reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
witam,
matko nie bylo mnie pare dni i takie smutne wiadomosci:-( wspolczuje bardzo z powodu poronien:-:)-:)-( trzymam kciuki zeby udalo sie ponownie zafaslkowac!

ja bylam w srode u lekrza i widzialam moja fasolke:tak: ma 17mm i pieknie bijace serduszko:tak: lekarz mi wyznaczyl termin na 12 czerwca, a wedlug miesiaczki wychodzi mi 14czerwiec.
u mnie od 6 miesiaca mdlosci i czasami straszne migreny. lekarz powiedzial ze moge wziasc paracetamol jak bedzie bardzo mocno bolala glowa.
dziewczyny mam pytanie -czy wszystkie bierzecie witaminy? ja niestety mam straszne po nich mdlosci i nie biore:no: no ale jeszcze nie mam wynikow wiec nie panikuje. jak sie okaze ze sa zle to wtedy bede brala, a jak nie to zrezygnuje.

Kamila-Lublin- - ano, moja pierworodna 21 lat skończyła w maju, na razie nie w głowie jej macierzyństwo, ma czas (i małe rodzeństwo, więc wie z czym to sie je...), a mój czas reprodukcyjny zbliża sie do mety, więc chciałam jeszcze zdążyć z rodzeństwem dla drugiej jedynaczki.

o to tak jak ja w maju :)
W sumie taka roznica wieku jak mlodsza ma 3,5 roku to czuje sie jak jedynaczka:) za to jak drugie sie urodzi to bedzie 4 lata roznicy to sie jeszcze dogadają :)

Maćku moja maleństwo w 7t2d miało 11,3mm czyli podobnie do twojego, mój mąż mówi że to byk a nie fasolka ;-)

Kamila cieszę się z udanej wizyty a że waga póki co idzie w dół to dobrze ;-) u mnie też -1 na razie i głos oczywiście też już oddany

Goldenlucy to jesteśmy dwie, bo mam tak samo od dwóch dni a wizyta dopiero 16.11 a jeśli chodzi o Twoją koleżankę to niestety czasami trafiają się takie france, które dowartościowują się dogryzając innym, nie przejmuj się nią wcale

Buziak moja cera też rządzi się swoimi prawami a włosy zupełnie straciły blask i są matowe, śmiałam się już ostatnio że to maluch zabrał im cały blask i teraz świeci w brzuchu ale za to bardzo poprawiły mi się paznokcie, miałam problem z ich rozdwajaniem a teraz są piękne, długie i wytrzymałe;-)

Nanulika wspaniale że masz przy sobie takie cudownego mężczyznę na którym możesz polegać.
Trzymam kciuki za dobre wieści na wizycie

Madziarra21 bardzo mi przykro

Ja straciłam nasze maleństwo w lipcu a dziś noszę pod sercem mały skarb, wierzę że i u Ciebie będzie wszystko dobrze. Ściskam Cię mocno kochana

Mamina cudowne wiadomości:-)

Alijenka trzymam kciuki za wizytę a Ty się nie stresuj bo wszystko będzie dobrze

Kosmopolitan ja też nie biorę jeszcze witamin, zobaczę co wyniki pokażą i co lekarka powie

Byłam dwa dni na uczelni i jestem wykończona a jutro idziemy na urodziny dziadka mojego męża więc raczej nie uda mi się odpocząć, w poniedziałek chyba zrobię protest i nie wstanę z łóżkaa teraz uciekam do wanny
Miłego wieczorku kobitki

kosmopolitan
ja też nie biorę jeszcze witamin choć mam zamiar coś niedługo zacząć brać :) a póki co staram się zdrowo jeść choć mam trudności bo mam ochotę na same syfy :)

Mam dobre wiesci- Robal ma 14mm jutro rozpocznie 9tydzien, bije mu serce jak dzwon , widzialam kregoslup i raczki.
Moj maz zwariowal jak usluszal serduszko
Jestem szczesliwa
Super!:tak:
dziewczyny mam pytanie -czy wszystkie bierzecie witaminy? ja niestety mam straszne po nich mdlosci i nie biore:no: no ale jeszcze nie mam wynikow wiec nie panikuje. jak sie okaze ze sa zle to wtedy bede brala, a jak nie to zrezygnuje.
Ja też nie łykam żadnych witamin. Gin wspominał tylko o kwasie foliowym.

Dziewczyny rosną Wam brzuszki?
Mi rośnie chodź na wadze nie przybywa :) W spodnie żadne już sie nie wcisnę, chodze tylko w getrach :) Oglądałam przed chwilą zdjęcia brzuszków forumowiczek i już niektóre w 13-14 tygodniu mialy spore arbuziki :D Coś czuje że ja już niedługo tez będę miała taki arbuzik a słyszałam że w kolejnych ciażach brzuch szybciej rosnie.. :) W pierwszej ciąży dopiero ok 6 miesiąca wywaliło mi bęben :D

Ja jeszcze we wszystkie spodnie wchodzę ale to fakt, że w 2 ciąży szybciej ten brzuch "wywala", u mnie też w pierwszej ciąży bardzo długo nic nie było widać aż mnie to denerwowało...

reklama
Ja juz od kwietnia biorę kwas foliowy i PRENATAL Classic - to witaminy dla planujach ciąże, kobiet w ciąży i karmiących. W poprzedniej ciąży też je brałam. W Polsce kosztują ok. 45 zł za opakowanie 90 szt. - tu za op. 30 szt. musiałabym zapłacić ok. 25Euro (oczywiście inne tu są, ale tez dla kobiet w ciąży).

Do góry