reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Kamila trzymam &&&&&&&&&& za Was :-):-D

Aga a gdzie będziesz rodzić ?????

Ja tak mam od kilku dni że nagle mi się kręci w głowie myślałam że to może słaba hmg ale hmg mam 12,10 :eek:

A miałam zapytać bo mnie to tak trochę dziwi kurdę Wy latacie szczać w nocy jak nie wiem co a ja nie czy to normalne ???????????????????

hmg tez mam w normie wiec odpada.

Ja wcale az tak duzo nie latam. Raz w ciagu nocy.

Hmmm ale truskawki sa moczopedne. Nazarłam sie wczoraj wieczorem i zanim spac poszłam byłam chyba z 5 razy - i to tak pełnowymiarowo a nie klika kropelek

reklama
Dziewczyny nie sikające w nocy - cieszcie się z tego bo to nic przyjemnego byc co chwila budzonym przez własny pęcherz:wściekła/y:. Najwyraźniej Wasze maleństwa tak się ułożyły, że do pęcherza im daleko. Tylko pozazdrościć. Ja przy każdej zmianie pozycji (ze stania do siadania, czy siedzenia do wstania) mam parcie takie, że hej.

Aylin ale szczerze mówiąc to też mam takie jakieś dziwne momenty że właśnie mi się zkręci w głowie i nagle dziwnie widzę, może to od tego naszego cukru ????????

nieee no wstawać na siku wstaję ale 1 lub 2 razy w nocy nioooooo czasami zdarzy mi się jakoś koło 6 rano wstać 3 raz, nawet nie wiedziałam ze truskawki są moczopędne jeszcze jakoś w tym roku nie udało mi się najeść nimi :-( :zawstydzona/y:, a ja dziś jadłam jagody ale takie ogrodowe ale dobreeeee :-) :-D

Aylin ale szczerze mówiąc to też mam takie jakieś dziwne momenty że właśnie mi się zkręci w głowie i nagle dziwnie widzę, może to od tego naszego cukru ????????

nieee no wstawać na siku wstaję ale 1 lub 2 razy w nocy nioooooo czasami zdarzy mi się jakoś koło 6 rano wstać 3 raz, nawet nie wiedziałam ze truskawki są moczopędne jeszcze jakoś w tym roku nie udało mi się najeść nimi :-( :zawstydzona/y:, a ja dziś jadłam jagody ale takie ogrodowe ale dobreeeee :-) :-D

Aljenka na to ze od cukru to nie wpadłam.... Byc moze... Ale mam nadzieje ze sie nie powtórzy.

A w sprawie truskawek - u nas juz sa z gruntu, nie spod foliii. Za 8 zl kg. Wiec orzystam poki mogę. A oprócz działania moczopednego to jeszcze sa bogate w vit C, potas, wpń i magnez a zawartość żelaza sprawia, że mają one działanie krwiotwórcze i wzmacniające. i najlepsze to to ze mogą jeść te owoce cukrzycy, ponieważ truskawki zawierają głównie łatwo przyswajalne cukry - glukozę i fruktozę. Ponadto truskawki zawierają dużo celulozy, która ułatwia trawienie. Sok z truskawek ma właściwości bakteriobójcze.

Tylko dlaczego miałam po nich cukier powyzej normy?

Alijenka, ja też wstaję raz w nocy, czasem wcale ;)

Kurcze, mam truskawki w lodówce, ale mi się po nie iść, obierać i myć nie chce..... A może pójdę?

edit: łakomstwo zwyciężyło :D jem truskaweczki :D

Ostatnia edycja:
no to wiem że właśnie cukrzycy mogą jeść truskawki do woli tak samo jak arbuzy i ja też ostatnio po arbuzie miałam wysoki cukier !!!!! a jakoś nie ma mi kto tych truskawek kupić, ja teraz nie jeżdże po trasie na wro a tam najbardziej sie oplaca bo sprzedaja wlasnie z pola !!!! a w sklepie to cholera wie skad maja i zreszta w sklepie sa jeszcze dosc drogie, chcialam isc wczoraj u nas na targ ale nie mam jak domu zamknąć bo budujemy ganek i nie mam zamykanych na klucz drzwi wejsciowych :((((
]
chyba powoli uciekam spać

Dzisiaj odwiedzili mnie rodzice i przywieźli koszyczek truskawek :-) Zjadłam "zupę" czyli gniecione truskawki z jogurtem naturalnym i było mi dobrze :-)

Do kibelka latam 4-5 razy w nocy bez względu ile zjem, wypiję...przed snem z 1000:eek:

Teraz młody od pół godziny kręci się i wygina, a wczoraj taki spokojniutki był aż miło:-)

Czytałam teraz opinie dziewczyn które zastosowały gaz...bardzo różne, ale polecają rodzenie w wodzie z gazem, jak się uda to tez będę tak chciała tylko nie wiem czy u nas można. Jak rodziłam 3 lata temu to nawet nie zaproponowano mi basenu, ani innej pozycji rodzenia niż lezącą, a dziewczyny chwalą sobie na kucka, bo niby się nie pęka i nie nacinają....a to i szwy wspominam gorzej niż sam poród:dry:

reklama
no to wiem że właśnie cukrzycy mogą jeść truskawki do woli tak samo jak arbuzy i ja też ostatnio po arbuzie miałam wysoki cukier !!!!! a jakoś nie ma mi kto tych truskawek kupić, ja teraz nie jeżdże po trasie na wro a tam najbardziej sie oplaca bo sprzedaja wlasnie z pola !!!! a w sklepie to cholera wie skad maja i zreszta w sklepie sa jeszcze dosc drogie, chcialam isc wczoraj u nas na targ ale nie mam jak domu zamknąć bo budujemy ganek i nie mam zamykanych na klucz drzwi wejsciowych :((((
]
chyba powoli uciekam spać

A nie ma u was takich miejsc gdzie plantatorzy przyjezdzaja i sprzedaja bezposrednio na koszyczki? U nas jest kilka takich zwyczajowych punktów. I sa bezpośrednio z plantacji.

Też was na dzis zegnam.
Ide cos ogladnąc z mezem i kotowatą potworą pieszczochą

Do góry