reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Maćku, to ja odwrotnie słyszałam.... że kobieta ma prawo do rodzenia bez bólu, i że zzo powinno być bezpłatne, tylko nie wiem, czy za tym poszło coś dalej, na zasadzie wciągnięcia zzo w listę zabiegów refundowanych. Ale dalej szpitale przecież pobierają opłaty za zzo...

A ja się zastanawiam, czy nie iść do ortopedy po zaświadczenie o wskazaniu do zzo, bo ja jak napinam/naciągam nogę, którą miałam operowaną, to uszkodzony nerw mnie boli, taki rwący ból od kolana do palca małego, i nie wiem jak to będzie jak się będę napinać przy skurczach, albo będę musiała kucać czy cos, bo tę nogę naprawdę mam kiepsko sprawną :/ i bolącą... i już na ćwiczeniach i przyjmowaniu pozycji do porodu widziałam, że to będzie mój największy chyba problem podczas porodu.......... ciekawe, co w takiej sytuacji by zrobili........

Agaundpestka - LIŚCIE MALIN!!! Właśnie!!!! Dobrze, że mi przypomniałaś!!! gdzie to można kupić???

Aylin - za szybko się podniosłaś i ciśnienie zwariowało chwilowo.

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie w jednym szpitalu jest na życzenie, ale wcześniej trzeba umówić się z anestezjologiem na spotkanie i wszystko omówić, a w tym co mam rodzić właśnie się dowiedziałam, ze mają drugiego anestezjologa zatrudnionego na etacie który jest właśnie do znieczulenia na życzenie.

rysica - zawsze mozesz miec takie zaswiadczenie "na w razie czego".. :tak:

Rowniez trzymam kciuki za nee Milana, zeby wszystko okazało sie byc ok!!!

Nanulika - jak sie czujesz??

Maćku, to ja odwrotnie słyszałam.... że kobieta ma prawo do rodzenia bez bólu, i że zzo powinno być bezpłatne, tylko nie wiem, czy za tym poszło coś dalej, na zasadzie wciągnięcia zzo w listę zabiegów refundowanych. Ale dalej szpitale przecież pobierają opłaty za zzo...

Agaundpestka - LIŚCIE MALIN!!! Właśnie!!!! Dobrze, że mi przypomniałaś!!! gdzie to można kupić???
U nas wiem, że kiedyś można było kupić, ale teraz już nie ma takiej możliwości... Dlatego pytam Was czy coś wiecie na ten temat...
A może to zależy, czy szpital ma kontrakt odpowiedni z NFZem podpisany?

A takie świeże liście można sobie zaparzać i to pić?

Własnie popatrzyłam na mój suwaczek i załamuje mnie "do porodu 30dni" już teraz wyglądam jak monstrum :cool:dziś nawet mamuśka się smiała, bo jak z nią szłam na zakupy to każdy się za mną oglądał, a co będzie za 30 dni:szok:no i szukam wszędzie herbaty z liści malin i nie ma :(

Aga ja tylko jeden dzień wczesniej niz ty

Buziak - tylko chyba już za późno już jest, bo u nas są kosmiczne terminy na zapisy. No i na SR mówili mi, że to może nic nie dać, bo to tylko kostka i nie ma związku z przebiegiem porodu :/ No i teraz sama nie wiem. Jak mnie będzie bolała podczas porodu, to będę zgłaszać lekarzowi, może lekarz sam uzna, że to wskazanie do zzo... A jak nie - to przynajmniej będę zwracała mniejszą uwagę na ból porodowy hehe :-D jakoś aż tak się tym bólem nie przejmuję... Bardziej się martwię, czy Monika będzie się dobrze i w dobrą stronę kręciła, dobrze będzie wychodziła i tak dalej...

Maćku właśnie nie wiem na działce mam świeże, ale czy to ten sam efekt, ja szukałam w sklepach "herbaciarniach" i eko ze zdrową żywnością, ale nie znalazłam- więc allegro zostaje.

Kamila trzymam &&&&&&&&&& za Was :-):-D

Aga a gdzie będziesz rodzić ?????

Dziewczyny schyliłam sie dzis zapakowac rzeczy do zmywarki, podnioslam i widziałam podwójnie. Masakra jakaś.
Jak po pijaku tylko bez dodatkowyc efektów. Miala któras tak????

Po drzemce przeszło, ale sie przestraszylam.....

Ja tak mam od kilku dni że nagle mi się kręci w głowie myślałam że to może słaba hmg ale hmg mam 12,10 :eek:

A miałam zapytać bo mnie to tak trochę dziwi kurdę Wy latacie szczać w nocy jak nie wiem co a ja nie czy to normalne ???????????????????

Ostatnia edycja:
reklama
ale abiga i ania mają fajnie! Też bym chciała już tulić Maję :-)

Ja przy Maćku miałam zzo i cieszę się że miałam wybór czy je chcę czy nie :tak: (rodziłam w szpitalu Dzieciątka Jezus). I naprawdę poczułam dużą ulgę po zastosowaniu, powikłań też nie miałam.
Drugi poród to cc i też znieczulenie w kręgosłup. Teraz też cc. Samego podania znieczulenia się nie boję tylko martwię się żeby mała była zdrowa.
Termin cc mam na 15 czerwca - tak jak Polaa. Będę w szpitalu Bielańskim - ponad 40 km ode mnie. Mam nadzieję, że akcja nie zacznie się wcześniej :sorry:

nanulika przytulam...

gkvip 100 lat dla syna! :cool2:

kamila trzymam kciuki za Milana :tak:

madzia niesamowite są występy naszych smyków :-). Ja też dzisiaj byłam i idę jeszcze we wtorek :tak:
No i ciekawa jestem co moje dzieci wymyślą na jutro....

alijenka ja też nie latam ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry