reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

hehehe ja mam 17 w porywach do 18:-D a w grudniu koscielny:-D musze ważyć chociaż 65kg... a waże 82..... sądzę że po porodzie od razu nam po 5 poleci:-D:rofl2:

mysle ze nawet wiecej .... ;-)

Co ile waży pod koniec ciąży

płód - 3,5 kg

macica - 1 kg

łożysko - 1 kg

płyn owodniowy - 1,2 kg

piersi - 0,5 kg

woda zatrzymana w organizmie - 1,5 kg

zwiększona ilość osocza krwi - 1,5 kg

Razem 10 kg

Cała reszta (powyżej 10 kg) to tłuszcz.

nie wiem tylko co udaje sie zejsc zaraz po porodzie. napewno łyn oodniowy,dziecko i łozysko.. nie wiem jak zatrzymane płyny ????
no i u mnie to dojdzie ze 2kg mleka i cyckow:baffled:

reklama

płód - 3,5 kg

macica - 1 kg

łożysko - 1 kg

płyn owodniowy - 1,2 kg

piersi - 0,5 kg

Razem 10 kg

nie wiem tylko co udaje sie zejsc zaraz po porodzie. napewno łyn oodniowy,dziecko i łozysko.. nie wiem jak zatrzymane płyny ????

Na Sr mówiono, że w ciągu pobytu w szpitalu...sika się jak na początku ciąży...czyli wodę tracimy w ciągu pierwszych 3 dni :)

płód - 3,5 kg

macica - 1 kg

łożysko - 1 kg

płyn owodniowy - 1,2 kg

piersi - 0,5 kg

Razem 10 kg

ja tydzień po porodzie wązyłam 15 kilo mniej. Te wartości, kore podalaś to średnia:) bo dziecko może wazyć 4 -5kilo, płyn owodniowy 1, 8, łozysko 1, 2, wodaw organizmie nawet 3 - 5 kilo! zwąłszcza u tych Pań , które puchną, piersi 1 kg, krew raczej nei więcej niż to 1, 5 kilo co razem daje 12-1 4 kilo:) ja tak jak mówię chciałabym,żeby mi zostało 5 kilo, a w drugiej polowie sierpnia chiałabym ważyć tyle co przed porodem:)

Ogromne gratulacje dla Świeżo upieczonej Mamy :tak:

Poczytałam co u Was i uciekam do prasowania, bo sterta się uzbierała nieziemska.
Tatuś Laurkę wykąpał i poszedł usypsiac choc słyszę jak ze sobą rozmawiają... :-D
no nic uciekam bo żelazko już się nagrzało i mnie wzywa
do jutra

a Wy macie grube i gęste włosy? ciekawa jestem jak nasza malutka będzie wyglądała i jakie będzie miała włoski, bo my z mężem mamy bardzo podobne do siebie - czarne, grube i gęste - i wszyscy mówią, że się taki czarnuszek nam urodzi, hehe

a co do ślamazarności, to ja dziś potłukłam miseczkę:-D:-D ale mi się już z takich rzeczy chce śmiać, po prostu z braku sił na to wszystko co mi upada nawet złościć się nie umiem.
Co do włosów, to ja mam bardzo gęste włosy, i grube i sztywne jak druty, mąż też ma gęste i sztywne i grube, Szymek jak jeszcze nie miał roczku to miał dłuuugie włoski i gęste, jak miał 1,5 roku to miał już sztywne jak druty, teraz ma tak gęste, że maszynka się zacina, pewnie córcia też będzie miała takie ;]
tu mu tylko grzywkę podcinałam, tu miał roczek:
DSCF0010.jpg
tu po pierwszym cięciu maszynką (rok i 3 m-ce):
DSCF0014.JPG
tutaj jak ma dłuższe - tej zimy - widać jak mu ściemniały ;) - i trochę mu się końcówki zawijają lekko
DSCF9101.jpg
a tu z dzisiaj po wczorajszym cięciu ;) - 12 mm długości - widać jakie gęste ;P szczególnie nad karkiem...
P5230017.jpgP5230023.jpgP5230030.jpgP5230036.JPG

hej wrócilam....

karpacz zaliczony, i ledwo zyje...

Zobaczymy czy wspinaczka po górkach
+ przeciskanie sie miedzy skałakami poród przyspiesza :)

Zdam relacje jak dojde do siebie.

Paaaa
Karpacz? Jej podziwiam!!! :D A Ty gdzieś niedaleko mieszkasz?? Mój mąż jest ze Szklarskiej :D to niedaleko ;P

Chyba się pogoda zmienia. Wiatr się ruszył, nadal słonecznie ale już za chmurkami!
Oby była burza i poproszę o początek porodu właśnie dziś!!! :-D
Tiaaa~! :tak:

Abiga witaj! Ja na bank dotrwam do 14.06 jak nie do 24.06!!! :wściekła/y: pewnie tu zostanę sama! Ooo!

Kami nadal kciuki zaciśnięte!
Dziewczęta po szpitalne - super, że wróciłyście 2w1 :-D

To ja idę dalej leżeć! Brak energii!

U mnie też wieje, wieje i nic, upał jak był taki jest, tylko cudny przeciąg w mieszkaniu można zrobić :D

a ja to co?!?!?! ja tu mam termin na samą końcówkę! 26 czerwca ;P a z USG to w ogóle lipiec mi wychodzi, tfu tfu ;P

Hejka

Ja juz po wizycie. Na ktg cisza i spokój. Mialam spotkanie z pania anestezjolog, taka baba z prl-u, strach sie bac:szok: i z pediatra, ona chociaz wydala sie mila. Tak wiec jeszcze dwa dni i koniec brzuszka.

Dziewczyny po cesarce jakie mialyscie znieczulenie? mnie przekonala do zewnatrzoponowego, ale kompletnie sie na tym nie znam:no:

Ja miałam narkozę, a do cesarki to nie zewnątrezoponowe tyko podpajęczynówkowe ;) Ale metoda zakładania podobna ;)
rysica natchnęłaś mnie :-D Obcięłam synowi włosy, zrobiłam pranie, ugotowałam makaron..az jestem z siebie dumna. Teraz czas na odpoczynek :-p

Witam nowe koleżanki :-)

cieszę się :D lubię pozytywnie motywować ludzi :D

Nowe Dziewczyny witajcie :)

Ostatnia edycja:
Więc...
Bylismy z T na ostatnim wyjeździe tylko we 2 (no w 2,5 jak sie smiała pani sprzedajaca bilety). Zaliczyłam:
1 dzień karpacz,
2 dzień Szklarską, Jelenia góre, zamek ksiąz, i dalej karpacz
3 dzien - skalne miasto w czechach z lekkim stresem pt czy cieżarówa da rade przeleźć przez 50 cm dziure. Więc informuje ze da rade :)
4 dzień - Śniezka - a co... powrót planowany najwyżej urodze....

No i się nie udalo :) Metoda wywoływania porodu polegająca na łażeniu po gorkach, schodkach i po miastach w moim wypadku nie skutkuje.... Wieczorem bolało mnie co najwyzej spojenie... i kopniaki od zdenerwowanej zbytnią aktywnościa mamusi kluski :)

Dziś od rana sprzątałam, gotowałam 2 daniowy obiadek. Wtaszczyłam tygodniowe zakupy do domu... w tym 2 zgrzewki wody mineralnej

No i podczytałam ze kAMILA juz nie w 2 paku :) No 4100 to duze dziecko. Ja jednak chyba chce mniejszą.....

A teraz wyciagne piwko pt karmi malinowe i ide na balkon na Juwenalia :)

A na serio - strasznie duzo tworzycie, nie dam rady ostatnich 5 dni nadrobić. Ale wrzuce zdjęcia swoje powyjazdowe :)

Witam Drogie Panie,
też postanowiłam do Was dołączyć- po przeczytaniu posta Abiga jakoś wreszcie się ośmieliłam. Też wcześniej trochę podczytywałam. Termin porodu mam na 20 (USG) lub 22 czerwca (wg OM).

Witam nowe 3 dziewczęta a tym bardziej Bablika - w koncu ktos z podkarpacia :)

Żeby ważyć 50 kg to bym musiała 40 zrzucić :baffled: Ale moja idealna waga to 65kg, wiec tylko 25 zostaje :-p

Nie daję sobie limitu czasowego, ale gdybym do września tyle miała to było by super:-) Tylko, ze ja znam siebie. Nie lubię być na diecie i nie mam charakteru osoby, która na zważa na to co je. Jeżeli zrzucę to tylko mimochodem, jak ostatnio. Zadnej diety, tylko dziecko i obowiązki :-D

Laska to trzymamy sie razem - ja też bym tak koło 20 chciała się pozbyć...

płód - 3,5 kg

macica - 1 kg

łożysko - 1 kg

płyn owodniowy - 1,2 kg

piersi - 0,5 kg

Razem 10 kg

I to jest fajna wersja... Ja na cycki po 1 kg zakładam bo urosły z D do G..... Ale po tym wyliczeniu to tylko 10 do zrzucenia mi zostaloby......

Rysica ja z Rzeszowa - do Karpacza odemnie prawie 600 km. Ale doszlismy do wniosku z meżem ze jedziemy :)
Najwyżej w planach była porodówka we wroclawiu. I żeby nie było - pojechalam ze spakowaną torbą dla siebie i kluski oraz na wszelki wypadek z fotelikiem samochodowym :)

Aaaaa i dzis na zakupach po raz chyba 1 w całej ciązy stwierdziałam ze jednak w niektórych miejscach ciezarówki fanie traktują. Poprosiłam w real panią o cwiartke arbuza, po pierwsze poszła po niego, przytaszczyła, przekroiła, spróbowała i powiedziala ze niedobry bo niesłodki. Poszła po 2, to samo, dopiero ćwiartke 3 mi dała :) stwierdziała przy tym ze w tym stanie to nalezy się to co najlepsze :)

Jutro rano lece do laboratorium zrobić ostatnie badania przedporodowe. I na 10 umówilam się na KTG. Zobaczymy czy jakies skórcze mam tylko ich nie czuje, czy po prostu kluska dalej na świat się nie wybiera....

I miało byc edytuj a wyszedł post pod postem, poprosze na karnego mnie wsadzic...:)

Ostatnia edycja:
Rysica - faktycznie synuś ma śliczne włoski:-) ale te załączniki jak jest malutki nie chcą mi się wyświetlić.
czasem sobie wyobrażam jak będzie moja malutka wyglądać i ciekawa jestem czy faktycznie będzie miała dużo włosków jak się urodzi.

Cześć trafiłam dzisiaj na to forum przez przypadek i poczytałam trochę. Od rana sie zastanawiałam czy przypadkiem nie jest już za późno na dołączenie ale widzę że dzisiaj nie tylko ja sie nad tym zastanawiałam i postanowiłam napisać. Termin mam co prawda na 8 czerwca ale może jeszcze zdążę sie za klimatyzować.:blink:

Witaj :-)

płód - 3,5 kg

macica - 1 kg

łożysko - 1 kg

płyn owodniowy - 1,2 kg

piersi - 0,5 kg

Razem 10 kg

Czyli wyjdę ze szpitala ze swoją początkową wagą??:szok: ja teraz mam 10 na plusie. Oj fajnie by było!!

reklama
Dziewczyny - słuchacie Eski Rock?!?!?!
Mój mąż dziś na samym początku NRD wygrał 3 dniową wejściówkę na Ursynalia!!! :-D:-D:-D:-D
Ale mu dobrze, będzie Limp Bizkit, Nightwish, Slayer, Oedipus, Noko, Luxtorpeda i w ogóle mnóstwo mnóstwo dobrej rockowej muzyki!!!!
Ale ja rezygnuję, tam zawsze jakieś skoki nie skoki, boję się, że ktoś by na mnie skoczył, czy przewrócił, poza tym to noc jest, no i moja mama nigdy nie zgodziłaby się zostać z Szymkiem na noc z takiego powodu, że jej córka w 9 m-cu ciąży chce iść 3 dni z rzędu na koncerty trwające do po północy ;P od razu by było :angry: ale mężuś niech idzie niech się bawi dobrze, postaram się przez weekend 2-3 czerwca nie urodzić hehehe

Muńka - już poprawiłam załączniki :D

Ostatnia edycja:
Do góry