reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2012

Widzę, że temat truskawek nie schodzi z tapety:-D też mam na nie ogromną ochotę, ale muszę wyjść i kupić. Teraz zjadłam obiad - jajko sadzone, ziemniaki i do tego kefirek, no a wcześniej był rosół.
Część kurzy pościerana, więc teraz pora na odpoczynek, a potem skoczę po truskawki:-)

Truskawki wszaqmałam wczoraj. Ja to mam straszną ochotę na czereśnie ale na razie drogie są.

Kamila - trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze!!
Ruda - Wow gratulacjee!! Ja też już chcę! Nudzi mi się:zawstydzona/y:

reklama
Ja już się brałam za pakowanie torby, bo młody nic się nie ruszał mimo wody, cukierka itp, ale teraz rozruszał się- powiem Wam myślałam, ze jak ciąża ku końcowi to nie będę się tak stresować, a tu na odwrót.

Ja dziś miałam brokuły, machewke i mięsko z parowaru, a mamuśka właśnie kupiła ziemniaki młode takie mini mini i chyba poźniej się na nie skuszę z kefirkiem w ramach kolacji :) a na deser truskawki.

Widzę, że temat truskawek nie schodzi z tapety:-D też mam na nie ogromną ochotę, ale muszę wyjść i kupić. Teraz zjadłam obiad - jajko sadzone, ziemniaki i do tego kefirek, no a wcześniej był rosół.
Część kurzy pościerana, więc teraz pora na odpoczynek, a potem skoczę po truskawki:-)
U mnie dziś tez ziemniaczki, sadzone i zsiadłe mleko, dlatego wolniejsza jestem, bo to szybki obiad i wszystko mam.
Jeju jak mi się dziś nic nie chce, tak chodzę z kąta w kąt i nic konstruktywnego nie zrobiłam...

ale tej Rudej dobrze!!!! :-):-) juz jeden jasiu jest, teraz moj musi sie pospieszyc

decyzja podjęta - jadę :-D ja się za kierownicą pewnie czuję i uwielbiam prowadzić, jak dla mnie nie ma lepszego leku na uspokojenie niż przejażdżka, dlatego nie wyobrażam sobie, że miałabym zrezygnować w ogóle z prowadzenia auta, tym bardziej że na moim zadupiu nie ma komunikacji miejskiej:baffled:

zaza ja tez prowadze caly czas, tez uwielbiam, a w weekend pojechalam sama do kolezanki na dzialke pod krakowem. troszke juz sie stresuje tak daleko jezdzic ale poki sie nic nie dzieje nie mam zadnych skurczow to chyba ok.

Widze, ze teraz zacznie robić się tu ciekawie :)

Do dziewczyn mających problemy z piersiami (sutkami) czy słyszałyście o tym?? Ja się zastanawiam czy jest jeszcze sens aby to kupować hmmm
Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

aga ja robie masaz dwa razy dziennie juz od miesiaca i naprawde pomaga, mialam zupelnie plaskie sutki, jeden juz mam wyciagniety zupelnie, drugi jeszcze wymaga pracy... Karmienie piersią - wszystko co powinnaś o nim wiedzieć - brodawki, brodawki sutkowe, ćwiczenia Hoffmana, dzieci, dziecko - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
te nakladki sa spoko, tez o nich myslalam, ale nie wiem jak w te upaly z nimi wytrzymac? takie przyklejone do skory...

Czytam forum i sie zastanawiam czy ja kiedys urodze :/ Mam termin na za tydzien w srode (30 maj) a tu ani skurczy, ani boli, ani brzuch mi nie opada... Moze u mnie to pojdzie wszystko na raz w jeden dzien ;) W kazdym razie sprzatanie lazienki i czyszczenie listewek przypodlogowych zaliczone. Okna niestety czyste, ale jak tak dalej pojdzie to sie wezme za pranie reczne... tylko nie skarpet ugh

dokladnie cie rozumiem, ja tez zadnych objawow :baffled: miejmy nadzieje ze sie to sypnie nagle i bedzie po sprawie.

kamila trzymam kciuki na pewno bedzie ok, a przynajmniej bedziesz juz moze miala milanka do przytulenia w dzien urodzin jak chcialas :-)!
viola kciuki za ciebie , dawaj znac i wysylaj zdjecia

u mnie na obiad chlodnik z botwinki. ale ziemniaczki bym zjadla, mniam!!!! moze jutro upoluje na ryneczku

Ostatnia edycja:
aga ja robie masaz dwa razy dziennie juz od miesiaca i naprawde pomaga, mialam zupelnie plaskie sutki, jeden juz mam wyciagniety zupelnie, drugi jeszcze wymaga pracy... Karmienie piersią - wszystko co powinnaś o nim wiedzieć - brodawki, brodawki sutkowe, ćwiczenia Hoffmana, dzieci, dziecko - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl
te nakladki sa spoko, tez o nich myslalam, ale nie wiem jak w te upaly z nimi wytrzymac? takie przyklejone do skory...

Aga to zależy czy masz brodawki wklęsłe czy wypukłe. Moja kumpela miala wklęsłe i te wkładki pomogły im się uwypuklić bo mały nie umiał ich łapać.

Dzięki dziewczyny zamówiłam i zobaczę czy się sprawdzą ja jeden mam ok, ale drugi jakiś niewydarzony mam nadzieje, ze nie za późno się obudziłam.

Rany, nienawidzę telefonów mojej matki typu: Modlę się za Ciebie, żeby Bóg miał Cię w opiece i małego a teraz idź do kościółka się pomódl, żeby poród przetrwać...

Krew mnie zalewa, więcej telefonów od matki nie odbieram. Dlaczego ona nie może skumać, że ja do kościoła nie chodzę?? I dlaczego musi mnie wiecznie straszyć porodem? Japierdziuuuuu!!!!! Wrrrrr!!!!:crazy:

Witajcie,

Kamila wszystkiego Najepszego, spełnienia marzeń:tak: i czego sobie tylko życzysz;-)

Viola rowniez trzymam za Ciebie/Was kciuki:tak:

ale fajnie, ze Ruda ma juz to za sobą:-) tak chciala, wiec sie marzenie spelniło:-)

gkvip no to Ty Kochana masz niezle te kostki spuchniete:szok: ja mam ale nie aż tak. Dzwon do poloznej albo jedz do szpitala może

december
nie dziwie sie, ze sie denerwujesz telefonami od mamy, powiedz jej na spokojnie, zeby tak nie mowila a moze zrozumie:tak:

dzieki Dziewczyny, u mnie juz na szczescie dzisiaj lepiej, nos zatkany ale jakos daje rade, nie mam wyjścia:-D w nocy sie juz nie budzilam co po chwile jak w dwie ostatnie, pogode mamy super, az za cieplo jak dla mnie:zawstydzona/y: ciesze sie, ze tutaj nie ma takich upalow jak w PL czasami:tak: W tym stanie nie wiem jakbym to zniosła:no: bylam z Mlodym na dwugodzinnym spacerze do poludnia i ledwo doszlam do domu, zmeczylam sie jak nie wiem co:/ ach te uroki ciąży:-)

a ja dzisiaj na obiad zrobilam watrobke, naszlo mnie na nia. Zreszta Mlody tez uwielbia z cebulką i ogorkiem:tak:

hahahahah december jakbym swoja tesciowa slyszala :)
ja tez nie chodze, ale w ten weekend zaproponowalam mezowi zebysmy poszli chociaz raz w tej ciazy, bo jeszcze jaki diabel nam sie urodzi za kare.... oczywiscie nie poszlismy, ale moze w nastepna niedziele...

osz ty pola, watrobka.... mniam!!!! az mi slinka pociekla a jestem po obiedzie!

December - ale mnie rozbawil ten twoj post:-D, dobra jest twoja mama:-D, jak bum slyszala moja tesciowke:-D

A co do truskawek to u nas dzisiaj na obiadek makaronik z truskawkami I smietanka mniam mniam:-)

Oj polaa alez mi smaka na watrobke zrobilas wieki nie jadlam!!!

Ostatnia edycja:
reklama
december, o mamo... też bym nie wytrzymała takich tekstów ... Dobrze, że moja mama taka nie jest!!! ani teściowa ;) teściowa na szczęście do mnie nie dzwoni ;)

Ja sobie pospałam (taaa, takie zmrużenie oka drugim patrząc co Szymek robi) i zjadliśmy te kluski i Monika jak się rozszalała, to prawie jak na filmie Klusi hehehe (tzn szalała tak samo, ale tłuszczyk zamortyzował wrażenia wzrokowe :-D)

dalej mi się spać chce..... Ale taki fajny cień na plac zabaw wszedł, że nie wiem, zostać w domu, czy się poświęcić i iść z Szymkiem na ten plac zabaw, ehhhh dylemat :/

Do góry