reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

ja miałam zzo do cc i faktycznie bolała mnie głowa jakis czas potem. nie były to bole codziene i nie wiadomo jak mocna ale czułam co jakis czas.

generalnie nie znam sie na znieczuleniach do porodu i w sumie wiem w tej matrerii jedno - ufam lekarzom w instytucie na tye zeby sie nie stresowac. Nie wiem co podaja i jak , ale wierze ze jest to z mysla o pacjentce i jej dobrze.

reklama
Witam,

nanulika
strasznie mi przykro, łzy mi się w oczach pojawiły jak przeczytałam Twoj wpis, to takie niesprawiedliwe:-( ale jeszcze wyjdzie słoneczko;-)

gkvip to 100 lat dla syna (rzeczywiście prawdziwy mężczyzna już z Niego):-)

ania trzymamy kciuki:tak:

Avo ja rowny tydzien po Tobie bede miala cc i tez coraz bardziej się boję:zawstydzona/y: nie cc tylko tego, zeby wszystko bylo w porządku, zeby byl zdrowy, caly i w ogole

Iwon u mnia tez jeszcze okna zostaly do umycia, tzn. męzowi:-D
ja w weekend zamierzam wyprać firanki, zaslony i je wyprasowac. kwiatki wyczyścić i ogolnie posprzatac, pozniej to juz bede tylko ze szmatka latac:-D
Wczoraj o 23 wzielam sie za czyszczenie naroznika, jasny mamy wiec trzeba często i zeszlo mi do po 24 i czulam sie jakbym Bog wie co zrobila:zawstydzona/y:

Znowu kolejny upalny dzien:tak: mąż z synem w mieście a ja się biorę zaraz za obiadek, nie chce mi się nic robić:zawstydzona/y:

tez nic mi sie nie chce robic...
gotowac, sprzatac nawet rozładowac zmywarke mi ciezko było ;///
mam komletnego totalnego lenia i najhtniej poszłabym sobie teraz spac z tym ze mama za moment ma wpasc w odwiedziny i tylko to mniepowstzymuje poki co ;))

ja nie w temacie jestem wiec spyam kto na kiedy ma wyznczone terminy cc??????

Jeśli będziesz do niej pisać, to możesz przy okazji zapytać, bo jestem ciekawa, ale podobno tam wszystkie położne są spoko, więc mam nadzieję, że mi też się uda przejść przez to wszystko gładko:-)

Już wiem, rodziła z Kasią Kleczkowską :) ja też będę chciała mieć finał w wodzie, jak się uda :) Zobaczymy :D nie wiem czy to możliwe, jak się nie ma "swojej" położnej. Ale z drugiej strony - chyba przy partych położna już jest non-stop przy rodzącej, nie?? nie wiem jak to jest przy SN a nie pamiętam ze SR.....

Kochane łukasz przywióżl mi laptopa więc moge pisac!!!! hura bo umarłabym z nudów chyba :-D Leoś ciągle śpi , troche ciągnie cyca ale więcej śpi...Łukasz od rana u mnie był teraz wygoniłam go do Laurki.może wyjdziemy w ndz jak uda sie wczesniej wypis załątwic,bo w ndz nie wypisują....

Dziękuje wszystkim za kciuki i gratulacje

ps tak zerknelam na szybko, że boicie się zzo, nie ma czego, ja samego wkucia nie czułam za równo w I P jak i teraz jedynie zimno płynące po kręgosłupie dzwne uczucie ale dla mnie na pewno nie w żaden sposob bolesne, co do powikłan to ja przy Laurce nie miałam żadnych i teraz mam nadzieje ze tez tak bedzie.

ide czytac co u Was. Nudno w tych szpitalach :-D

Jak sie nie ma swojej poloznej wykupionej, to i tak jak sa juz parte to jest ktos caly czas przy rodzacej, nie ma innej opcji;-)

A wiecie czemu nie we wszytskich szpitalach dają w ogóle zzo? Nam położna powiedziała jedną wersję, ale ciekawa jestem czy znacie podobną? ;-)

Co do wyboru szpitala - ja kieruję się tylko opieką nad Dzieckiem i nade mną! Uprzejmości idą w kąt jeśli chodzi o zdrowie i życie Mojego Syna! Nie muszę mieć Anioła w postaci Położnej obok bo jeśli będzie dobra opieka medyczna i wszystko pójdzie ok to w szpitalu będę tylko 3 dni!!! Dlatego ja zdecydowałam się na Polną w Poznaniu gdyż po pierwsze -tam chodzę do Przychodni Przyszpitalnej + najlepsza opieka dla Noworodków!
Znajoma ostatnio opowiadała o porodzie na Polnej i porównała to do porodów hurtowych :-D I ponoć trzeba uważać, żeby dziecka nie pomylili, tak to wszystko szybko idzie ;-) Ale opieka oczywiście the best.

sama myśl o zastrzyku w kręgosłup mnie przeraża, o powikłaniach wolę nie myśleć

ale tak na prawdę to nie boję się bólu i jestem dobrej myśli, że to przetrwam bez znieczulenia jakiegokolwiek
Podpisuję się pod tym obiema rękami! :tak:

Iwon tyle, ze zzo można podac tylko do pewnego momentu porodu (kiedy jeszcze tak strasznie nie boli) a jak juz boli jak cholera to nie podają, bo jest za późno. Trzeba zdecydować się w miarę szybko. Nie wiem dlaczego, ale tak mi mówiono 3 lata temu jak chodziłam do szkoły rodzenia.

Dziewczyny z doświadczeniem z zzo, moze wy się wypowiecie?
Bo jak za późno się poda to ma to wpływ na dziecko. I otrzymuje poźniej zamiast 9/10 punktór 5 np...

Tak przy partych polozna juz jest non stop. Jak rodzilam Madzie to jak mialam skurcze te co rozwieraja szyjke to tylko od czasu do czasu zajrzala do mnie a przy skurczach partych juz byla, z tym ze ja mialam jeszcze w miedzy czasie zmiane personelu co mi bardzo bylo na reke :)poprzednia polozna byla chyba zmeczona i wyzywala sie na mnie a jak przyszla druga "swierza" to od razu zupelnie inne podejscie, az rodzic sie chcialo ze tak powiem :)

Abiga
- Gratuluje i zazdrosze :)

Ostatnia edycja:
Abiga, ale fajnie, że masz lapka :D A jest tam WiFi w szpitalu, czy masz internet w laptopie?? Bo może i ja bym wzięła? Chociaż nie wiem, czy dam radę ogarnąć się po urodzeniu Moniki, Szymek co chwila wymagał mojej interwencji...

Musisz koniecznie wszystko opisać, bo jest kilka osób, co też będą na Żelaznej rodziły, a ja to w ogóle będę pierwszy raz rodziła SN i nie będę miała ani zzo ani położnej swojej... niestety kasy brak...

reklama
U nas nie robia zzo bo mamy tylko 2 anestezjologow na cale miasto, tak nas poinformowano, wiec robia tylko w razie czego np cesarka, a tak na zyczenie nie ma opcji...:no:

Do góry