reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Nanulika nie wiem nawet co ci napisać... :-( ale tyle cierpienia na pewno zostanie wynagrodzone

Witam.

Nanulika trzymaj się, mam nadzieję a nawet jestem pewna że całe twoje cierpienie zostanie wynagrodzone.

To ja , to ja jak mogę Cię prosić i jak możesz to prześlij mi skan na PW. Ja kupiłam używany i dlatego nie mam.

Widziała że Rysica wkleiła link do strony, ale gdyby jeszcze była potrzebna pomoc to daj znać

Witam postatn raz z brzuszkiem

Od 5 nie moge spac:no:

Lece sie szykować i trzymajcie kciuki prosze

Do usłyszenia wieczorkiem

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Buziak faktycznie nogi spuchnięte, ja może aż tak spuchniętych nie mam, ale nie wiele moim czasami brakuje. Może bierzesz jakieś tabletki , które dodatkowo zatrzymują wode w organizmie. Mnie pomaga chłodny prysznic i częste lezenie z nogami wyżej,(oczywiście b=na chwilę) jak zaczynam chodzić znowu to samo

U mnie nocka ok, teraz zmykam zrobić zakupy i od dzisiaj zamierzam powoli pokój po pokoju sprzątać chatę, a jest co robić.

A próbowałam jeszcze powoli wpłynąc na przyspieszenie akcji porodowej przez sex ale ból krocza nie pozwalał mi na nic :no:. Nie wiem o co chodzi.

buziak no nie będę ukrywać, że okropnie wygląda ta opuchlizna, ja na swoją już nie będę narzekać:no:

ciekawe jak tam Abiga ?...
Ania się już pewnie powoli szykuje...

no i ciekawe co u naszych najświeższych mam - Kamili i Rudej ???

dzisiaj mam w planach (wyjątkowo nie w sobotę) posprzątać mieszkanko, bo jutro wybieram się na festyn do koleżanki, będzie zlot motocyklowy i koncerty rockowe, więc muszę być w pełni sił
obiecałam sobie rozsądnie dozować atrakcje i wysiłek do przyjazdu męża
a potem będę szaleć, bo już mi się znudziło bycie w ciąży:-D

Nanulinko strasznie mi przykro
Coś nie widze postów od BMR czyżby się rozsypała czy coś przegapiłam?
Buziak masz nogi tak spuchniętę jak moja mama współczuje masakra
U mnie nadal brązowe upławy ale poza tym nic szczególnego się nie dzieje dzisiaj jeszcze tylko obejże przedszkolny występ Kamilka i naprawdę mogę iść rodzić chętnie :-)

Może któraś ma siłe i jest jeszcze zainteresowana :)
Warsztaty
Chetnie bym sie przeszla ale niestety na ten dzień i na ta godzine mam umowiona wizyte i ginekologa... mam nadzieje ze ostatnią :-) A ty Aga nie wiesz jak jest z tymi pomalowanymi paznokciami u nas na Borowskiej?
Buziak- bardzo wspolczuje opuchlizny. Milam takie same nogi w pierwszej ciazy... tez robilam sobie zdjecia bo az nie do uwierzenia bylo miec takie nogi, jak chodzilam to czulam jak mi sie woda przelewa, takie baloniki mialam miedzy palcami a kostkami... masakra. Nie wiedzialam tez ze po cesarce tez tak puchna nogi :szok: Ja narzie nie mam z puchnieciem problemu ale jak mowia kazda ciaza jest inna.

Cos tam pisalyscie o jakis przebarwieniach, niewiem za bardzo o co chodzi ale czy to chodzi o przebarwienia na twarzy? Mi sie niedawno pojawily na twarzy na prawym policzku i za cholere nie moge sie tego pozbyc, juz sie martwie czy wogole sie tego pozbede...

Abiga trzymam kciukaski&&&&

Ostatnia edycja:
reklama
czyzby nowy młody człowieczek???

no to błagam teraz o chwile ciszy bo wiele mnie kosztuje wklejenie tu tego zdjecia:zawstydzona/y::zawstydzona/y: choc i tak mam wrazenie ze nie oddaje w pełni całego rozmiaru:sorry:

Uploaded with ImageShack.us

Ojej współczuję. Ale pocieszające jest to, że to zaraz zniknie. Wiem jak taka opuchlizna jest męcząca. Co prawda w ciąży stopy tylko troszkę mi puchną, ale 2 lata temu wbiło mi się ciało obce w łydkę, i po jego usunięciu spuchła mi cała noga od uda po kostkę. Była z 2 razy grubsza niż prawa! Najgorsze było to, że nawet nie mogłam kolana zgiąć bo skóra tak bolała jakby miała pęknąć. Skończyło się na 3 tyg drenaży limfatycznych, które bardzo pomogły.

A ja sobie wczoraj wykrakałam przeziębienie. Dziś w nocy obudziłam się z opuchniętym gardłem. Boli jak fiks, a jest to chyba jeden z najbardziej przykrych dla mnie bóli. Zawsze zdycham jak mnie gardło boli. No więc teraz siedze w szaliku, co chwilę opłukuję gardło solą i raczę się miodkiem. Mam nadzieję, że szybko przejdzie bo weekend mam dość aktywny.

I na koniec mały spamik (jak ktoś już to wrzucał to sorki). Pod adresem Warsztaty można się zapisać na wtorkowe warsztaty w Krakowie z pierszej pomocy dla niemowląt itd. W środę i czwartek są jeszcze w RZeszowie i Wrocławiu. No i mają być upominki i konkursy. Ja się wybieram bo jeszcze mam siłę;-)

Do góry