reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

No widzę że większość już tylko czeka na skurcze żeby ruszyć na porodówkę, ja w ramach drobnych przygotowań do porodu trochę pracy w ogródku a w przyszłym tygodniu zabieram się za sprzatanie chałupki.

reklama
Pozwolę sobie zacytować SuperNianię:
"
Historyjka z poczty.
Mama i może 7 latek z hulajnogą:)
- Mamusiu, po co czekamy?
- Żeby wysłać paczkę na Dzień Dziecka.
- A komu?
- Jednemu dziecku, żeby było zadowolone, że dostało prezent.
- A kiedy jest Dzień Dziecka?
- Za dwa tygodnie
- A ja co dostanę?
- Synku, Dzień dziecka jest za dwa tygodnie, a za tydzień Dzień Mamy, co Ty mi kupiłeś?
- Nic.
- To ja Tobie też nic nie kupię! I uspokój się w końcu!Usiądź i bądź grzeczny."

Lece robic gofry, chłopy moje proszą
;-)

Ja się już dziś żegnam. Idziemy się położyć z M - on zmęczony po pracy, a ja wykończona skurczami.
Byłam nawet na ktg - wyszły skurcze ale te największe zbyt rzadkie. Pani Ginekolog powiedziała mi, że muszą być regularne te maksymalne aby oznaczały akcję porodową.
Także dziewczynki tak jak wcześniej opisywałyśmy - te oznaki dają szanse na poród - inne to tylko początek akcji, która może trwać godziny lub dni.
Na pocieszenie powiem tylko, że Pani Gin powiedziała, że to, że o 16 wyszły takie skurcze nie oznacza, że już w nocy lub nad ranem nie wrócę!!! :angry:
Masakra!!! No ale mam nadzieję, że zatrzymamy się na tym etapie znów na kilka dni!

Dobrej nocy Wam!

A mnie przed chwilą zmroziło...moja córcia przytuliła się do mnie mówi,że sie boi,żeby mi sie nic nie stało.........i teraz to ja już naprawde boję się cc....

Kifsi, a moze taki kosz zamiast lozeczka:
nowy:
KOSZ MOJŻESZA+POŚCIEL O'BABY WARSZAWA 2 KOLORY (2333957808) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
uzywany:
piekny kosz mojzesza ze stelazem.POLECAM ! OKAZJA (2351815753) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Ja kupilam juz lozeczko, ale zastanawiam sie tez nad kupnem takiego kosza. Trzymalabym wtedy malego przy sobie, jak robilabym rozne rzeczy np. w salonie :) mojej znajomej taki kosz sluzyl za normalne lozeczko przez kilka miesiecy.

AVO, wszystko bedzie ok! Dzieci potrafia czasem trafic swoimi stwierdzeniami na podatny i delikatny grunt! ;-) luuuz :tak:

AVO nic się nie bój, nic się nie stanie :) Ja przeżyłam CC i to całkiem dobrze :)

Słuchajcie, ja dzisiaj padam, a jeszcze chciałam poprasować.. Jak nie poprasuję dziś, to dopiero pojutrze, bo mąż jutro w pracy a ja nie mam siły wyciągać tej wielkiej deski do prasowania zza szafy....

Nie doczytam Was, przepraszam :( ale nie mam siły....

Rysica ja już tez jedno cc za sobą, operacje, ale wiesz wszytsko ejst mozliwe0 i po tych jej słowach boję się jeszcze abrdziej:(

hatszept - kosz też brałam pod uwagę bo strasznie mi się podoba :) ale doszliśmy do wniosku, że i tak później łóżeczko trzeba będzie kupić, a w sumie w sypialni jest na tyle miejsca i bez problemu się zmieści :-)
niestety na swój pokój będzie musiał poczekać z 2-3 lata aż wyremontujemy poddasze :-)

Gratuluje udanych wizyt, super ze dzieciaczki dobrze sie rozwijaja :tak::-)
Jakbym miala sie trzymac terminu wg OM to za 10 dni powinnam rodzic.....:szok::szok::szok:
Wlasnie wrocilam ze spacerku do sklepu i s[owrotem ale 20min w jedna strone i mam taki bol dolnej czesci kregoslupa ze masakra!!!:angry::angry::angry: czuje sie jakbym miala dzis juz urodzic.... a ja jeszcze tyle mam do zrobienia...... a czas ucieka....

reklama
Do góry