reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
Ja juz od kwietnia biorę kwas foliowy i PRENATAL Classic - to witaminy dla planujach ciąże, kobiet w ciąży i karmiących. W poprzedniej ciąży też je brałam. W Polsce kosztują ok. 45 zł za opakowanie 90 szt. - tu za op. 30 szt. musiałabym zapłacić ok. 25Euro (oczywiście inne tu są, ale tez dla kobiet w ciąży).

no właśnie to tak jak u mnie tu też 25 euro za 30 szt. dlatego sprowadzam sobie z Polski, zaoszczędzę na pampersy :)

karamija - tutaj (pewnie tak jak i u Was) właściwie wszystkie preparaty witaminowe są bardzo drogie, ale te dla kobiet w ciąży, albo starających się to już kosmos... jak byłam w lutym w Polandii to sobie kupiłam ze 3 opakowania, a teraz koleżanka mi dokupiła jak była w kraju.

A co do brzuszka to w każdej kolejnej ciąży szybciej brzuszek widać, bo mięśnie brzucha i przede wszystkim nasze narządy wewnętrzne już nie są takie "ciasne" jak przed pierwsza ciążą.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny rosną Wam brzuszki?
Mi rośnie chodź na wadze nie przybywa :) W spodnie żadne już sie nie wcisnę, chodze tylko w getrach :) Oglądałam przed chwilą zdjęcia brzuszków forumowiczek i już niektóre w 13-14 tygodniu mialy spore arbuziki :D Coś czuje że ja już niedługo tez będę miała taki arbuzik a słyszałam że w kolejnych ciażach brzuch szybciej rosnie.. :) W pierwszej ciąży dopiero ok 6 miesiąca wywaliło mi bęben :D

Ja jestem płaska jak deska w brzuchu co jest dziwne, bo w pierwszej ciąży wywaliło mi od razu bęben i nie mogłam dopiąć żadnych spodni. Ale jak to mówią każda ciąża jest inna.

Dziewczyny cały dzień leże.Slłabo mi i nie mam totalnie siły.Czuje się jak wypluta. Masakra jakaś.Taka piękna pogoda a ja nie miałam siły wyjść.A w nocy obudził mnie mocny ból głowy.Tez macie takie dni słabe?

Hej:D Mam na imię Ewelina.mam 24 lata..jestem w 8 tygodniu ciąży:D
mam też termin na czerca.i tak jak ty od 2 dni czuję się słaba,nic mi się nie chce.Ból głowy też mnie dopadł i nawet grypa...

mam ten sam problem co ty.chodz,że moje piersi nie są zbyt dużych rozmiarów,ale bola masakrycznie.mi jedna kumpela powiedziałą,że dużo je masować.Ale jak można masować jak one tak bolą..ciężka sprawa

super..ja mam w wtorek do gin.i tez bedzie 9 tydz..ciekawe czy serduszko zabije jak u ciebie:D dobrą nadzieję zawsze cza mieć:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam wszystkie Czerwcóweczki, pozwolicie, że się do Was przyłącze?? :-) ja termin mam 13-06-2011, jak narazie wszysko jest ok i oby tak dalej!!!!!! 26-10 miałam pierwsze usg i zobaczyłam bijące malutkie serduszko!!!!!!!:happy:
Niestety również jestem straaaasznie śpiąca i zmęczona, mogłabym spać, spać i spać.... a najgożej jest z porannym wstawanie, no ale naszczęcie teraz mamy weekend i mogę sobie chrapać do woli :happy:

madziarna21 strasznie zasmuciła mnie twoja tragedia - żadne słowa w takiej sytuacji nie są pocieszające. Sama dwa razy poroniłam i wiem doskonale co przeżywasz. Popłacz sobie troszeczkę aż Ci braknie łez a potem weź się w garść i zacznij od nowa.
Ja po drugim poronieniu zaczęłam robić badania: genetyczne (są drogie ale można też je zrobić na NFZ w Centrum Zdrowia Matki i Dziecka w Warszawie - potrzebne jest skierowanie od dzina i czeka się bardzo długo ja czekałam na wizytę 10 miesięcy aż w końcu zrobiłam prywatnie),na przeciwciała igG i igM, toczeń, hormony, mąż robił badania nasienia i wszystkie wyniki są ok. Teraz też nie jest kolorowo bo zarodek mam nisko zagnieżdżony co zwiększa ryzyko poronienia, sama robię sobie codziennie zastrzyk z Clexaną co ma zapobiegać zaburzeniom na tle immunologicznym bo przeciwciał jest bardzo wiele ale nie dopuszczam do siebie innych myśli jak "tym razem musi nam się udać" za co się modlę każdego dnia.
Życzę Ci dużo sił abyś mogła pogodzić się z tym co Cię spotkało i cierpliwości w oczekiwaniu na kolejną szansę w drodze do macierzyństwa. Któraś z dziewczyn napisała że przychodzi w najmniej oczekiwanym momencie i miała 100% racji.
Rozpisałam się za bardzo i późno się zrobiło. Dobrej nocy dziewczyny.

leze od wczoraj w szpitalu. Rano poronilam. To bylo straszne. Od razu Tel do gina, szpital, usg i wyrok. WLASNIE PANI RONI. Nie zgodzilam sie na lyzeczkowanie i mnie polozyli. W nocy przezylam koszmar, tak brzuch mnie bolal a rano w ubikacji 'urodzilam' :( teraz mialam usg i gin powiedzial ze jeszcze resztki ze mnie wyleca i mnie puszczą, wiec mam nadzieje ze jutro bede w domu. To bylo straszne wszystko ale juz jest mi lepiej jak pomysle ze moze mialo sie chore urodzic... :( moje malenstwo ;(

Bardzo mi przykro :-( Tule mocno

Mam dobre wiesci- Robal ma 14mm jutro rozpocznie 9tydzien, bije mu serce jak dzwon , widzialam kregoslup i raczki.
Moj maz zwariowal jak usluszal serduszko
Jestem szczesliwa

To super wiesci :-):-):-) Tak sie ciesze za wszystko ok:happy:

Hej:D Mam na imię Ewelina.mam 24 lata..jestem w 8 tygodniu ciąży:D
mam też termin na czerca.i tak jak ty od 2 dni czuję się słaba,nic mi się nie chce.Ból głowy też mnie dopadł i nawet grypa...

Witam i gratuluje ciazy:-)

Witam wszystkie Czerwcóweczki, pozwolicie, że się do Was przyłącze?? :-) ja termin mam 13-06-2011, jak narazie wszysko jest ok i oby tak dalej!!!!!! 26-10 miałam pierwsze usg i zobaczyłam bijące malutkie serduszko!!!!!!!:happy:
Niestety również jestem straaaasznie śpiąca i zmęczona, mogłabym spać, spać i spać.... a najgożej jest z porannym wstawanie, no ale naszczęcie teraz mamy weekend i mogę sobie chrapać do woli :happy:

Witam i gratulacje:-):-):-)

A co do brzuszka to przy pierwszej ciazy pojawial sie gdzies kolo 4miesiaca a teraz to juz mnie cisna wszystkie spodnie :no: ale to raczej z przejadzenia ;-) ciagle cos miele i najgorzsze ze ciagle mnie ssie :baffled:.

reklama
13y bedzie w moje urodziny:) gratulacje i witajcie nowe mamusie

Gdybym was nie czytala nigdy nie wiedzialabym jak ciezko jest zajsc w ciaze a potem w jakim leku sie oczekuje...i jaki to cud miec ta mozliwosc
Fakt lepiej nie miec pojecia, niewiedza czasem jest blogoslawienstwem.
Walczcie o swoje perelki, dla mnie moja mala perelka jest juz teraz najwazniejsza a jeszcze przed kilkoma dniami nie wiedzialam co do niej czuje. Ciagle sie boje ale wierze ze moj bejbik sam zdecydowal ze teraz jest wlasciwy moment.
Oby nasze fasolki i groszki z nami zostaly na zawsze
Ale kazanie
Ale co tam i tak juz spicie

Do góry