to ja wam przepisze listę sytuacji przy których należy pojechać do szpitala którą dostałam od swojej gin:
1. gdy odejdą wody
2. krwawienie
3.skurcze więcej niż 4 na godzinę
4. ruchy mniej niż 10 na godzinę.
A ja na to bla bla bla :-)
Tzn inaczej: wszystko oprócz skurczy - zgoda! Jednak jeśli chodzi o skurcze to z mojego doświadczenia powiem tak: skurcze z częstotliwością co 10 min, ale z nasileniem bólu nie do wytrzymania. Mi jedna z gin poleciła wziąć no-spę i jeśli ona nie wyciszy, rzecz dzieje się w nocy i z bólu nie możemy zasnąć - z bólu a nie z nerwów- to należy się wybrać do szpitala! Co oznacza ból nie do wytrzymania? Otóż nie jesteście w stanie rozmawiać, myśleć logicznie, ani nic robić!
Aljenka, oczywiscie, ze trzymaj sie terminy z OM, bo moim zdaniem te z usg swiadcza jedynie o wadze dziecka - jak dziecko duuuuze to termin moze byc szybszy nawet o 2-3 tygodnie, ale to nie ma nic wspolnego z tym, czy jest ono gotowe przyjsc na ten swiat...i odwrotnie - sa tez mniejsze dzieciaczki - mniejsze niz srednia, a one rodza sie w terminie z OM perfekcyjnie zdrowe, tylko nie waza tych 3,5, tylko np. 2,8 i tez sa okazami zdrowka! Ja trzymam sie zatem OM
Zagdzam się! Mój obecnie podobno ma coś ponad 2800 i jakoś się tym nie martwię!!! Mniejszy będzie - ja z M też nie należymy do ogromnych więc Dziecię też mniejsze