reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

reklama
w sumie nic ciężkiego nie robiłam, ale byłam poza domem do 16.30 i to mnie tak wykończyło... :-( czuję się taka ociężała i bezużyteczna:-(

w pracy się dowiedziałam, że coroczna impreza integracyjna zamiast jak zwykle na koniec lipca odbędzie 23 czerwca
zapisałam się a co, w końcu mam plan urodzić przed 10-tym:-D a jak nie to będę nogi ściskać do 23-go i po imprezie pojadę na porodówkę:-D

ze to co moj maz ma ( nie chce mnie dotknac a co dopiero pyknac) to jest normalne i wplyw na to ma poziom testosteronu ktory u niektorych mezczyzn spada do minimum i utrzymuje sie tak do 6u tygodni po porodzie
no proszę jaka ta matka natura jest rozsądna:-D

Ja już po wizycie u gin. Znowu 0,5 kg na plusie w ciągu tygodnia ... ciśnienie bardzo wysokie jak zwykle.
Ktg b. ładne. Gin powiedziała, że wg. niej to ja do 1 czerwca nie dotrwam. Szyjka coraz krótsza i miększa, ujścia coraz bardziej otwarte ... Dzidziuś bardzo nisko.. Jutro z samego rana mam jechać zrobić badania na tą cholestazę i wyniki będę miała ok. 15-16 godziny, jak wyjdą mi źle czyli powyżej normy to kazała mi się pakować i jechać do szpitala, bo będzie trzeba zakończyć ciążę, pech chciał że ona akurat jutro rano wyjeżdża na jakieś szkolenie i wraca dopiero w niedziele ale cóż tak wyszło. Natomiast jak wyniki wyjdą ok i dotrwam to w następny poniedziałek znów mam przyjść do niej na kontrolę. Także ogólnie to jestem zadowolona:happy:

Gratuluję udanej wizyty! i trzymam kciuki za wyniki

Ja już po wizycie u gin. Znowu 0,5 kg na plusie w ciągu tygodnia ... ciśnienie bardzo wysokie jak zwykle.
Ktg b. ładne. Gin powiedziała, że wg. niej to ja do 1 czerwca nie dotrwam. Szyjka coraz krótsza i miększa, ujścia coraz bardziej otwarte ... Dzidziuś bardzo nisko.. Jutro z samego rana mam jechać zrobić badania na tą cholestazę i wyniki będę miała ok. 15-16 godziny, jak wyjdą mi źle czyli powyżej normy to kazała mi się pakować i jechać do szpitala, bo będzie trzeba zakończyć ciążę, pech chciał że ona akurat jutro rano wyjeżdża na jakieś szkolenie i wraca dopiero w niedziele ale cóż tak wyszło. Natomiast jak wyniki wyjdą ok i dotrwam to w następny poniedziałek znów mam przyjść do niej na kontrolę. Także ogólnie to jestem zadowolona:happy:

Dziewczyny gratuluję wizyt. Też bym chciała tak jak Wy już prawie szykować się do porodu !!!
A ja właśnie wróciłam od gina szyjka długa i twarda nic nie wskazuje na to że mogę szybciej urodzić!!!!
Małej wymiary w normie waży jak narazie około 2400 do porodu może przybrać do 3300 łożysko jak się okazało nawet II stopień i nie widać tamnic z III stopnia. Termin z dzisiejszego usg wyszedł mi aż na 27 czerwca ja chyba oszaleję z tym brzuchem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oczywiście trzymamy się terminu z OM, jak narazie mam zaprzestać uprawiania seksu ale od początku czerwca mam się za to ostro zabrać !!!! Niby z tego powodu urodzę wcześniej tylko dlaczego do tej pory nic się nie dzieje a się sexie prawie codziennie :szok::szok::szok:

Gratki z udanych wizyt:-)

Byłam z Szymkiem na placu zabaw, potem w Tesco byliśmy, potem apteka i padłam, po prostu PADŁAM!!! Miałam robić kluski leniwe - mąż będzie robił :D a miał do kina iść - ale mu się nie chce ;P
Dziś prasuję "wyprawkę" i pakuję torbę już prawie do końca. Dokupiłam podkłady, dokupiłam jeszcze kilka rzeczy i w sumie torbę mogę pakować, koleżanka mi pożyczy Medelę elektryczną jakąś, nawet mi nową membrankę kupiła, bo reszta to plastikowa jest, więc się wygotuje, no i będę gotowa ;) Ciapa ze mnie bo zapomniałam kremu do pupy. Ale mam te dwie małe próbki Nivea przeciw odparzeniom... Linomag by się przydał I mam jeszcze takie coś, co w aptece roboli, jak nie będzie "brzydkiej" reakcji, to styknie na długo ;)
Więc tylko popakować i będzie git :)

Dziewczyny ja dzisiaj zapytałam gina kiedy jechać do szpitala, bo pierwszy miałam wywoływany i w ogóle nie wiem na co reagować, więc ten mi powiedział jak będą dwa skurcze, po 30sekund w ciągu 10 min. Nie co 5 min, tylko w ciągu 10 min. Także nawet przy nie regularnych mam jechać. Sama nie wiem. WY macie takie regularne i Was odsyłają a ja mam jechać nawet przy nieregularnych :baffled:??

to ja wam przepisze listę sytuacji przy których należy pojechać do szpitala którą dostałam od swojej gin:
1. gdy odejdą wody
2. krwawienie
3.skurcze więcej niż 4 na godzinę
4. ruchy mniej niż 10 na godzinę.

ja nawet dzis gina nie pytalam o takie rzeczy jak kiedy jechać do porodu bo jak zaczął mi mówić że on nie chce abym jeszcze rodziła że mam sie nie sexić i takie tam i z taką wystraszoną miną mi to mówił to sobie pomyślałam że na następnej wizycie o to zapytam :tak: :-D :laugh2:

reklama
Delwer, ja tez mam obawy kiedy jechac...teraz mam troche wkladke mokra i zastanawiam sie, czy to wody, czy jakies bezwonne i bezbarwne uplawy, moj maly szaleje w brzuchu...tez zastanawiam sie, czy nie za bardzo gwaltownie sie rusza, czy jednak nie sprawdzic w szpitalu, co i jak...zwariowac mozna! :baffled:

Josie, fajny makaronik :tak:

MsMickey, wspolczuje pracy...oby szybko zlecial jutrzejszy dzien! Dlugo bedziesz jeszcze pracowac?
Mamina, Ty tez szalona z ta praca...niezle ;)

Kamilka, a jakie badania Cie jutro czekaja? Ty w koncu naturalnie rodzisz, prawda?

Aljenka, December, super, ze tak sie wizyty udaly! :tak:

Verita, wow jaka waga Twojego Dzieciecia!!! :tak:

Aljenka, oczywiscie, ze trzymaj sie terminy z OM, bo moim zdaniem te z usg swiadcza jedynie o wadze dziecka - jak dziecko duuuuze to termin moze byc szybszy nawet o 2-3 tygodnie, ale to nie ma nic wspolnego z tym, czy jest ono gotowe przyjsc na ten swiat...i odwrotnie - sa tez mniejsze dzieciaczki - mniejsze niz srednia, a one rodza sie w terminie z OM perfekcyjnie zdrowe, tylko nie waza tych 3,5, tylko np. 2,8 i tez sa okazami zdrowka! Ja trzymam sie zatem OM :tak:

Do góry