dzień Mamy będę Mamą - i duuuuupa!!!
To która sobie dziś prezent robi i rodzi?? :-D

jak nie ma chetnych to ja moge~!!!!!!!

Nie to zebym tu zaczynała arudzic bo ni o to mi chodzi, pragne sie tylko z Wam podzielic ze p dziiejszej nocy opuchlizna zeszłą mi z łdek a kostki trzyma - wygladam jak Papaj:eek:
Nawet gebe ma spuchnieta.. i zaczynaja mnie swedziec spy a plam dostałam czylichyba lepiej sie u mnie nie robi ;////

mialyscie tak ze was dziecko skopalo do tego stopnia ze chcialo wam sie plakac?! ja w nocy nie spalam do 3.30. nogi odpychaly sie od pluc a glowka z impetem uderzala w pochwe. i tak lrzez godzine w seriach co kilka minut. normalnie wylam z bolu !!!!!!!!! piekny dzien matki :-\ no nic juz nie moge spac wiec chyba sie ubiore i do castoramy co by wic to gniazdo.....
wszytkiego dobrego mamuski!

reklama
Hej

wpadłam na chwilkę się przywitać, bo lecę z psami szybki i jeszcze szybciej na targ, zanim mi wykupią wszystkie truskawki :-D

A miałam zapytać bo mnie to tak trochę dziwi kurdę Wy latacie szczać w nocy jak nie wiem co a ja nie czy to normalne ???????????????????
ja od miesiąca chodzę w nocy raz, a wcześniej w ogóle nie wstawałam na nocne siku

z tym , że ja mam jakieś dziwne zjawisko, bo nie czuję od pewnego czasu w ogóle uczucia parcia na pęcherz, nie czuję że chce mi się siku:szok:
w nocy wstaje bo boli mnie brzuch i jest cały napięty, więc wiem, że to od pełnego pęcherza
w dzień chodzę po prostu regularnie;-) czasami jak się zapomnę, to tak jak w nocy brzuch mnie zaczyna boleć i wiem że czas na WC

Czytałam teraz opinie dziewczyn które zastosowały gaz...bardzo różne, ale polecają rodzenie w wodzie z gazem, jak się uda to tez będę tak chciała tylko nie wiem czy u nas można. Jak rodziłam 3 lata temu to nawet nie zaproponowano mi basenu, ani innej pozycji rodzenia niż lezącą, a dziewczyny chwalą sobie na kucka, bo niby się nie pęka i nie nacinają....a to i szwy wspominam gorzej niż sam poród:dry:
mam zamiar ( a czy się uda to się okaże) rodzić w kucki, w moim szpitalu pozwalają to samego końca rodzić poza łóżkiem w jakiej się chce pozycji, oczywiście jeśli nie ma żadnych zagrożeń

A ja mówiłam od początku, że na Dzień Mamy będę Mamą - i duuuuupa!!!

hehe nie mów hop :-D dzień się jeszcze nie skończył

Do góry