reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Witajcie
Trochę późno dołączam , ale wcześniej jakoś nie miałam odwagi pisac i tylko podczytywałam Was.
Mam na imię Kamila , mam 27 lat i termin porodu na 14 czerwca.
Póki co nie znamy płci dziecka i dowiemy się dopiero po porodzie, im bliżej terminu tym większa ciekawośc kto tam mieszka w brzuchu :tak:
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie i bedę się odzywac jesli pozwolicie

Witaj :-) no to mamy taką samą datę porodu;-)

reklama
Abiga - witaj!!!

Ja dziś zdecydowanie lepiej się czuję niż wczoraj. Klucie wpodbrzuszu nadal jest, ale po no-spie jakby mniejsze. Już nie chodzę jak kaczka, tylko wstawać ciężko. Nawet stopy mi jeszcze dzisiaj nie spuchły (i oby nadal tak było).
Pogoda strasznie ciężka - raz słońce, raz chmury i coś tam pokropi. Wieczorem mają być burze i czekam na nie jak na zbawienie bo nie ma czym oddychać normalnie. Jak wstałam o 8 to termometr wskazywał w cieniu 28 stopni, ale chociaż wiał wiaterek, a teraz żaden listek na drzewie nawet nie drgnie.

hej wrócilam....

karpacz zaliczony, i ledwo zyje...

Zobaczymy czy wspinaczka po górkach
+ przeciskanie sie miedzy skałakami poród przyspiesza :)

Zdam relacje jak dojde do siebie.

Paaaa

a Wy macie grube i gęste włosy? ciekawa jestem jak nasza malutka będzie wyglądała i jakie będzie miała włoski, bo my z mężem mamy bardzo podobne do siebie - czarne, grube i gęste - i wszyscy mówią, że się taki czarnuszek nam urodzi, hehe

a co do ślamazarności, to ja dziś potłukłam miseczkę:-D:-D ale mi się już z takich rzeczy chce śmiać, po prostu z braku sił na to wszystko co mi upada nawet złościć się nie umiem.
My z mężem mamy słabe, cienkie, mąż zakola i większość juz siwych...
A Kuba ma loki jak na razie,ciekawe jak długo będzie je miał. W wakacje 2 lata temu byłam mega wkurzona jak mąz z bratem dorwali się do maszynki i mieli mu podciąć, a na zero obcięli, bo że niby maszynka nie brała. Nigdy więcej im nie pozwolę, jak na razie nożyczkami od czasu do czasu ciacham jak ma za długie. Nie chcę mu obcinać całkiem, bo loczki są śliczne.
My z T w dzieciństwie też mieliśmy, więc jemu tez zapewne za rok, dwa przestaną się kręcić.
Dla porównania jak wyglądał 2 lata temu przed i po ogoleniu:
_DSC3555.jpgDropsik (1208).jpgDropsik (1240).jpg
Faktycznie było mega gorące lato, fotelik jego był mokry po krótkiej przejażdżce bez klimy, ale w sumie to nic nie dalo, jak się pocił tak się pocił.

Nie wierzę! Chyba zasnął!!! Juz 2 czy 3 dni nie mógł zasnąć popołudniu, a dziś mimo, ze u niego nie jest chłodniej, to tfu tfu chyba będzie cisza jakiś czas, aż boję się tam zajrzeć. Ale zostawiłam telefon z kołysankami i jak ktoś będzie dzwonił i się nie dodzwoni, to zacznie się martwić :-p

A ślamazarność to ostatnio moje drugie imię. Jak na złość jedna rzecz potrafi pod rząd kilka razy upaść i często proszę syna o pomoc, bo schylanie się teraz to masakra

+ Roztrzepanie Dziś w sklepie zostawiłam folię od wózka

Ostatnia edycja:
Chyba się pogoda zmienia. Wiatr się ruszył, nadal słonecznie ale już za chmurkami!
Oby była burza i poproszę o początek porodu właśnie dziś!!! :-D
Tiaaa~! :tak:

Abiga witaj! Ja na bank dotrwam do 14.06 jak nie do 24.06!!! :wściekła/y: pewnie tu zostanę sama! Ooo!

Kami nadal kciuki zaciśnięte!
Dziewczęta po szpitalne - super, że wróciłyście 2w1 :-D

To ja idę dalej leżeć! Brak energii!

Witam Drogie Panie,
też postanowiłam do Was dołączyć- po przeczytaniu posta Abiga jakoś wreszcie się ośmieliłam. Też wcześniej trochę podczytywałam. Termin porodu mam na 20 (USG) lub 22 czerwca (wg OM).

Hejka

Ja juz po wizycie. Na ktg cisza i spokój. Mialam spotkanie z pania anestezjolog, taka baba z prl-u, strach sie bac:szok: i z pediatra, ona chociaz wydala sie mila. Tak wiec jeszcze dwa dni i koniec brzuszka.

Dziewczyny po cesarce jakie mialyscie znieczulenie? mnie przekonala do zewnatrzoponowego, ale kompletnie sie na tym nie znam:no:

Muszę się pochwalić - dzisiaj przeprowadziłam z K. bardzo poważną rozmowę na temat odwiedzin Jego mamy w szpitalu. Stwierdziłam, że już dłużej nie mogę żyć w niepewności co ona zrobi, a chwila przed wjazdem na salę operacyjną to trochę nieodpowiedni moment na taką gadkę.
No i pojechałam po całości, bez owijania w bawełnę powiedziałam otwarcie, że sobie nie życzę odwiedzin w szpitalu.
I o dziwo mój mąż mnie zaskoczył i przyznał mi rację - też chce abyśmy tylko we dwoje dzielili te pierwsze chwile i dni z maluszkiem :-).

Bąblik - witaj.

ania - ja po Tobie 4 dni będę miała CC. Znieczulenie chyba zewnątrzoponowe bo takie preferują w moim szpitalu.

Ostatnia edycja:
Witam Drogie Panie,
też postanowiłam do Was dołączyć- po przeczytaniu posta Abiga jakoś wreszcie się ośmieliłam. Też wcześniej trochę podczytywałam. Termin porodu mam na 20 (USG) lub 22 czerwca (wg OM).

No proszę, jeszcze się okaże, że do czerwca będzie nas tu jeszcze raz tyle:-) Witaj!!!:-D

Hejka

Ja juz po wizycie. Na ktg cisza i spokój. Mialam spotkanie z pania anestezjolog, taka baba z prl-u, strach sie bac:szok: i z pediatra, ona chociaz wydala sie mila. Tak wiec jeszcze dwa dni i koniec brzuszka.

Dziewczyny po cesarce jakie mialyscie znieczulenie? mnie przekonala do zewnatrzoponowego, ale kompletnie sie na tym nie znam:no:

jejciu już za dwa dni!! :-)

reklama
Do góry