reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Ja czasami słucham:-) tylko pozazdrościć wygranej, poszłabym na dobry rockowy koncert!

To Szymkowi ściemniały włoski i chyba jest bardzo do Ciebie podobny co?

reklama
Matko czekam na jakieś deszcze Bo moje nogi wybuchną zaraz. Dziękuję za miłe przyjecie. Widzę że dziewczyny zaczynamy się sypać czekam ciągle na moment kiedy na mnie kolej przyjdzie:-D. We wtorek byłam u gin i powiedziała ze nie będzie mnie badać i nic sprawdzać bo to i tak już nic nie zmieni:baffled: a miałam nadzieje że chociaż się dowiem czy jakieś postępy są.

Gratki dla wszystkich rozsypanych mam :happy2:

Muńka - on sumie jest pomieszany, ale "kolorystycznie" bardziej do męża, bo ja jak się urodziłam, włoski miałam czarne, mąż miał jaśniejsze i teraz ma ciemny blond, no i oczy obydwoje mają niebieskie a ja brąz ciemny ;) ale mimikę ma po mnie ;P więc taki pomieszany bym powiedziała... Ale jak był mniejszy to wszyscy mówili, że cały tata, a ja taka "od czapy" wyglądałam ;P
tu jak Szymek miał roczek (dokładnie fotka z urodzin) - wtedy mówili, że bardzo są do siebie podobni Szymek i mąż:
DSCF0141.jpg

No faktycznie na tym zdjęciu taki pomieszany urodowo :-) fajnie, że druga urodzi Ci się córcia. Ja też bym chciała mieć parkę, bo zawsze chciałam wiedzieć jak będzie wyglądał mój synek a jak córcia:-) Teraz będzie dziewuszka a potem...kto wie!!;-)

Cześć trafiłam dzisiaj na to forum przez przypadek i poczytałam trochę. Od rana sie zastanawiałam czy przypadkiem nie jest już za późno na dołączenie ale widzę że dzisiaj nie tylko ja sie nad tym zastanawiałam i postanowiłam napisać. Termin mam co prawda na 8 czerwca ale może jeszcze zdążę sie za klimatyzować.:blink:

Witaj !!!

hehehe ja mam 17 w porywach do 18:-D a w grudniu koscielny:-D musze ważyć chociaż 65kg... a waże 82..... sądzę że po porodzie od razu nam po 5 poleci:-D:rofl2:

ja tydzień po porodzie wązyłam 15 kilo mniej. Te wartości, kore podalaś to średnia:) bo dziecko może wazyć 4 -5kilo, płyn owodniowy 1, 8, łozysko 1, 2, wodaw organizmie nawet 3 - 5 kilo! zwąłszcza u tych Pań , które puchną, piersi 1 kg, krew raczej nei więcej niż to 1, 5 kilo co razem daje 12-1 4 kilo:) ja tak jak mówię chciałabym,żeby mi zostało 5 kilo, a w drugiej polowie sierpnia chiałabym ważyć tyle co przed porodem:)

Mówcie tak jeszcze. Bardzo optymistycznie jak dla mnie to brzmi. W 8 tygodniu ciąży moja waga to 65,700, a na wczorajszej 71,200, więc jakby zeszlo mi po porodzie ok 10 kg to do zrzucenia potem zostanie ok 5-6kg. Byłabym przeszczęśliwa :-).

Ja mam 17 kg na plusie:tak::zawstydzona/y:
Pamietam, ze przy Kubie po pierwszych dniach mialam 14 kg mniej juz (4 dni) ale wtedy przytylam prawie 30 kg:zawstydzona/y: na początku leci, potem troche gorzej, ostatecznie zostały mi 3, 4 kg po ciąży z Nim:tak: teraz planuje wazyc tyle co przed zajsciem w ciaze z Kubą, oby sie udało:tak:

Witam kolejna Nową Mamusię:-)

Ania ja mialam do cc epidural, znieczulenie w kregoslup, teraz też tak bedzie.

bylam dzisiaj na wizycie u poloznej, 10 minut szukala serduszka Malego, nawet sie nie specjalnie przestraszyłam bo przed sama wizyta wariowal strasznie:tak: pleckami sie odwrocil i to dlatego ale troszke jednak serce mi walilo, ach od samego początku sie czlowiek martwi o to Malenstwo.

Od 17 do 19 bylam z Mlodym na placu, jaki upał:szok: to nie dla mnie zdecydowanie:no: normalnie slabo mi sie robiło:zawstydzona/y: idę Go zaraz kąpac

mysle ze nawet wiecej .... ;-)

Co ile waży pod koniec ciąży

płód - 3,5 kg

macica - 1 kg

łożysko - 1 kg

płyn owodniowy - 1,2 kg

piersi - 0,5 kg

woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg

zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg

Razem 10 kg

Cała reszta (powyżej 10 kg) to tłuszcz.

nie wiem tylko co udaje sie zejsc zaraz po porodzie. napewno łyn oodniowy,dziecko i łozysko.. nie wiem jak zatrzymane płyny ????
no i u mnie to dojdzie ze 2kg mleka i cyckow:baffled:

u mnie to cycki moze ze 200 gram waza obydwa na raz... nie wiem czy ktorakolwiek z was ma takie male piersi, normalnie to nosze 75A, zawsze usztywniane bo miekkie mi sa za duze wszystkie, a staniki do karmienia kupilam najmniejsze dostepne 75B i mam w tych namiotach luz!!! no ale jak mleko wjedzie po porodzie to moze wskocza na B w koncu.
a no i wychodzi ze jakies 6 kilo tluszczu mi zostanie do spalenia po porodzie. kurcze nigdy nie wazylam 56 kilo!

aaa i pytanie do dziewczyn z dziecmi , czy wasze biodra wrocly do normy po pierwszej ciazy? mi sie rozszerzyly ewidentnie, i to nie tylko przez ten tluszcz, i zastanawiam sie czy zejda sie spowrotem po ciazy? czy bede musiala wszystkie ulubione rurki wymieniac na nowe?

aaa i pytanie do dziewczyn z dziecmi , czy wasze biodra wrocly do normy po pierwszej ciazy? mi sie rozszerzyly ewidentnie, i to nie tylko przez ten tluszcz, i zastanawiam sie czy zejda sie spowrotem po ciazy? czy bede musiala wszystkie ulubione rurki wymieniac na nowe?
mi też się poszerzyły i przez rok nie udało sie całkiem do figury przedciążowej wrócić, chociaż było blisko. no a potem to już kolejny dzidziuś i kolejne kilogramy

reklama
Jestem i ja.
Kamila sper;)) w końcu się biedna doczekała synusia;)
Witam nowe mamusie;)
Jeśli o mnie chodzi to jest coraz gorzej, nie wiem co to znaczy. Mam mdłości( nie wymiotuje) a;le podbija mnie, gania mnie tez na kibelek, że szok poza tym łapią mnie skurcze, wczoraj były bardzo nieregularne, dziś rano tak co godzine, teraz plus minus 2- 3 na godz i trwają koło 20 sekund- aż tchu brakuje..a jak wstaję to mam wrażenie że brzuch zaraz się oberwie i spadnie na ziemię:szok: i tak mocne napieranie głowki czuję, że co chwila jestem w łazience. Mogłabym wogóle z kibelka nie wstawać... nie wiem czy to już czy jakieś fałszywe alarmy ale ostro sie dzieje ze mną..takie dziwne

Do góry