reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

KTOŚ pytal o internet w św zofii jest z tego co kojarze ale trzeba isc poprosic o haslo :tak: ja mam swój.

dziewczyny wezcie ze soba duzo wody bo podczas porodu i po chce sie strasznie pic,do tego w moim szpitalu kaza butle wody dziennie wypic,na laktacje, piwko tez mozna jak ktoras ma ochote na karmi :-D

Buziak
spokojnie wszystko bedziesz wiedziala,lekarze,połozna bedą Cię na bierząco informowac.
I faza trwa do 10cm rozwarcia
I I parcie
III rodzenie łożyska
skad wiadomo ze juz parte? nagle bedziesz myslala ze chce Ci sie kupe:-D chyba ze Cie znieczula tak jak mnie podczas I porodu i beda Ci mowic kiedy masz skurcz bo ja nie czułam...

Dzięki :D to ja pytałam o internet :D mam WiFi w komórce :) laptopa brać nie będę raczej, ale w komórce zawsze lepszy WiFi niż marnować transfer ;P

A i super, że o partych tak fajnie napisałaś :) fajnie zobrazowane :D trudno będzie przeoczyć ;)

A ja miałam dzisiaj kilka skurczów przepowiadających ale bezbolesnych :) fajnie, że macica się przygotowuje do swojej roli ;) No i dzisiaj jestem padnięta, cały prawie dzień latałam, a to fryzjer, a to plac zabaw, a to sklepy, znowu plac zabaw z młodym, teraz leżę i SOPOT festival oglądam :D

reklama
Dziewczyny schyliłam sie dzis zapakowac rzeczy do zmywarki, podnioslam i widziałam podwójnie. Masakra jakaś.
Jak po pijaku tylko bez dodatkowyc efektów. Miala któras tak????

Po drzemce przeszło, ale sie przestraszylam....

Nanulinka - trzymajcie się, bedzie dobrze. Musi być.

Buziak no ja dzisiaj nogi mam jak twoje z wczorajszego zdjęcia, a to nie sa szalone upały.

Jutro mój małżonek wybiera się na szkolenie do niedzieli, więc sama z synem i jedziemy do mamy na szczęście odległość tylko 30 km.

maćku ja nie wiem dlaczego nie podają zzo, uchylisz rąbka tajemnicy?
Ja chciałabym rodzić w wodzie i może wtedy udałoby mi się bez znieczulenia ale kto wie czy wchodząc do szpitala nie będę już błagać o znieczulenie choć próg bólu zawsze miałam wysoki ;-)
Nam położna powiedziała, że to pani Kopacz stwierdziła, że Polki nie potrzebują zzo podczas porodu i dlatego nie jest to refundowane. A za opłatą szpitale nie mogą podawać, bo to niezgodne z prawem :no: Dlatego podaje się tylko w razie konieczności (czyli cc lub, gdy lekarz stwierdzi, że pacjentka bez tego faktycznie nie da rady). Ciekawe jak to obchodzą te placówki, w których znieczulenie jednak podają?
A pytam co Wy wiecie na ten temat, bo chciałam się dowiedzieć, czy to prawda, czy tylko propaganda ;-)

swedzi mnie brzuch dzis ;////
To się podrap! :-p

Dziewczyny schyliłam sie dzis zapakowac rzeczy do zmywarki, podnioslam i widziałam podwójnie. Masakra jakaś.
Jak po pijaku tylko bez dodatkowyc efektów. Miala któras tak????
Ja tak po pijaku nie mam ;-)

Aga mniej więcej tak jej napisałam :tak:

Własnie popatrzyłam na mój suwaczek i załamuje mnie "do porodu 30dni" już teraz wyglądam jak monstrum :cool:dziś nawet mamuśka się smiała, bo jak z nią szłam na zakupy to każdy się za mną oglądał, a co będzie za 30 dni:szok:no i szukam wszędzie herbaty z liści malin i nie ma :(

maćku chyb cos oszukuja. Bo u nas w szpitalu generalnie jest na zyczenie, pod warunkiem ze jest anestezjolog dostępny.

Hehe w sprawie podwójnego widzenia - za malo pijesz :) A na serio to tak miałam jak duzo wypiłam kilka lat temu. A dzis na trzeźwo bez powodu :)

Ostatnia edycja:
Kamila strasznie przykro, że z tą nereczką się jednak potwierdzilo :-( trzymam za Milanka kciuki &&&&&&&&&&

reklama
A mi sie wydaje ze nie da sie kogos teoretycznie przygotowac do porodu i niestety od osoby "towarzyszacej" nie da sie wymagac wyuczonych zahowan czy reakcji..
Ogladałam porodowke na tlc i zdarzało sie ze siostry (czyt.kobiety) np wymiotowały patrzac na porod... Sama nie wiem jakbym reagowała ogldajac takie zjawiska - krew, wody, bol, kał, łzy, pot i inne ciekawe

Do góry