reklama
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
ide sprzątać - może szybciej urodzę :-)
zaza26
Fanka BB :)
w sumie nic ciężkiego nie robiłam, ale byłam poza domem do 16.30 i to mnie tak wykończyło... :-( czuję się taka ociężała i bezużyteczna:-(
w pracy się dowiedziałam, że coroczna impreza integracyjna zamiast jak zwykle na koniec lipca odbędzie 23 czerwca
zapisałam się a co, w końcu mam plan urodzić przed 10-tym a jak nie to będę nogi ściskać do 23-go i po imprezie pojadę na porodówkę
Gratuluję udanej wizyty! i trzymam kciuki za wyniki
w pracy się dowiedziałam, że coroczna impreza integracyjna zamiast jak zwykle na koniec lipca odbędzie 23 czerwca
zapisałam się a co, w końcu mam plan urodzić przed 10-tym a jak nie to będę nogi ściskać do 23-go i po imprezie pojadę na porodówkę
no proszę jaka ta matka natura jest rozsądnaze to co moj maz ma ( nie chce mnie dotknac a co dopiero pyknac) to jest normalne i wplyw na to ma poziom testosteronu ktory u niektorych mezczyzn spada do minimum i utrzymuje sie tak do 6u tygodni po porodzie
Ja już po wizycie u gin. Znowu 0,5 kg na plusie w ciągu tygodnia ... ciśnienie bardzo wysokie jak zwykle.
Ktg b. ładne. Gin powiedziała, że wg. niej to ja do 1 czerwca nie dotrwam. Szyjka coraz krótsza i miększa, ujścia coraz bardziej otwarte ... Dzidziuś bardzo nisko.. Jutro z samego rana mam jechać zrobić badania na tą cholestazę i wyniki będę miała ok. 15-16 godziny, jak wyjdą mi źle czyli powyżej normy to kazała mi się pakować i jechać do szpitala, bo będzie trzeba zakończyć ciążę, pech chciał że ona akurat jutro rano wyjeżdża na jakieś szkolenie i wraca dopiero w niedziele ale cóż tak wyszło. Natomiast jak wyniki wyjdą ok i dotrwam to w następny poniedziałek znów mam przyjść do niej na kontrolę. Także ogólnie to jestem zadowolona
Gratuluję udanej wizyty! i trzymam kciuki za wyniki
Ja już po wizycie u gin. Znowu 0,5 kg na plusie w ciągu tygodnia ... ciśnienie bardzo wysokie jak zwykle.
Ktg b. ładne. Gin powiedziała, że wg. niej to ja do 1 czerwca nie dotrwam. Szyjka coraz krótsza i miększa, ujścia coraz bardziej otwarte ... Dzidziuś bardzo nisko.. Jutro z samego rana mam jechać zrobić badania na tą cholestazę i wyniki będę miała ok. 15-16 godziny, jak wyjdą mi źle czyli powyżej normy to kazała mi się pakować i jechać do szpitala, bo będzie trzeba zakończyć ciążę, pech chciał że ona akurat jutro rano wyjeżdża na jakieś szkolenie i wraca dopiero w niedziele ale cóż tak wyszło. Natomiast jak wyniki wyjdą ok i dotrwam to w następny poniedziałek znów mam przyjść do niej na kontrolę. Także ogólnie to jestem zadowolona
Dziewczyny gratuluję wizyt. Też bym chciała tak jak Wy już prawie szykować się do porodu !!!
A ja właśnie wróciłam od gina szyjka długa i twarda nic nie wskazuje na to że mogę szybciej urodzić!!!!
Małej wymiary w normie waży jak narazie około 2400 do porodu może przybrać do 3300 łożysko jak się okazało nawet II stopień i nie widać tamnic z III stopnia. Termin z dzisiejszego usg wyszedł mi aż na 27 czerwca ja chyba oszaleję z tym brzuchem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oczywiście trzymamy się terminu z OM, jak narazie mam zaprzestać uprawiania seksu ale od początku czerwca mam się za to ostro zabrać !!!! Niby z tego powodu urodzę wcześniej tylko dlaczego do tej pory nic się nie dzieje a się sexie prawie codziennie
Gratki z udanych wizyt:-)
Rysica
Mama Szymusia i Monisi :)
Byłam z Szymkiem na placu zabaw, potem w Tesco byliśmy, potem apteka i padłam, po prostu PADŁAM!!! Miałam robić kluski leniwe - mąż będzie robił a miał do kina iść - ale mu się nie chce ;P
Dziś prasuję "wyprawkę" i pakuję torbę już prawie do końca. Dokupiłam podkłady, dokupiłam jeszcze kilka rzeczy i w sumie torbę mogę pakować, koleżanka mi pożyczy Medelę elektryczną jakąś, nawet mi nową membrankę kupiła, bo reszta to plastikowa jest, więc się wygotuje, no i będę gotowa Ciapa ze mnie bo zapomniałam kremu do pupy. Ale mam te dwie małe próbki Nivea przeciw odparzeniom... Linomag by się przydał I mam jeszcze takie coś, co w aptece roboli, jak nie będzie "brzydkiej" reakcji, to styknie na długo
Więc tylko popakować i będzie git
Dziś prasuję "wyprawkę" i pakuję torbę już prawie do końca. Dokupiłam podkłady, dokupiłam jeszcze kilka rzeczy i w sumie torbę mogę pakować, koleżanka mi pożyczy Medelę elektryczną jakąś, nawet mi nową membrankę kupiła, bo reszta to plastikowa jest, więc się wygotuje, no i będę gotowa Ciapa ze mnie bo zapomniałam kremu do pupy. Ale mam te dwie małe próbki Nivea przeciw odparzeniom... Linomag by się przydał I mam jeszcze takie coś, co w aptece roboli, jak nie będzie "brzydkiej" reakcji, to styknie na długo
Więc tylko popakować i będzie git
veritaserum71
Dziewczyny ja dzisiaj zapytałam gina kiedy jechać do szpitala, bo pierwszy miałam wywoływany i w ogóle nie wiem na co reagować, więc ten mi powiedział jak będą dwa skurcze, po 30sekund w ciągu 10 min. Nie co 5 min, tylko w ciągu 10 min. Także nawet przy nie regularnych mam jechać. Sama nie wiem. WY macie takie regularne i Was odsyłają a ja mam jechać nawet przy nieregularnych ??
KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
to ja wam przepisze listę sytuacji przy których należy pojechać do szpitala którą dostałam od swojej gin:
1. gdy odejdą wody
2. krwawienie
3.skurcze więcej niż 4 na godzinę
4. ruchy mniej niż 10 na godzinę.
1. gdy odejdą wody
2. krwawienie
3.skurcze więcej niż 4 na godzinę
4. ruchy mniej niż 10 na godzinę.
alijenka
Mamcia Nataszki :))
ja nawet dzis gina nie pytalam o takie rzeczy jak kiedy jechać do porodu bo jak zaczął mi mówić że on nie chce abym jeszcze rodziła że mam sie nie sexić i takie tam i z taką wystraszoną miną mi to mówił to sobie pomyślałam że na następnej wizycie o to zapytam
reklama
hatszept
Delwer, ja tez mam obawy kiedy jechac...teraz mam troche wkladke mokra i zastanawiam sie, czy to wody, czy jakies bezwonne i bezbarwne uplawy, moj maly szaleje w brzuchu...tez zastanawiam sie, czy nie za bardzo gwaltownie sie rusza, czy jednak nie sprawdzic w szpitalu, co i jak...zwariowac mozna!
Josie, fajny makaronik
MsMickey, wspolczuje pracy...oby szybko zlecial jutrzejszy dzien! Dlugo bedziesz jeszcze pracowac?
Mamina, Ty tez szalona z ta praca...niezle
Kamilka, a jakie badania Cie jutro czekaja? Ty w koncu naturalnie rodzisz, prawda?
Aljenka, December, super, ze tak sie wizyty udaly!
Verita, wow jaka waga Twojego Dzieciecia!!!
Aljenka, oczywiscie, ze trzymaj sie terminy z OM, bo moim zdaniem te z usg swiadcza jedynie o wadze dziecka - jak dziecko duuuuze to termin moze byc szybszy nawet o 2-3 tygodnie, ale to nie ma nic wspolnego z tym, czy jest ono gotowe przyjsc na ten swiat...i odwrotnie - sa tez mniejsze dzieciaczki - mniejsze niz srednia, a one rodza sie w terminie z OM perfekcyjnie zdrowe, tylko nie waza tych 3,5, tylko np. 2,8 i tez sa okazami zdrowka! Ja trzymam sie zatem OM
Josie, fajny makaronik
MsMickey, wspolczuje pracy...oby szybko zlecial jutrzejszy dzien! Dlugo bedziesz jeszcze pracowac?
Mamina, Ty tez szalona z ta praca...niezle
Kamilka, a jakie badania Cie jutro czekaja? Ty w koncu naturalnie rodzisz, prawda?
Aljenka, December, super, ze tak sie wizyty udaly!
Verita, wow jaka waga Twojego Dzieciecia!!!
Aljenka, oczywiscie, ze trzymaj sie terminy z OM, bo moim zdaniem te z usg swiadcza jedynie o wadze dziecka - jak dziecko duuuuze to termin moze byc szybszy nawet o 2-3 tygodnie, ale to nie ma nic wspolnego z tym, czy jest ono gotowe przyjsc na ten swiat...i odwrotnie - sa tez mniejsze dzieciaczki - mniejsze niz srednia, a one rodza sie w terminie z OM perfekcyjnie zdrowe, tylko nie waza tych 3,5, tylko np. 2,8 i tez sa okazami zdrowka! Ja trzymam sie zatem OM