reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2012

Muńka - na Barskiej mnie tak urządzili....... Ja po zdjęciu gipsu miałam 5 m-cy rehabilitacji, po drugiej operacji (druga byłą TYLKO dlatego, że podczas pierwszej wszyli mi nerw w bliznę i zakładanie skarpetki czy noszenie butów powodowało rwę nerwową, jakby mnie ktoś prądem kopał... rok czekałam na powtórną operację... ) miałam 10 m-cy rehabilitacji, nic to nie dało... Prawdopodobnie będę miała trzecią operację, podczas której poprzecinają mi zrosty, poluzują więzadła i wtedy będzie ok - OBY!!! Tylko najpierw muszę urodzić, no i wykarmić... No i znaleźć kogoś, kto się tego podejmie.............

ałć!!!! oj dziewczyno, to Cię urządzili!!! Miałaś tą rehabilitację rozpoczętą za późno i nie ma sięco dziwić, że nie pomogło. jakby co to znam świetnych ortopedów, którzy raczej Ci tego nie schrzanią i porządną rehabilitację, która obejmuje również rozrywanie blizn - bolesne zabiegi, ale skuteczne. Ja sama jestem po dwóch artroskopiach stawów biodrowych po wypadku samochodowym i ozłociłabym tych, którzy doprowadzili mnie do takiej sprawności, no i lekarza, który dla mnie jest najlepszym specjalistą w Polsce i przede wszystkim - człowiekiem. Dzięki temu nie mam żadnych p/wskazań do porodu naturalnego.

reklama
Aga, podziel sie informacjami nt. tej Twoje diety...pewnie na logike mniej soli w dieci, wiecej bialka - nabialu, miesa?
I nie lap dola, bo zostalo nam tylko kilka tygodni! :tak: Zobacz jak niefajnie maja te dziewczyny, ktore od samego poczatku musza lezec...
Mnie dół łapie nie od leżenia, ale od całej mojej sytuacji :( mam nadzieje, ze sobie damy rade z Antkiem.

A co do diety to białka, jajka drób, ryby, a więcej napiszę jak się wdrożę- mam nadzieje, ze dzięki temu gestoza zatrzyma się na tym poziomie co jest.

witajcie sobotnio

My dziś na imprezkę urodzinową się wybieramy, więc chyba czasu nie znajdę w ciągu dnia, żeby zaglądnąć, może się uda wieczorkiem.

Nie pamiętam. która z Was pisałao tym, że maluch taki ruchliwy - moje maleństwo też - jak tylko usiądę to zaraz mam wiercenie w brzuchu, ostatnio tez jak stoję, jadę samochodem itd. - wszystkie moje maluchy w brzuchu będąc nie dawały (i nie dają) o sobie zapomnieć. Ale cieszy mnie to, bo to znaczy, że jest silne, a bałam się, że jak mam juz tyle lat, to może być już takie mniej energiczne (tyle, że mama ma nadmiar energii i tato też, to niby czemu maleństwo miałoby takie nie być?).

Miłego dnia!!!

Kami powiedz ze zaraz rozdrspiesz sobie skórę tak cię od dłuższego czasu swedzi a twój gin to ignoruje. Powiedz ze obawiasz się o zdrowie dziecka i nie wiesz co masz zrobić. Powiedz ze po nocach nie śpisz tylko się drapiesz. Powinni zareagować. Mnie szybko na wywołanie zabrali, bo to naprawdę nie przelewki. Powodzenia.

dzień dobry :) My dalej w remoncie - mam już dosyć :(

Zobacz załącznik 466277

Miłej soboty wszystkim :)
A ja narzekam, że nie mam szafy, tylko wszystkie graty na łóżku(Kuby) i w pudłach(Nadii).
IMG_0497.jpgIMG_0498.jpg
Współczuję...

Kami powiedz ze zaraz rozdrspiesz sobie skórę tak cię od dłuższego czasu swedzi a twój gin to ignoruje. Powiedz ze obawiasz się o zdrowie dziecka i nie wiesz co masz zrobić. Powiedz ze po nocach nie śpisz tylko się drapiesz. Powinni zareagować. Mnie szybko na wywołanie zabrali, bo to naprawdę nie przelewki. Powodzenia.
Dobrze mówisz, moja koleżanka to miała i podobno to jest nie do wytrzymania. Choć zbyt szybko jej nie wywoływali, leżałyśmy na patologii kilka dni...

http://www.groupon.pl/deals/warszawa/Fish-SPA-studio/5859882?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_138&a=397
Jeśli któraś z Was jeszcze przed mani i pedi, może skorzystacie ?;)
Nie słyszałam o czymś takim...

Ostatnia edycja:
Veritaserum - to ja o basenie myślę, nie Hatszept :-D czop siedzi na swoim miejscu i zero oznak wcześniejszego porodu. ;)Nie wiem sama, korci mnie, ale może faktycznie lepiej nie ryzykować już teraz...

Ja wczesniej tez o basenie pisalam, ze caly czas jeszcze chodze, bylam w czwartek z mezulkiem ale chyba juz ostatni raz bo to juz 38tc. Ale objawow porodu nie mam a mala baaardzooo lubi byc w wodzie a i mi to daje duza ulge dla plecow, w wodzie nic brzucha nie czuje :-) .

Rysica- to Cie urzadzili z ta kostka, ja sie teraz boja o swoje kolano bo musze miec operacje teraz w lipcu,robilo mi sie cysto zaraz pod kolanem z przodu a jak bylam mala to mialam pod kolanem od tylu ale na drugiej nodze.... i pewnie zamiast spacerkow z mala to bede lerzec.....:wściekła/y:

Aylin- udanego wypoczynku, korzystajcie ile sie da to Wasze ostatnie chwile tylko we dwojke :-D
December, Josie, Carla- wspolczuje remontu, ja bym w tym stanie juz chyba nie dala rady wszystkiego ogarnac po remoncie. Szacun :tak:
Kamila- tak jak juz dziewczyny pisaly ciaze masz donoszona to kto wie czy Cie gin nie skieruje na wywolanie jesli okaze sie, ze to TO....

Ja uciekam na Baby Market, niby juz nic nie potrzebuje ale ide popatrzec moze cos mi w oko wpadnie i kupie :-D do pozniej dziewczynki.

Milego dzionka :tak::-)

reklama
Aylin udanego wyjazdu

veritaserum71 wszystkiego najlepszego :tak: dziś czas na wypoczynek

KamilaLublin
niestety i tak będziesz musiała zostawić Wiktora z kimś na kilka dni więc może dobrze by było zacząć oswajać się z tą myślą

Do góry